armia a poglądy własne

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Re: armia a poglądy własne

Post autor: Lunn »

Wiem, znam to Jasiu :P Tyle że to nielegal, co by było jakby mnie jakiś konfident wsypał?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Raczej wszyscy twoi przeciwnicy na turniejach by się cieszyli.
Z deka przejebana ta magia ( 1 niszczy :mrgreen: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bo to jakieś początki 6ed gdzie przegięcie było s4 t4 a goblińskie charioty były postrachem stołów turniejowych :)

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

wiem, wiem, pamiętam. Ale teraz jak się patrzy z perspektywy 7 edycji to trochę śmieszy.
A co do chariotów sam robiłem klimatyczne rospy po 8.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Psy Wojny, Wolna Kompania, zaciężne wojsko, najemnicy... wg mnie są solą świata rozdzieranego i niszczonego przez wojny i konflikty - świata WFB. W przecież dziś nawet każde dziecko wie, że pieniądz rządzi światem. Jako romantyczny materialista podjąłem próbę zgromadzenia najpotężniejszej najemnej armii jaką dotąd widział Stary Świat.

Parę lat temu zobaczyłem po raz pierwszy w White Dwarfie należącym do mojego brata ciotecznego armię Dogs of War. Te złote zbroje zauroczyły mnie od razu. Brat szybko jednak przerwał ten romantyczny nastrój twierdząc, że jest to jedna z najdroższych armii w WFB. Po tych latach muszę mu przyznać rację. Najemnicy w Starym Świecie wysoko się cenią i nie znam przybliżonego terminu w którym uda mi się zgromadzić odpowiednią ilość złota, by wynająć odpowiednią ich ilość.
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Kokesz pisze:Po tych latach muszę mu przyznać rację. Najemnicy w Starym Świecie wysoko się cenią i nie znam przybliżonego terminu w którym uda mi się zgromadzić odpowiednią ilość złota, by wynająć odpowiednią ich ilość.

Z czym się zgodze w 100% Kokesz, bo sam już nie wiem ile wydałem na moją armię Psów. Razem z WE stanowiły one poczatek mojej fascynacji WFB, która powoli przeradza się w pewną formę kultu :twisted:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ja ostatnio kupiłem 5 kraśków beczułek...razem mam ich 60 albo i więcej..
kumpel który też gra w battla powiedział mi, że powinienem się leczyć :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Odwaga, honor, upór w dążeniu do celu, talent i umiejętności, zasady moralne które są ważniejsze niż kasa czy rozrywka. To cenię w ludziach i za to uwielbiam krasnoludy. O piwie nie wspominając ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Tomb kings. Jak ktoś się pasjonuje starożytnością to nie ma innej opcji.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

żyraFFa
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: żyraFFa »

ja sie interesuje średniowieczem a jakoś nie wybrałem Bretonii. Jestem szczęśliwym generałem Wojów Chaosu.
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Gdy byłem piękny i młody wyobrażałem sobie że byłem elfem. Co więcej mrocznym elfem czyniącym zło. Jako niezbyt wyrośnięty i odrzucony przez rówieśników toczyłem w liceum sny o krwawej zemście , ołtarzach khaina i nagich krwawych elfkach.

Teraz wolę imperium i równe szeregi ludzkich wojaków jako że zrozumiałem że jest we mnie człowieczeństwo a wiara w ideał imperium wypaliło wszelkie sny o potędze i zemście z mojego umysłu.

Ostatnio przy okazji ogrów mam spory apetyt i jestem miłośnikiem dobrego jedzenia a ostatnio stuknęło mi 95kg żywej wagi...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

mnie się podoba stado myszek dreptających po stole i podgryzając członki przeciwników doprowadzają do zwycięstwa szczurzej braci.
dlatego gram szczurami :wink:

:idea: wiecie że jakby szczur był wielkości człowieka to byłby mądrzejszy od ludzi :idea:

Awatar użytkownika
Jasiuuu

wiecie że jakby szczur był wielkości człowieka to byłby mądrzejszy od ludzi
myślę że jakby jakiś szczur był wielkości człowieka to byłby martwy zanim zdążyłby się wykazać tą wiedzą.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Ponadto Skaveni są wielkości człowieka, a to że siedzą w kanałach i wąchają własne ekskrementy nie nazwałbym wyżynami inteligencji ... :lol2:
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Jasiuuu

nie no wielkości człowieka to są może niektórzy stormvermici ale napewno nie ogólnie skaveny

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Dobrze pamiętam porównania z którejś z książek, iż Skaveni mierzą mniej więcej tyle samo co ludzie. Oczywiście przedział wzrostu jest większy - więc stawiałbym na coś między 1.2m a 1.8m. W końcu Skaveni powstali z pomutowanych, nażartych spaczeniem ludzi, więc czego innego się spodziewać.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Jasiuuu

a jaka to książka była?

zwykle jak opisują skavenów przebranych za ludzi to wyglądają jak niscy staruszkowie w zakapturzonych szatach. więc masz rację są wzrostu człowieka, ale nie dorosłego samca homo sapiens w kwiecie wieku : ) ( prócz sztormvermitów które osiągają 1.70 )

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Mac pisze: W końcu Skaveni powstali z pomutowanych, nażartych spaczeniem ludzi, więc czego innego się spodziewać.
Krasnoludy mają na to inną teorię. Ale może lepiej niech wersja oficjalna pozostanie taka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

marcinmysz pisze: :idea: wiecie że jakby szczur był wielkości człowieka to byłby mądrzejszy od ludzi :idea:

No tak średnio. Gdyby szczury były takie jak średniej wielkości pies to przy ich ilości i szybkości rozpłodu opanowałby świat. Polecam Discovery :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Akuma
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Akuma »

Gdyby się znalazło około 100 graczy gotowych przebić się przez około 10 - 12 stron A4 ( 2 testy psychologiczne + 1 ankieta na temat warhammera ) poznalibyśmy odpowiedź na nurtujące OP pytanie ;D.

Niestety brać leniwa i do badań nie skora więc pozostają mało odkrywcze dywagacje.

ODPOWIEDZ