Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Proszę bardzo: http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... _FAQ_Jan09
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Tularian pisze:odział 14 BG szarżuje na odział 16 nurgli z heraldem. Atakuje jako piewszy i napoczątku 3 BG atakuje heralda ( łoł mam 2 kilingblowy! a herald nie wytestował , czyli ginie ) Więc ,teraz 4 BG wali po reszcie odziału ale są bez regenki bo herald zginął. Czy jest coś takiego możliwe ,czy w tej samej turze oni mają jeszcze regenkę? P.S fajnie by było gdyby na to pytanie odpowiedziała osoba ,która 75% swojich postów nie nabiła na pisaniu ,że Exe to najlepsza jednostka.
IMHO nie bo ataki z tą samą incjatywą są wyprowadzane równocześnie,dopiero kolejne ataki z niższą I korzystają z braku regenki.
a tak BTW Exeki są dla prawdziwych PRO
miłego,
Ż.
Żaba pisze:Tularian pisze:odział 14 BG szarżuje na odział 16 nurgli z heraldem. Atakuje jako piewszy i napoczątku 3 BG atakuje heralda ( łoł mam 2 kilingblowy! a herald nie wytestował , czyli ginie ) Więc ,teraz 4 BG wali po reszcie odziału ale są bez regenki bo herald zginął. Czy jest coś takiego możliwe ,czy w tej samej turze oni mają jeszcze regenkę? P.S fajnie by było gdyby na to pytanie odpowiedziała osoba ,która 75% swojich postów nie nabiła na pisaniu ,że Exe to najlepsza jednostka.
IMHO nie bo ataki z tą samą incjatywą są wyprowadzane równocześnie,dopiero kolejne ataki z niższą I korzystają z braku regenki.
miłego,
Ż.
a nie przypadkiem BG są pierwsi? W końcu szarżują.
Każdy dobry uczynek zostanie kiedyś sprawiedliwie ukarany
- Temple Guard
- Falubaz
No oczywiście, że są pierwsi, chyba że akurat Plagasy mają Heralda z giftem always strikes last dla wroga.Jerzu pisze:Żaba pisze:Tularian pisze:odział 14 BG szarżuje na odział 16 nurgli z heraldem. Atakuje jako piewszy i napoczątku 3 BG atakuje heralda ( łoł mam 2 kilingblowy! a herald nie wytestował , czyli ginie ) Więc ,teraz 4 BG wali po reszcie odziału ale są bez regenki bo herald zginął. Czy jest coś takiego możliwe ,czy w tej samej turze oni mają jeszcze regenkę? P.S fajnie by było gdyby na to pytanie odpowiedziała osoba ,która 75% swojich postów nie nabiła na pisaniu ,że Exe to najlepsza jednostka.
miłego,
Ż.
a nie przypadkiem BG są pierwsi? W końcu szarżują.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
A ja mam pytanie takie ot co
Wczoraj przeglądałem AB no i porównywałem Exe z BG. No i BG - wydają się być niezłą jednostką - którą już ustawiłem w kolejce do kupna. No ale exe - 6s, Zabójczy cios, no i wrzucenie Tullarisa daje nam naprawdę silną jednostkę, aczkolwiek w rozpiskach u nikogo ich nie widzę. Co o nich myślicie? Tylko jakąś pełną wypowiedź proszę
Wczoraj przeglądałem AB no i porównywałem Exe z BG. No i BG - wydają się być niezłą jednostką - którą już ustawiłem w kolejce do kupna. No ale exe - 6s, Zabójczy cios, no i wrzucenie Tullarisa daje nam naprawdę silną jednostkę, aczkolwiek w rozpiskach u nikogo ich nie widzę. Co o nich myślicie? Tylko jakąś pełną wypowiedź proszę
Exe mają dwuraki więc atakują ostatni, nie mają możliwości wrzucenia na siebie sztandaru z ASF a jak przyjmą BSB z tym sztandarem, to muszą szarżować, bo atut który nabyli szybko zniknie. Dzięki temu łatwo ich wymanewrować. Spadają od strzelania jak kaczki. I dzięki tym wszystkim "zaletom" przegrywają konkurencję z BG.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dodaj do tego, że tylko Widźma może do nich dołączyć będąc BSB. A że una ma frenzy to też sie nieciekawie robi
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
tematy o execach jest - poczytaj sobie - a fakt że nie widuje się ich na stołach co nieco mówi o ich ocenie przez graczy (inna sprawa czy taka postawa jest słuszna)
@ Jerzu - prawdę mówiąc nie rozumiem Twojego pytania - Tularian pytał czy może najpierw zwykłymi BG sciąć heralda a potem resztą BG z tego samego regonu bić po zwykłych nurglowcach ale już bez regenki (bo herald padł) - czy gdzieś napisałęm że BG biją ostatni
pzdr,
Ż.
@ Jerzu - prawdę mówiąc nie rozumiem Twojego pytania - Tularian pytał czy może najpierw zwykłymi BG sciąć heralda a potem resztą BG z tego samego regonu bić po zwykłych nurglowcach ale już bez regenki (bo herald padł) - czy gdzieś napisałęm że BG biją ostatni
pzdr,
Ż.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ojj tam ojj tam. Nie czytałem dokładnie co pisał
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Bierzesz donich sztandarowego + kociołRasti pisze:A ja mam pytanie takie ot co
I robisz tak jak ci napisali w opisie jednostki czyli pilnujesz kotla a w razie niebezpieczenstwa im dajesz ten +1 A
Sprawdza sie (wiem bo gralem)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Andronicus
- Chuck Norris
Ja ich wystawiłem 2 razy. Rozpiska z kotłem, assassin w środku, sztandar z ap i kupa pkt w plecy W tej konfiguracji sprawdzili się ale bez szału ( z assassinem w środku każdy oddział daje radę ). 2gi raz bez assassina, nie zdali feara, szczęśliwie zebrali się przed krawędzią stołu, generalnie nie zrobili kompletnie nic. Exe to jednostka fajna na towarzyskie gry w sobotnie deszczowe popołudnie. Prawda jest taka że z BG przegrywają na całej linii, nie zależnie od przeciwnika i okoliczności.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Sorcererka może wziąć magiczną broń?