Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Zatruta katapulta działać może po prostu tak, wyrzucając hita trafia wszystkie modele, również te nie zakryte w całości, po prostu nie trzeba na 4+ kulać, ranić trzeba IMO normalnie.
Panowie to temat o nowych szczurach więc nie trollujcie i dajcie sobie spokój z wyjazdami personalnymi, bo to nie jest na nie miejsce.
Aby nie offtopować, powiem tyle że taka katapka wydatnie wzmocni potencjał strzelecki kanalarzy i da kolejne możliwości rozstawień taktycznych.
Aby nie offtopować, powiem tyle że taka katapka wydatnie wzmocni potencjał strzelecki kanalarzy i da kolejne możliwości rozstawień taktycznych.
Po godzinach tentegowania w głowie rozgryzłem zdaje mi się tą zagadkę
deklaracja -skaterka+artyleryjka-templatka(to czego całkiem nie zakrywa rzuca na4+ jest trafione,na6zranione ) następnie następuje ranienie+6 z trafienia=x zabitych modeli
deklaracja -skaterka+artyleryjka-templatka(to czego całkiem nie zakrywa rzuca na4+ jest trafione,na6zranione ) następnie następuje ranienie+6 z trafienia=x zabitych modeli
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Cosmo: narazie to ja nie widziałem booka, bo takie rzeczy jak to czy faktycznie Hellpit będzie przegięty/mocny będzie można powiedzieć dopiero na tle całej armii i po poznaniu wszystkich smaczków. Ale póki co to wygląda strasznie, 3d6 ruchu to nie jest az takie złe, średnio wypada 10-11 i tyle można liczyć. Że nie ma unbreakable ? A hydra ma ? A Varghulf ma ? Nie. I stubborna też nie mają... A na klocki to (z tego co napisane było parę stron temu) jest super, i charakterów też ściągnie, bo ma tam efekty że hity dostają wszyscy w btb... Przynajmniej póki co mi się tak wydaje, zobaczymy za jakiś miesiac O wraithach na początku też wszyscy mówili że plewne w porównaniu do varghulfa
Latara beznadziejna. Taki imperialny cannon, z niebezpieczną tabelką missfire, wybuchający dwa razy częściej, i zamiast sily 10 ma artyleryjke a i zasięg też pewnie mniejszy niż 60 cali
Latara beznadziejna. Taki imperialny cannon, z niebezpieczną tabelką missfire, wybuchający dwa razy częściej, i zamiast sily 10 ma artyleryjke a i zasięg też pewnie mniejszy niż 60 cali
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.
Lepiej, zastanawia mneiopis czaru teleportującego (byłego skitterleap)- jeżeli będzie można nim teleportować Verminlorda, to będzie to naprawdę przerąbane komboJaniszek pisze:Zobaczymy czy tak będziesz wygrywał tym swoim Vermin LordemMorrok pisze:taki już jestem, że gram żeby wygrywać, klimatycznie szczurami to ja cisnę tylko na chacie u znajomych przy browarze ;p
Żeby mozna było wgl w CC wteleportowywać, chociaz single modele, bo na verminlorda bym nie liczył
To akurat jest zfaqowane. Może z tym poisonem to chodziło o to, że to będą magiczne ataki. Albo wszystkich pod templatem musisz na 4+ kulać, nawet tych całych i ew. 6 to poison.Lasti pisze:To jest kolejny kruczek jak z Posionem na bolcu od lizaków i ściąganiu miliarda modeli od boku jak sie rzuci 6 na trafienie
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dajesz do tego 10 klocków slavów za łącznie 440 punktów i już masz 213 modeli i jeszcze 700 punktów wolnych ;xMyth pisze:Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Starczy ze katapa bedzie miala no armor save i tego 5" placka.
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
mysle ze spokojnie zmieszcza sie 3x clanraty z tymi szrederami, 3x slavy, jezzaile, jakies globki (w zaleznosci od tego jak dzialaja), monki z stormowa, albo stormvermini, 2x elektrycy, 2x abosy (ewentualnie kolko, cannon) i jakis BSB i do tego verminlod. Ja przynajmniej tak widzę tą nową przepiękną armię na walkękanister pisze:Dajesz do tego 10 klocków slavów za łącznie 440 punktów i już masz 213 modeli i jeszcze 700 punktów wolnych ;xMyth pisze:Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.
To jak na walkę to najlepiej wziąść zamiast elektryków Plague Priestów. Chyba że zlamią im toughtness.
Btw, Morrok, na jakiej podstawce ma być abomination?
Btw, Morrok, na jakiej podstawce ma być abomination?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.