Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Trzeba będzie się nauczyć deklarować zasięgi...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
na sieć P2P wyciekł plik (pdf) umożliwiający tworzenie rozpisek - zawiera koszty punktowe, charakterystyki, i koszty punktowe i zasady do przedmiotów magicznych. Niestety nie zawiera on zasad do jednostek i do armii... więc nie wystarcza do gry. No i nie zawiera rysunków/zdjęć które byłyby przydatne w konwersjach/scratch buildach...
masz ten plik?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ciekawa sprawagervaz pisze:na sieć P2P wyciekł plik (pdf) umożliwiający tworzenie rozpisek - zawiera koszty punktowe, charakterystyki, i koszty punktowe i zasady do przedmiotów magicznych. Niestety nie zawiera on zasad do jednostek i do armii... więc nie wystarcza do gry. No i nie zawiera rysunków/zdjęć które byłyby przydatne w konwersjach/scratch buildach...
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
wczoraj to znalazlem - to tylko strony od 97 do 112 nowego armyboooka...
znaczy sie ze sa tam wartosci punktowe i magic itemy - żadnych zasad, fluffu, i sekcji modelarskiej
plik ma jakies 3.5 mega i znajdziecie na emule
nie podniecac sie za bardzo - niedlugo bedzie book to sobie kupicie, powąchacie i przeczytacie
znaczy sie ze sa tam wartosci punktowe i magic itemy - żadnych zasad, fluffu, i sekcji modelarskiej
plik ma jakies 3.5 mega i znajdziecie na emule
nie podniecac sie za bardzo - niedlugo bedzie book to sobie kupicie, powąchacie i przeczytacie
Żadnych niezdrowych podniet, przeczytać można w celach poglądowych i natychmiast skasowaćSzmyt pisze: nie podniecac sie za bardzo - niedlugo bedzie book to sobie kupicie, powąchacie i przeczytacie
W przedmiotach magicznych straszna lichota. Lista talizmanów po prostu porażą! Słabiutkie i wcale nie tanie. Ujawnione koszta punktowe zasmuciły mnie solidnie. Kilka perełek dla elektryków głównie - chyba będą robili teraz za żywe torpedy z rakietami i kulkami różnymi
Podnieca mnie, ale w najsmutniejszym sensie, że mimo posiadania jakiś 6 tysięcy pomalowanego szczurostwa, geniusz przyjaciół z GW i tak zmusi mnie do wpakowania lekką ręką licząc tysiąca zeta w ukochaną armię
Wózek dla plaguepriesta, katapulta, jeden (może dwa nawet) szczurozordy, nowe weapon-teamy, o army booku nawet nie wspomnę. A i to tylko dlatego że kółko mam jeszcze z piątej edycji i przez zupełny przypadek trzymam w kuferku jakiś 50 najtków, bo jakoś nie miałem serca ich sprzedawać. Ech... Żeby chociaż brzydkie te figurki wypuścili, to by człowiek miał serce do konwertowania, a tu patrząc na te ślicznotki tylko skurcze mnie łapią za portfel
Swoją drogą ciekawe jak chłopcy od armybuildera poradzą sobie z połówkowymi kosztami za tarcze itp.!
Przedmioty nie sa takie tragiczne. Mozliwość brania storm bannera bez sztandarowego to duzy plus. W polaczeniu z czarem -1 do bs i shadow magnet trinket powoduje ze nic co ma bs nie bedzie trafialalo w nasze jednostki. Blade of coruption tez wyglada ciekawie.
No i banner of horned rat wymiata.
nie jest tragicznie panowie;)
No i banner of horned rat wymiata.
nie jest tragicznie panowie;)
Nie jednostki tylko jednostkę. Co jest zacne, nie przeczę, ale z butów nie wyrywamallaki pisze:Mozliwość brania storm bannera bez sztandarowego to duzy plus. W polaczeniu z czarem -1 do bs i shadow magnet trinket powoduje ze nic co ma bs nie bedzie trafialalo w nasze jednostki.
A na kim? na warlordzie? Czy na assasinie? Bo raczej seerowi tego nie dasz. armie kombatowe raczej nas pojadą. Ani drzewa, ani czołgu, ani hydry czy tym bardziej smoka tym nie zdejmiesz. W armii kombinowanej, czy zwłaszcza czarująco defensywnej raczej miejsca nie będzie na takie zabawki. Nie chcę zrzędzić, przedmiot jest niezły, a raczej byłby za 20, czy 15 punktów. Tym bardziej że przy jednym niefartownym rzucie assasin sam siebie ściąga, a warlord upośledza.mallaki pisze:Blade of coruption tez wyglada ciekawie.
He he, tak, na demony, wampiry, lizaki, tombki, jest niezastąpiony. zaszkodzi może imperium, czy orkom, bo nawet krasiom nie za bardzo.mallaki pisze:No i banner of horned rat wymiata.
Cytując całkiem zacną piosenkę. "Ja wam mówię. Jest dobrze! Jest dobrze! Ale nie najgorzej jest...."mallaki pisze: nie jest tragicznie panowie;)
Mi najbardziej podobają się nowe figurki i trend wracania 'wygladem modeli' do 4-to edycyjnych ilustracji z podrecznikow. Po zapoznaniu sie z zasadami sadze, ze armia na pewno bedzie grywalna, ale raczej na poziomie WoCh niz pozostalych. Dobrze zbalansowana i tak powinny wygladac wszystkie booki. Niestety turniejowo raczej niszczyc nie bedzie.
Brakuje przede wszystkim hitting powera, ludzie beda pewnie masowo wystawiali abominacje by to nadrobic, co spowoduje, ze pozostale eRki beda raczej nie wystawiane.
Wszystko co do tej pory sialo spustoszenie zostalo pociete - ratlingi, jezzaile, elektrycy, globki i cannon.
I by dodac moje trzy grosze - tak jak napisal Chory, skasowanie skirmisha na jezzailach BARDZO je oslabia.
Cannon tez jest o wiele gorszy.
Najbardziej szkoda mi magic itemow, wiekszosc jest niegrywalna, skasowali regeneracje, warda na 4+, przerzut jednej kostki, storm daemona, oslabili bounda hitujacego oddzialy, dzwon nie daje +2 PD. A nie dali nic w zamian (no poza jednorazowym wardem z stupidity).
Dajac grey seerowi ld 7 sprawili, ze warlorda juz chyba nikt nigdy nie wystawi .
Z drugiej strony podoma mi sie, ze nareszcie powrocily doomwheele i vermin lord. W domowych bitwach na pewno bede to wystawial .
Figurka dzwonu tez jest wyczesana
No i przede wszystkim nareszcie sie cos zmienilo ! Stary kodeks mial prawie 7 lat. Jakie by w efekcie koncowym szczury nie byly, pewnie kazdy gracz skavenski jest zadowolony z powiewu swiezosci.
Brakuje przede wszystkim hitting powera, ludzie beda pewnie masowo wystawiali abominacje by to nadrobic, co spowoduje, ze pozostale eRki beda raczej nie wystawiane.
Wszystko co do tej pory sialo spustoszenie zostalo pociete - ratlingi, jezzaile, elektrycy, globki i cannon.
I by dodac moje trzy grosze - tak jak napisal Chory, skasowanie skirmisha na jezzailach BARDZO je oslabia.
Cannon tez jest o wiele gorszy.
Najbardziej szkoda mi magic itemow, wiekszosc jest niegrywalna, skasowali regeneracje, warda na 4+, przerzut jednej kostki, storm daemona, oslabili bounda hitujacego oddzialy, dzwon nie daje +2 PD. A nie dali nic w zamian (no poza jednorazowym wardem z stupidity).
Dajac grey seerowi ld 7 sprawili, ze warlorda juz chyba nikt nigdy nie wystawi .
Z drugiej strony podoma mi sie, ze nareszcie powrocily doomwheele i vermin lord. W domowych bitwach na pewno bede to wystawial .
Figurka dzwonu tez jest wyczesana
No i przede wszystkim nareszcie sie cos zmienilo ! Stary kodeks mial prawie 7 lat. Jakie by w efekcie koncowym szczury nie byly, pewnie kazdy gracz skavenski jest zadowolony z powiewu swiezosci.
Z wydaniem ostatecznego wyroku poczekałbym jednak do zobaczenia księgi w całości. To, co krąży po sieci to najprawdopodobniej wersja próbna (co można poznać po błędach w opisie przedmiotu - np banner of clan supremacy). Nie wiadomo, jak konkretnie działają weapon teamy (zwłaszcza mortary), i co oznaczają pewne zasady specjalne opisane przy poszczególnych jednostkach). Nie wiadomo, co znaczy tekst, że bohaterowie mogą dobierać przedmioty magiczne ze scavenge pile (być może oznacza to możliwość podkradania sprzętu innych armii???). Nie wiadomo, co znaczy zasada verminous valour przy bohaterach...
Zobaczymy jak w praktyce sprawdza się magia...
Być może kiepskie przedmioty to sposób na zachęcenie graczy do inwestowania w regimenty?
Ogólnie to może być całkiem średnia armia
Zobaczymy jak w praktyce sprawdza się magia...
Być może kiepskie przedmioty to sposób na zachęcenie graczy do inwestowania w regimenty?
Ogólnie to może być całkiem średnia armia
Ktośtam na łorsirze twierdził, ze ma buka i podobno ma być na poziomie lizardmenów albo i wyższym ;x nie ma co martwić się na zapas.
ps.: dlaczego ": x" wyglada na tym forum tak głupio?
ps.: dlaczego ": x" wyglada na tym forum tak głupio?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, o 16:25 przez kanister, łącznie zmieniany 1 raz.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.