Balancing Patch v 1.4

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: Balancing Patch v 1.4

Post autor: Żaba »

czy strzelając z katapulty w regon - targetujesz w nie go czy nie :?: 8)
bo rozumiem kładąc placek na regonie z hotekiem cel jest zupełnie inny tylko przez przypadek upadł akurat tu... :|

Ż.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czemu Hotek nie działa na komete?
Bo wskazujesz cel po rzuceniu czaru, a nie przed.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jankiel pisze:
Czemu Hotek nie działa na komete?
Bo wskazujesz cel po rzuceniu czaru, a nie przed.

To ja widocznie nie umiem czytać ze zrozumieniem...

"Czar można rzucić w dowolny, wyznaczony punkt na stole. Po udanym rzuceniu umieść w wyznaczonym miejscu znacznik - może to być drobna moneta."

No reszty przepisywał nie będe bo reszta jest nieistotna. Jakiś komentarz moge prosić?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Po udanym rzuceniu umieść w wyznaczonym miejscu znacznik - może to być drobna moneta.
nie umiesz

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Imho jesli wskaze punkt na oddziale to dziala jak najbardziej , chodzi o to , ze jak polozysz obok oddzialu to nie dziala , choc moge sie mylic od razu mowie.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Taaa...

"Po udanym rzuceniu umieść w WYZNACZONYM miejscu znacznik..."

No tak. Nie umiem...

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

"Po udanym rzucie umieść w wyznaczonym miejscu znacznik."
Rzucasz, jak sie udało to kładziesz.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ale najpierw wyznaczasz...

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

a ja mam propozycje żebyś przeczytał angielską wersje a potem się wypowiadał no offence
bo tam masz napisane dokładnie tak
"If successfully cast, place a suitable marker over the exact spot affected- a small coin is ideal for this"

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

To zamiast pisać, że nie umiem czytać ze zrozumieniem trzeba było wkleić cytat z angielskiego booka. No ale czego ja wymagam od "geniuszy" z Warszawy :roll: (no offence, przecież wy jesteście nieomylni)

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Imho jesli wskaze punkt na oddziale to dziala jak najbardziej , chodzi o to , ze jak polozysz obok oddzialu to nie dziala
Czyli jak nie rzucę dubletu, to sobie położę przy ring of hotek, a jak będzie dublet, to gdzieś indziej?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

wychodzi na to ze tak, tak jak z MR i obszarówkami

Ps. myslałem ze wszyscy posiadają dwa podręczniki polski i angielski, bo jak wiadomo zawsze jaśniej jest napisane w tym po nie naszemu, ale co ja tam mogę wiedzieć w końcu mieszkam w największej wsi w tym kraju

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

IMO żaden czar, który ma "if succesfully cast..." jest omijany przez hoteka i nie ważne na co położysz template`a. To, że rzucisz IFka a potem położysz pitkę/horrora na typie z hotekiem to trudno ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

początek opisu komety... This spell can be cast upon any fixed point over tabletop. (wskazuję punkt przed rzuceniem) If successfully cast, place a suitable marker over the EXACT spot affected - czyli wskazuję punkt przed rzuceniem a po sukcesie kładę marker DOKŁADNIE TAM GDZIE POKAZAŁEM...

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie Żabciu drogi, pierwsze zdanie wskazuje tylko na to że nie potrzeba losa i czar działa na zasięgu całej planszy. to zdanie nie nakazuje wskazywania pkt przed rzuceniem.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

wytłuszczone słówko exact po przetłumaczeniu na polski jasno mówi że musimy podać dokładnie ten sam punkt co w zdaniu nr 1 :mrgreen: - ale spox czekam też na inne opinie :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Ile ciekawych rzeczy dowiedzialem sie o BP v1.4 :D

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No ale Żaba ma racje z angielskim opisem czaru i wychodzi, że ja też miałem racje...

P.S. Rafix nie zakładaj z góry... I sorry, że mnie poniosło. Wczoraj po prostu wstałem lewą nogą.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

moment moment
exact tzn - dokładny , tylko że kłopot w tym że tłumacząc na polski to brzmi tak:

'Ten czar może zostać rzucony na dowolnie wybrany punkt na stole. Jeśli rzucenie czaru się powiedzie, połóż znacznik dokładnie na punkcie efektu...'

tak?

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Zauważyłem pewną nieścisłość w BP 1.4 w jednym miejscu jest wyraźnie napisane ze bound spell jednarowego użytku nie zabierają kości PD a w akapicie o Tomb Kingach jest napisane ze HJ zabiera 1 PD. Dlaczego tak jest - czy ten przedmiot jest za mocny ? Przecież TK nie mają prawie żadnego wyboru jeśli chodzi o osprzęt dla magów to po co to dodatkowe ograniczenie - może ktoś to uzasadnić ?

ODPOWIEDZ