Mantic Games - konkurent dla GW?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
A wysooooooki, szerooooooki i dłuuuuuuugi że ja nie moge. Po prostu na zdjęciach wydawał mi sie większy. Coś w stylu shaggotha bo on jest duży.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Prowokator
- Wałkarz
Moim zdaniem nie ma co oceniać ludzi i ich lepideł na podstawie 1 oddziału HE. Poczekamy, zobaczymy co z innymi armiami będzie. Jedno co mi się podoba narazie to pudełko jak po kasecie VHS czy nawet DVD
,,Everybody lies...''
Bardzo dobrze że nie z metalu. Plastik to podstawa bycia sensowną konkurencją dla GW.
Inicjatywa super, cenowo bardzo fajnie (zwłaszcza na rynki uboższe od zachodnioeuropejskich, np. Polski, gdzie cena figurek jest wciąż "odczuwalna"). Nie podobają mi się wzory tych spearmenów, ale mi się żadne elfy nie podobają więc zobaczmy co jeszcze panowie zaprezentują.
Ale za samo to, że jest plastikowa konkurencja dla GW -- wielkie kudosy, może rynek nareszcie się ruszy
Inicjatywa super, cenowo bardzo fajnie (zwłaszcza na rynki uboższe od zachodnioeuropejskich, np. Polski, gdzie cena figurek jest wciąż "odczuwalna"). Nie podobają mi się wzory tych spearmenów, ale mi się żadne elfy nie podobają więc zobaczmy co jeszcze panowie zaprezentują.
Ale za samo to, że jest plastikowa konkurencja dla GW -- wielkie kudosy, może rynek nareszcie się ruszy
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Master of reality
- Oszukista
Te elfy mi się podobają się od pasa w górę bo nogi to mają jakieś takie kiepskie. I czapki takie dziwne trochę
- Andronicus
- Chuck Norris
Nie podobają mi się te elfy. Niby tanie, niby sporo detali ale pozy nieciekawe, słabe proporcje a i design do mnie nie przemawia. Co do pudełka, uważam że jest niepraktyczne i zawyża tylko cenę tych zestawów.
Pierwsze pudełka można już kupić w niektórych sklepach. I jak wrażenia?
Moim zdaniem technologicznie rewelacja (detal, rzeźba), natomiast styl elfów bardzo specyficzny (może się podobać fanom "mrocznego i złego" podejścia do tematu). Cena przerewelacyjna -- dwa pudła armijne (każde po 180zł, zawiera 20 łuczników, 20 piechurów z włóczniami, 10 skautów, 1 balistę z obsługą) i mamy kompletną armię do grania hajelfami (minus bohaterowie) na niegłupie punkty (inna sprawa że średnio grywalną bez kawalerii czy rydwanów).
Czekam na szkielety, które mają być następną armią. Może być naprawdę ciekawie
Moim zdaniem technologicznie rewelacja (detal, rzeźba), natomiast styl elfów bardzo specyficzny (może się podobać fanom "mrocznego i złego" podejścia do tematu). Cena przerewelacyjna -- dwa pudła armijne (każde po 180zł, zawiera 20 łuczników, 20 piechurów z włóczniami, 10 skautów, 1 balistę z obsługą) i mamy kompletną armię do grania hajelfami (minus bohaterowie) na niegłupie punkty (inna sprawa że średnio grywalną bez kawalerii czy rydwanów).
Czekam na szkielety, które mają być następną armią. Może być naprawdę ciekawie
Takie brzydkie troche ... (to takie moje skromne zdanie)
No cuz zawsze mozna bedzie z nimi pobawic
Warto tez pamietac ze pierwsze figurki GW tez nie byly najpiękniejsze
Szkoda ze napierwszy ogien poszly wlasnie biedne elfy
No cuz zawsze mozna bedzie z nimi pobawic
Warto tez pamietac ze pierwsze figurki GW tez nie byly najpiękniejsze
Szkoda ze napierwszy ogien poszly wlasnie biedne elfy
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Jasiuuu, idź do FiF i sobie porównaj skale. Te elfy są chudziutkie, owszem. Może nawet są niższe o milimetr-dwa, ale wbudowana podstawka po naklejeniu na standardową 20-tkę powoduje, że wzrostem dorównują swoim grubszym braciom z GW.
W pewnym sklepie z bitsami elfy z Mantic są już w sprzedaży, więc można zobaczyć detal i jakość wykonania. Jak dla mnie technologicznie są rewelacyjni i mają poważną szansę zagrozić GW (zwłaszcza jeśli utrzymają takie fajne ceny).
W pewnym sklepie z bitsami elfy z Mantic są już w sprzedaży, więc można zobaczyć detal i jakość wykonania. Jak dla mnie technologicznie są rewelacyjni i mają poważną szansę zagrozić GW (zwłaszcza jeśli utrzymają takie fajne ceny).
-
- Mudżahedin
Jak dla mnie to powinni jak najszybciej wyprodukować lekka kawalerie elficką póki GW się nie obudzi i nie wyda plastikowych Dark Riderów to by miało większy sens niż pchanie się w piechotę , która po pierwsze jest ładna w wydaniu GW, po drugie nie jest jakaś zaporowo droga przy tych ilościach co się wystawia.
Tak samo z bolcami fajnie ,że są , ale wersje GW nie są jakieś koszmarnie drogie , a do tego dochodzą jeszcze bardzo ładne zamienniki z gamezone'a.
A "zamienniki" do dark riderów i wszelkiej innej metalowej kawalerii szły by jak woda.
Tak samo z bolcami fajnie ,że są , ale wersje GW nie są jakieś koszmarnie drogie , a do tego dochodzą jeszcze bardzo ładne zamienniki z gamezone'a.
A "zamienniki" do dark riderów i wszelkiej innej metalowej kawalerii szły by jak woda.
Bede sie wypowiadal tylko o wygladzie tych elfow i cenie - a wygladaja i kosztuja REWELACYJNIE!!! Przypominajan swoja smukloscia Eldarow i Dark Eldarow z WH40K, ale wlasnie to mi sie najbardziej podoba! Widac od razu, ze sa inni, wyalienowani, widac ze to ELFY!-trudno ich byloby pomylic z figurkami ludzi, jak to sie czesto dzieje teraz. Z tego co widze na zdjeciach to jak na Core Unity to detale bardzo dobre. Srednio mi sie jedynie podoba bolec.
Jesli chodzi o skale figurek, to jezeli sa duzo nizsze niz HE z GW to powiem jedynie - szkoda, moze to zmienia.
Jesli chodzi o skale figurek, to jezeli sa duzo nizsze niz HE z GW to powiem jedynie - szkoda, moze to zmienia.
Detale są świetne. Co do podobieństwa do czterdziestkowych Eldarów -- ha, czyli nie tylko ja miałem takie skojarzenie. Gdyby nie mieli tarcz na twardo, byliby świetnym materiałem do konwersji dla eldarskich graczy, a tak pupa
Czy figurki trzymają poziom czy nie - kwestia gustu, moim zdaniem bardziej przypominają jakieś bardziej egzotyczne systemy, takie jak D&D czy Earthdawn. Moim zdaniem nie pasują do klimatu WFB i tyle.
Jakby tego było mało - mają bardzo słaby fluff. Opis spearelfów jest po prostu smutny, jak chociażby to że należy do nich tylko szlachta czy to że ich zbroje i włócznie przewyższają jakością nawet uzbrojenie krasnoludzkie... Łucznicy wcale nie są lepsi.
Jako gracz HE nie widzę tych elfów w swojej armii. Mam nadzieję że modele armii ludzkich będą mniej egzotyczne i może przez to bardziej klimatyczne.
Aha, a balisty wyglądają na machiny iście gunguńskie, nie zdziwiłbym się widząc taką na polu walki w bitwie o Naboo...
Jakby tego było mało - mają bardzo słaby fluff. Opis spearelfów jest po prostu smutny, jak chociażby to że należy do nich tylko szlachta czy to że ich zbroje i włócznie przewyższają jakością nawet uzbrojenie krasnoludzkie... Łucznicy wcale nie są lepsi.
Jako gracz HE nie widzę tych elfów w swojej armii. Mam nadzieję że modele armii ludzkich będą mniej egzotyczne i może przez to bardziej klimatyczne.
Aha, a balisty wyglądają na machiny iście gunguńskie, nie zdziwiłbym się widząc taką na polu walki w bitwie o Naboo...
- Temple Guard
- Falubaz
Nie podobają mi się te figurki - IMO odpowiedniki GW biją je na głowę. Ale może inne armie będą lepsze.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Chyba powinienes przemyslec to co napisales - w tym wszystkim chodzi o to zeby uzywac innych figurek niz te z GW a uzywac fluffu i zasad z WFB xDHavelock pisze:Jakby tego było mało - mają bardzo słaby fluff. Opis spearelfów jest po prostu smutny, jak chociażby to że należy do nich tylko szlachta czy to że ich zbroje i włócznie przewyższają jakością nawet uzbrojenie krasnoludzkie... Łucznicy wcale nie są lepsi.