Modelowanie kolczugi

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Modelowanie kolczugi

Post autor: Łukasz_ »

Czy macie może pomysł na wykonanie z GSu realistycznie wyglądającej kolczugi? A może ktoś znalazł jakiś poradnik? Przydałoby mi się dorobić jej trochę na kilku modelach, a nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać. Próbowałem poprostu nakuwać GS ale efekty były beznadziejne :? Pomożecie? :)

Jeśli już taki temt był to sory ale nie znalazłem.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Wiesz, nie wydaje mi się żeby był jakiś inny sposób niż nakłuwanie. Może warstwa gs-u była za gruba...?
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

robiłem kilka razy w większych ilościach takie kolczugi wiec sypnę kilkoma radami i fotami

- cienka warstwa GSu, na tyle żeby zrobić w niej dziurkę igłą lub innym do tego celu wykorzystywanym narzędziem
- najpierw wymodeluj krój trj koszulki lub innego elementu a dopiero wtedy uruchom opcje dziurkowania
- otwory staraj się robić głębokie i symetryczne
- każda warstwa oczek musi być równoległa do poprzedniej
- nie rób otworów chaotycznie
- używaj wazeliny :mrgreen: lub maczaj igłę często w wodzie aby GS się nie lepił do narzędzia

i na koniec kilka fot, nie najlepszych pod względem wykonania ale też samych modeli ( moje pierwsze prace z robieniem kolczug)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

R.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

:shock: Kapitalni ci warriorzy! Teraz wiem, że metoda była dobra tylko źle się do niej zabrałem. Z tego co widzę to miałem za małą igiełkę i stanowczo za grubą warstwę masy modelarskiej. Wielkie dzięki!

ODPOWIEDZ