Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Mhroczny Rycerz »

A wysooooooki, szerooooooki i dłuuuuuuugi że ja nie moge. Po prostu na zdjęciach wydawał mi sie większy. Coś w stylu shaggotha bo on jest duży.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Ale za to torby mają fajne :wink:

Co do figurek, to myślę, że mogą jakoś wyglądać jak je ktoś porządnie pomaluje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Prowokator
Wałkarz

Post autor: Prowokator »

Moim zdaniem nie ma co oceniać ludzi i ich lepideł na podstawie 1 oddziału HE. Poczekamy, zobaczymy co z innymi armiami będzie. Jedno co mi się podoba narazie to pudełko jak po kasecie VHS czy nawet DVD :D
,,Everybody lies...''

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Szkoda, że nie z metalu. Ale i tak im więcej konkurencji dla GW (dobrze im tak), tym lepiej, niech się wreszcie ogarną. Nie mogę się doczekać dwarfów i orkosów.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bardzo dobrze że nie z metalu. Plastik to podstawa bycia sensowną konkurencją dla GW.

Inicjatywa super, cenowo bardzo fajnie (zwłaszcza na rynki uboższe od zachodnioeuropejskich, np. Polski, gdzie cena figurek jest wciąż "odczuwalna"). Nie podobają mi się wzory tych spearmenów, ale mi się żadne elfy nie podobają ;) więc zobaczmy co jeszcze panowie zaprezentują.
Ale za samo to, że jest plastikowa konkurencja dla GW -- wielkie kudosy, może rynek nareszcie się ruszy :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Te elfy mi się podobają się od pasa w górę bo nogi to mają jakieś takie kiepskie. I czapki takie dziwne trochę :?

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Nie podobają mi się te elfy. Niby tanie, niby sporo detali ale pozy nieciekawe, słabe proporcje a i design do mnie nie przemawia. Co do pudełka, uważam że jest niepraktyczne i zawyża tylko cenę tych zestawów.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Pierwsze pudełka można już kupić w niektórych sklepach. I jak wrażenia?

Moim zdaniem technologicznie rewelacja (detal, rzeźba), natomiast styl elfów bardzo specyficzny (może się podobać fanom "mrocznego i złego" podejścia do tematu). Cena przerewelacyjna -- dwa pudła armijne (każde po 180zł, zawiera 20 łuczników, 20 piechurów z włóczniami, 10 skautów, 1 balistę z obsługą) i mamy kompletną armię do grania hajelfami (minus bohaterowie) na niegłupie punkty (inna sprawa że średnio grywalną bez kawalerii czy rydwanów).

Czekam na szkielety, które mają być następną armią. Może być naprawdę ciekawie :D
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

widziałem te elfiki na żywo ... żal żal żal!
dużo bliżej im do lotra , no srsly niech ktoś cyknie fotke porównawczą między spearelfem GW a MG i pośmiejmy się wspólnie

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Takie brzydkie troche ... :? (to takie moje skromne zdanie)
No cuz zawsze mozna bedzie z nimi pobawic :D
Warto tez pamietac ze pierwsze figurki GW tez nie byly najpiękniejsze :|
Szkoda ze napierwszy ogien poszly wlasnie biedne elfy :cry: :(
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Jasiuuu

główny problem tych figurek nie leży w brzydocie czy ładności ale w skali która nijak nie ma się do wfb (naciągana jest przez długie włócznie itd ale wysokość samych elfów to żal : ) )

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jasiuuu, idź do FiF i sobie porównaj skale. Te elfy są chudziutkie, owszem. Może nawet są niższe o milimetr-dwa, ale wbudowana podstawka po naklejeniu na standardową 20-tkę powoduje, że wzrostem dorównują swoim grubszym braciom z GW.

W pewnym sklepie z bitsami elfy z Mantic są już w sprzedaży, więc można zobaczyć detal i jakość wykonania. Jak dla mnie technologicznie są rewelacyjni i mają poważną szansę zagrozić GW (zwłaszcza jeśli utrzymają takie fajne ceny).

Awatar użytkownika
Jasiuuu

byłem i widziałem i no jak się dwie podstawki na siebie nałożą to faktycznie są prawie równe ; ] ale chudsze i mizerniejsze

ale ceny - tu się zgadzam 110000%- faktycznie fajne

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Jak dla mnie to powinni jak najszybciej wyprodukować lekka kawalerie elficką póki GW się nie obudzi i nie wyda plastikowych Dark Riderów to by miało większy sens niż pchanie się w piechotę , która po pierwsze jest ładna w wydaniu GW, po drugie nie jest jakaś zaporowo droga przy tych ilościach co się wystawia.
Tak samo z bolcami fajnie ,że są , ale wersje GW nie są jakieś koszmarnie drogie , a do tego dochodzą jeszcze bardzo ładne zamienniki z gamezone'a.

A "zamienniki" do dark riderów i wszelkiej innej metalowej kawalerii szły by jak woda.

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

Bede sie wypowiadal tylko o wygladzie tych elfow i cenie - a wygladaja i kosztuja REWELACYJNIE!!! Przypominajan swoja smukloscia Eldarow i Dark Eldarow z WH40K, ale wlasnie to mi sie najbardziej podoba! Widac od razu, ze sa inni, wyalienowani, widac ze to ELFY!-trudno ich byloby pomylic z figurkami ludzi, jak to sie czesto dzieje teraz. Z tego co widze na zdjeciach to jak na Core Unity to detale bardzo dobre. Srednio mi sie jedynie podoba bolec.

Jesli chodzi o skale figurek, to jezeli sa duzo nizsze niz HE z GW to powiem jedynie - szkoda, moze to zmienia.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Detale są świetne. Co do podobieństwa do czterdziestkowych Eldarów -- ha, czyli nie tylko ja miałem takie skojarzenie. Gdyby nie mieli tarcz na twardo, byliby świetnym materiałem do konwersji dla eldarskich graczy, a tak pupa :|

Awatar użytkownika
Phelot

Tomash pisze:Co do podobieństwa do czterdziestkowych Eldarów -- ha, czyli nie tylko ja miałem takie skojarzenie.
No nie tylko Ty:) Uwazasz to jednak za wade czy zalete? Ja juz napisalem ze to plus dla mnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Czy figurki trzymają poziom czy nie - kwestia gustu, moim zdaniem bardziej przypominają jakieś bardziej egzotyczne systemy, takie jak D&D czy Earthdawn. Moim zdaniem nie pasują do klimatu WFB i tyle.

Jakby tego było mało - mają bardzo słaby fluff. Opis spearelfów jest po prostu smutny, jak chociażby to że należy do nich tylko szlachta czy to że ich zbroje i włócznie przewyższają jakością nawet uzbrojenie krasnoludzkie... Łucznicy wcale nie są lepsi.

Jako gracz HE nie widzę tych elfów w swojej armii. Mam nadzieję że modele armii ludzkich będą mniej egzotyczne i może przez to bardziej klimatyczne.

Aha, a balisty wyglądają na machiny iście gunguńskie, nie zdziwiłbym się widząc taką na polu walki w bitwie o Naboo...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Nie podobają mi się te figurki - IMO odpowiedniki GW biją je na głowę. Ale może inne armie będą lepsze.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Phelot

Havelock pisze:Jakby tego było mało - mają bardzo słaby fluff. Opis spearelfów jest po prostu smutny, jak chociażby to że należy do nich tylko szlachta czy to że ich zbroje i włócznie przewyższają jakością nawet uzbrojenie krasnoludzkie... Łucznicy wcale nie są lepsi.
Chyba powinienes przemyslec to co napisales - w tym wszystkim chodzi o to zeby uzywac innych figurek niz te z GW a uzywac fluffu i zasad z WFB xD
Obrazek

ODPOWIEDZ