Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Post autor: Ukalez »

Strzelając do oddziału w którym jest stegadon mogę wybrać ostrzał oddziału lub stedzia. Jeśli oddział posiada sztandar -1/-2 do trafienia, to stedzio też uzyskuje ten bonus, czy tylko oddział, w którym on jest...

Dziękuję za odp. i pozdrawiam
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Ukalez pisze:Strzelając do oddziału w którym jest stegadon mogę wybrać ostrzał oddziału lub stedzia. Jeśli oddział posiada sztandar -1/-2 do trafienia, to stedzio też uzyskuje ten bonus, czy tylko oddział, w którym on jest...

Dziękuję za odp. i pozdrawiam
Kiedyś zadałem podobne pytanie o Slanna i uzyskałem odpowiedź (zresztą moim zdaniem jak najbardziej logiczną), że Slann dostaje tę ochronę, więc przez analogię - tak, Stegadon też dostaje, bo w sumie czemu nie?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Strzelasz w stedzia, ale stedzio jest częścią oddziału (tak samo jak masz 1 z metalu i walisz w herosa w oddziale z MR czy sniperke imperium). Czyli tak dostaje.

@Aves: czy ty nie masz zakazu pisania na tym podforum.

Czarteczaek
Plankton

Post autor: Czarteczaek »

Dzień dobry.

Dopiero zaczynam przygodę z WFB (wcześniej było trochę WH40k), i tak rozważamy wybór armii Lizardmenów.
I w związku z tym mam takie dwa pytania:
Z jakich dziedzin Skink Priest może losować czary?
I czy zdarzają się lizaki pomalowane na inne kolory niż szeroko pojęte odcienie niebieskiego, ew. zielonego? Chodzi mi konkretnie czy fluffowo (bo tak chciałbym grać) można pomalować ich na przykład na czarno, albo srebrno, albo chociażby na czerwono.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Priest tylko heaven.
Kolor jest dowolny , nie przypominam sobie ,zeby we fluffie o tym pisali. Szczerze - na srebrno wygladalaby armia dziwnie. Czerwony , czarny , zolty , pomarancz , fiolet to kolory alternatywne do standardow , ktore pasuja do armii...

AVES ZEBY NIE BYC GLOSLOWNYM WNIOSKUJE NA MASONKSIM O TYGODNIOWEG BANA DLA CIEBIE.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Czarteczaek pisze:I czy zdarzają się lizaki pomalowane na inne kolory niż szeroko pojęte odcienie niebieskiego, ew. zielonego? Chodzi mi konkretnie czy fluffowo (bo tak chciałbym grać) można pomalować ich na przykład na czarno, albo srebrno, albo chociażby na czerwono.
Fluffowo to się nie znam ale ja mam jedne skinki pomalowane na szaro drugie na czerwono i wyglądają bardzo dobrze...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

nie kasuj postów człowiek. a jezeli chcesz juz skasowac to zrob moze jakies glosowanie czy cos :>

OT tak naprawde to skinki pomalowane na dowolny kolor bedą sie prezentowaly super jesli tylko beda pomalowane schludnie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Slucham??? Czlowiek to do kolegow mozesz mowic , jestem modem dzialu lizakow i jesli uwazam ,ze powinny byc skasowane to bede to robil. EOT

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Ziemko pisze:Slucham??? Czlowiek to do kolegow mozesz mowic , jestem modem dzialu lizakow i jesli uwazam ,ze powinny byc skasowane to bede to robil. EOT
moze własnie nie powinienes byc, lub tez, nie powinienes byc juz. jakies glosowanie by sie przydalo na ten temat ;]
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

To idz na skarge do Tomasha :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Przepraszam bardzo ale to jest nasz lizardmeński mod i my się już przyzwyczailiśmy do ziemasa i wypier... jak ci się nie podoba. Zliwuj sie do płotów i młotów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

W zwiazku z tym, ze mi ktos w weekend powiedzial "O boze", a slowo boga jest prawem, to Ziemko zostaje na pozycji moda EOT. :]

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Aldean pisze:moze własnie nie powinienes byc, lub tez, nie powinienes byc juz. jakies glosowanie by sie przydalo na ten temat ;]
pozdrawiam
Powinien być. Natomiast Ty, kolego Aldean, zdecydowanie forum BP użytkownikiem być nie powinieneś. Słuchaj admina Ziemka, dobrze na tym wyjdziesz. Postępowanie wprost przeciwne może bardzo szybko zakończyć Twoją karierę użytkownika.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Tomash pisze:
Aldean pisze:moze własnie nie powinienes byc, lub tez, nie powinienes byc juz. jakies glosowanie by sie przydalo na ten temat ;]
pozdrawiam
Powinien być. Natomiast Ty, kolego Aldean, zdecydowanie forum BP użytkownikiem być nie powinieneś. Słuchaj admina Ziemka, dobrze na tym wyjdziesz. Postępowanie wprost przeciwne może bardzo szybko zakończyć Twoją karierę użytkownika.
Skoro zdecydowanie uzytkownikiem forum być nie powinienem, to zrób cos z tym.
Moją dezaprobate kasowania postów wyraziłem(postów które wnoszą cos do dyskusji), i nie bedę jej zmieniał.
Tak czy siak nie jest to miejsce, ani czas na przeprowadzanie takiej dyskusji, topic jest o zasadach, także tyle ode mnie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Vergal
Warzywo

Post autor: Vergal »

dyskusja dyskusja ale zeby tak na cale forum w tym temacie ... Prosze [-o<
Przepraszam za bledy ktore robie w pisaniu staram sie je sam znalesc i poprawic

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Czy plujki skinków mają zasięgi? Chodzi mi o daleki i bliski. Może i głupie pytanie ale jednak szczerze to tego nie wiem.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak maja

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

To strzelając dalej niż 6 cali jest -1!!! O jak fajnie. Dzięki i przepraszam za dość głupie pytanie ale "gracz" z 15 letnim doświadczeniem twierdził, że nie mają tego podziału :?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Dlatego lepsze są oszczepy moim zdaniem :) Niby 8 cali, ale żadnych minusów za ruch czy zasięg. Przy dmuchawkach jak chcesz skorzystać z multi-shots to najczęściej masz -3 (ruch, zasięg, multi), co uniemożliwia korzystanie z trucizny. No, ale to kwestia gustu :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tylko przy LTkach masz +1 i wtedy masz 20 strzalow na 6tki. Poza tym nie musisz strzelac podwojnie , ponadto maja wiekszy zasieg od javow i sa 10 pktow tansze. Javy sa swietne na skirmish latajacy.

ODPOWIEDZ