Czy macie może pomysł na wykonanie z GSu realistycznie wyglądającej kolczugi? A może ktoś znalazł jakiś poradnik? Przydałoby mi się dorobić jej trochę na kilku modelach, a nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać. Próbowałem poprostu nakuwać GS ale efekty były beznadziejne Pomożecie?
Jeśli już taki temt był to sory ale nie znalazłem.
Modelowanie kolczugi
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
robiłem kilka razy w większych ilościach takie kolczugi wiec sypnę kilkoma radami i fotami
- cienka warstwa GSu, na tyle żeby zrobić w niej dziurkę igłą lub innym do tego celu wykorzystywanym narzędziem
- najpierw wymodeluj krój trj koszulki lub innego elementu a dopiero wtedy uruchom opcje dziurkowania
- otwory staraj się robić głębokie i symetryczne
- każda warstwa oczek musi być równoległa do poprzedniej
- nie rób otworów chaotycznie
- używaj wazeliny lub maczaj igłę często w wodzie aby GS się nie lepił do narzędzia
i na koniec kilka fot, nie najlepszych pod względem wykonania ale też samych modeli ( moje pierwsze prace z robieniem kolczug)
R.
- cienka warstwa GSu, na tyle żeby zrobić w niej dziurkę igłą lub innym do tego celu wykorzystywanym narzędziem
- najpierw wymodeluj krój trj koszulki lub innego elementu a dopiero wtedy uruchom opcje dziurkowania
- otwory staraj się robić głębokie i symetryczne
- każda warstwa oczek musi być równoległa do poprzedniej
- nie rób otworów chaotycznie
- używaj wazeliny lub maczaj igłę często w wodzie aby GS się nie lepił do narzędzia
i na koniec kilka fot, nie najlepszych pod względem wykonania ale też samych modeli ( moje pierwsze prace z robieniem kolczug)
R.