a) wampir odbija tylko jedną rane z D3, reszta wpada w niego.
b) wampir odbija cale D3
c) wampir odbija tylko 1W reszta z tego ataku jest pomijana
d) jakoś inaczej?

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Musi zaszarżować ,tak samo jak by był w kawalerii i cały klocek np. by się nie zmieścił gdzieś to on sam szarżujeLuk pisze:Zakładając że cały oddział ma frenzy i bohater osobno. Tylko oni są piechtą a on konny to pytanie czy MUSI wyszarżować jak ma wroga na zasięgu 13 ( oddział piechotą nie ma zasięgu ) bo oni maja zasięg szarży 8.
A jak sprawdzisz czy oddzial ma zasieg?Mac pisze:Jeśli bohater z tą zasadą, jest umieszczony w oddziale bez niej, ale i bohater i jego oddział mają zasięg szarży, to od Ciebie zależy decyzja - szarżowania pojedynczym bohaterem lub bohaterem z oddziałem. Bohater jeśli ma tylko zasięg (i zasadę z frenzy) zawsze musi szarżować (nawet jeśli miałoby to oznaczać opuszczenie własnego oddziału)
No proszę, a tak jakiś gracz WoCh sobie ze mną pogrywał, jesteś na 100% pewien że nie jest odwrotnie?Marek Golan pisze: Nie ma tak, ze jak smok ma 2 breathy, to zawsze ta sama, maksymalna ilosc modeli jest jest trafiana.
Najpierw jedzie jedno zioniecie, kilka modeli ginie, kolejny breath juz tych co spadli nie obejmuje, jak mozna w ogole cos takiego wymyslic?
Cały oddział powinien strzelać jednocześnie. Inaczej czemu nie byłoby dopuszczalne strzelanie każdym modelem po kolei, żeby pierwsze trzy zabiły obstawę, a reszta dobiła maga? Co do templatek to faktycznie jest z nimi problem i nie bardzo mam pomysł, jak to sensownie rozwiązać.Jeśli jeden model ma wiele broni strzeleckich np smok DE to czy używa każdej po kolei, czy wszystkich na raz?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.