Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
ktoś wie czy zasada vermin lorda - rat daemon to tylko "daemonic" czy cos wiecej?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie może być generałem, nie może dołączać do unitów i jest Daemonkind na potrzeby czarów,przedmiotów, itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
to z GW mi się w ogóle nie podoba, bo inaczej sobie wyobrażam takiego ratogrzego wierzchowca więc postanowiłem swojego ulepić z gs... ale wróćmy do tematu... mocno się zastanawiam nad HA z czego to sklecić... i czy będą figurki nowych weapon teamów czy będzie trzeba konwertować?@Kefas, bardzo ciekawa konwersja Podoba mi się ten pomysł. Jedyne co, to ta tarcza na klacie ogra mi nie pasuje, ale to oczywiście kwestia gustu. Jak dla mnie tam by się bardziej przydała jakaś płyta czy inne żelastwo. Albo może po prostu inna tarcza? Ten warlord siedzi bezpośrednio na plecach, czy zrobiłeś mu jakieś "siodło"/uprząż/coś a'la pomost?
Abominacja ma 50x50. Proste wnioski z sekcji zasad gdzie ma napisane unit type monster, a te mają własnie podstawki 2 cale na 2 cale
Matusz pisze:Takie pytanie, czy inżyniera można przyłączać do maszyn? Taki elektryk za 35pkt z goglami który widzi przez lasy itp to ciekawa opcja np. dla latary
to jest niestety dyskusyjna kwestia czy widzi przez tereny czy obstacle po prostu
Hydra to też monster i ma 100x50 :xMłody pisze:Abominacja ma 50x50. Proste wnioski z sekcji zasad gdzie ma napisane unit type monster, a te mają własnie podstawki 2 cale na 2 cale ;)
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Jakie widzenie przez lasy? Nie ma minusow za strzelanie do targetów w coverze/lesie i +1 BS.Matusz pisze:Takie pytanie, czy inżyniera można przyłączać do maszyn? Taki elektryk za 35pkt z goglami który widzi przez lasy itp to ciekawa opcja np. dla latary
O strzelaniu przez lasy mozecie zapomnieć, elektryk ma jedna opcje na złozenie, plecak scroll, 2 lvl i mamy podobnego elektryka co na stara edycje
Ja bym jednak dla funu dał mu rakietę, przy odrobinie szczęścia ściąga prawie cały oddział.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Tia.. ale na wylosowanie Warplightninga mamy raptem 1/3 prawdopodobieństwa przy 2-gim poziomie.Młody pisze:O strzelaniu przez lasy mozecie zapomnieć, elektryk ma jedna opcje na złozenie, plecak scroll, 2 lvl i mamy podobnego elektryka co na stara edycje
Małe obliczenie probabilistyczne coby pokazać Ci, że będziesz potrzebował więcej, niż "odrobinę szczęścia":Hobbit pisze:Ja bym jednak dla funu dał mu rakietę, przy odrobinie szczęścia ściąga prawie cały oddział.
nD6....exp(*)......misfire
3D6....10,5 cala....7,4%
4D6....14 cali......13,2%
5D6....17,5 cala....19,6%
6D6....21 cali.......22%
gdzie
(*)exp - wartość oczekiwana sumy oczek kości, czyli wartość o największym prawdopodobieństwie, będąca środkiem rozkładu funkcji gęstości prawdopodobieństwa
Innymi słowy - jeżeli chcesz walnąć przeciętnie 18 cali tą rakietą, licz się, że prawdopodobieństwo misfire będzie ok. 1/5.
Masz 100% na piorun . Kazdy elektryk moze jeden czar wymienić na WLvoltar pisze:Tia.. ale na wylosowanie Warplightninga mamy raptem 1/3 prawdopodobieństwa przy 2-gim poziomie.Młody pisze:O strzelaniu przez lasy mozecie zapomnieć, elektryk ma jedna opcje na złozenie, plecak scroll, 2 lvl i mamy podobnego elektryka co na stara edycje
ogolnie z matematyka u ciebie niby nienajgorzej a jednak udalo ci sie jakos pomylic 33% z 100%voltar pisze:Tia.. ale na wylosowanie Warplightninga mamy raptem 1/3 prawdopodobieństwa przy 2-gim poziomie.Młody pisze:O strzelaniu przez lasy mozecie zapomnieć, elektryk ma jedna opcje na złozenie, plecak scroll, 2 lvl i mamy podobnego elektryka co na stara edycje
Czytaj posty nad tobą
M
Inżynier może wymienić dowolny wylosowany czar na lightinga, a ratietą nie musisz trafić idealnie, w końcu liczą się dotknięte modele.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
a ty ogarniaj czas w jakim kto piszeMlody pisze:
Czytaj posty nad tobą
M
swoja droga w ab jest kilka niescislosci sdtraszliwych Oo Jak myslicie ten banner z pestilencu ktokolwiek moze nosic? bo nie ma oddzialu/charactera z dostepem do mag sztandaru ktory moglby nosic pestilencowe rzeczy :d (to tak na poczatek )