Rary

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Re: Rary

Post autor: Solider »

Occ pisze:Często gram na paru magach,Helka to zdrajca i sabotażysta,tyle powiem :mrgreen:
Czyż nie oto chodzi w Chaosie? Wielka zdrada, każdy każdemu wilkiem :twisted:

Pomimo, że Hela tylko kilka razy coś zrobiła i tak ją wystawiam, bo jest suuuuper, no i zawsze może być to kolejny raz gdy coś zrobi :twisted:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

PIOTROSLAV pisze:
Grolshek pisze:Rary istnieją tylko na dwa sposoby: albo dwie helki albo dwa działa dogsów... Inne złożenia wyłącznie do gier towarzyskich...
odechciewa mi sie gry z Toba jak czytam te brednie

1. Z grolshkiem gram regularnie, wiec wie o czym mowie

2. Ja w rarach mam albo gigantów albo warshriny - nigdy nic innego

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

i giganty i warshriny sprawdzaja sie całkiem dobrze tylko wtedy gdy sa po 2 , czyli warte wystawiania na conajmniej 2k.
Ja z rarów czesto rezygnyje, no chyba ze gram dla max klimatu, wtedy obowiazkowy warshrine.
co do odzialów DoW to sa bardzo fajne ale nie pasuja do chaosu (ale napewno wzbogacaja armie)
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Bo ty Piotruś jesteś klimaciarz jakich mało...
Wiewiór doszła pm-ka bo jakoś nie chcą ?... Może te furie w Warszawie można by zakupić ?

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

odpisalem ci na gg
o ile to ty sie pytales
furie tylkl odbiór w lublinie
eventualnie wysyłka poczta
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

gigantów na ziemiach chaosu tyle co kot napłakał ale fakt czasem się zdarzają. a co do warhshrine'a to wymysł 7ed idioty autora podręcznika - imo : ]
pomysł mutacji które pojawiają się nagle i nagle znikają - i które nie mają nic wspólnego z osiągnięciami postaci jest imo obrazą dla bogów chaosu i z klimatem ma niewiele wspólnego. widać GW ma plan w każdej armi dać jakiś 'kociołek' 'dzwonek' itd ; ) dobrze że HE wyszły relatywnie wcześnie bo nie mają ołtarza Assuriana : )

bardzo żałuje że Shaggothy są tak słabe bo to idealny przykład świetnego fluffu i klimatu skopanego przez zasady , tak samo młodsze dragon ogry są też tak rzadkie (starsze niż slanny ) że ich występowanie w slocie special napawa każdego klimaciarza chaosu o palpitację serca ; )

Grolsheku: mam działko ze scull pasa bo pamiętam że kiedyś gdzies pytałeś , do odkupienia na najbliższym turnieju kultu o ile potwierdzisz pmką że będziesz i chcesz kupić

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

No właśnie zakupiłem w czwartek dwa działka za 20 pln tym samym mam już komplet dwóch chaosyckich i dwóch uniwersalnych dogsowych dział...

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ok , a tak z zawodowej ciekawości czemu nie chcesz zestawy helka + działko ?

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

Jasiuuu pisze: pomysł mutacji które pojawiają się nagle i nagle znikają - i które nie mają nic wspólnego z osiągnięciami postaci jest imo obrazą dla bogów chaosu i z klimatem ma niewiele wspólnego. widać GW ma plan w każdej armi dać jakiś 'kociołek' 'dzwonek' itd ; ) dobrze że HE wyszły relatywnie wcześnie bo nie mają ołtarza Assuriana : )
Niestety musze zgodzić się z fruga częscia wypowiedzi - teraz kazda armia ma jakies swoje kowadło - mniej lub bardziej użyteczne, ale cóż, srał to pies.
Natomiast sama idea Warshrine'u imo jest całkiem do rzeczy. Obecność ich na stole oznacza że armia jest mocno związana z bóstwami chaosu w skutek czego niektóre oddziały są bacznie obserwowane przez bogów (eotg), a żołnierze czujac tą obecność/błogosławieństwo walczą odważniej, lepiej sie bronia czy atakuja bez pamięci tak długo jak sa obdarzeni tymi łaskami.

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Warshrine jest klimatyczny, ale powinien coś dawać więcej niż losowe blesy!
Ja to bym widział takie warshriny jako np: w 12" dające blesy "obszarowe", albo jak warshrine jest np: slaanesha, to w promieniu... 10?" caly jednostki z markiem slaanesha mają np stubborn, albo ASF, itd itd. i to by było i grywalne i niezłe flufowo!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

I w końcu piechota miałaby sens ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Jasiuuu

PIOTROSLAV pisze: Natomiast sama idea Warshrine'u imo jest całkiem do rzeczy. Obecność ich na stole oznacza że armia jest mocno związana z bóstwami chaosu w skutek czego niektóre oddziały są bacznie obserwowane przez bogów (eotg), a żołnierze czujac tą obecność/błogosławieństwo walczą odważniej, lepiej sie bronia czy atakuja bez pamięci tak długo jak sa obdarzeni tymi łaskami.
nie ma to jak warshrine khorna dający boosty oddziałom/championom slenesha ^^

a co do twojego założenia że walczą odważniej czy lepiej się bronią to jest poprostu nieprawda bo w booku piszę że ' rosną im rogi' albo ' ich skóra kamienieje' więc wskazuje to na mutację

co więcej ołatrze owszem są wznoszone przez chaośników ale nie na zasadzie cyrku na kółkach tylko po bitwie jak mają już jeńców ładnie zapakowanych do klatek i wtedy następuje pora mszy , podczas bitwy widziałbym tylko ołtarze khorna ale wtedy musiałby czynnie uczestniczyć w bitwie - być czymś w rodzaju tych śmiesznych wynalazków CHD z mnóstwem kos.

jak już chcieli wprowadzać takie ołtarzyki to powinna to być jedyna jednostka z markiem undevided, który ofc też jest wyrzucony bo jakiś kretyn (chyba nawet wiem kto) uznał że jest niepotrzebny czy nieklimatyczny.

więc jeszcze raz powtarzam:
Fuck You Phil Kelly! poczytaj trochę o armii i bogach przed pisaniem podręcznika pełnego bzdur !

ps.ogólnie nowy chaos jest bardzo Warhamer Online'owaty , forsekajni to marauderzy wysokiego poziomu - wymyśleni w WARze , bo teraz już marauderzy nie zostają warriorami i knightami tylko forsejeknami a knigchi się kosmosu chyba biorą :D

nowi knighci wyglądają jakbymi mieli zbroje z 4T WARa a ten wózek widocznie miał dawać buffy okolicznym oddziałom : ) a że WAR powstał z WoWa więc generalnie poniekąt blizzardowi możemy za ten wózek podziękować, ale z fluffem chaosu ma on bardzo mało wspólnego

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

No niestety popieram przedmówcę.
Jak patrzę na ab WoChu,mam przed oczami WAR'a,co niestety wcale nie kojarzy mi się dobrze :roll:
Absolutnie zgwałcono mam fluff w nowej edycji,właśnie przez takie perełki ala Mag Tzeenctha z Obrożą Khorna i tą łopatą od Nurgla....
Co do samej idei Warshrine'a.Jest w rare'ach do cholery jasnej :( Powinnien być chociaż troszkę bardziej użyteczny.
Bo teraz to mamy sobie fantastyczne 4m ustrojstwo,nie dające praktycznie żadnych bonusów.....a jak się patrzy na kociołek Dark Elfów,to aż się nóż w kieszeni otwiera....

Awatar użytkownika
Jasiuuu

sama idea warshrine'a nie jest taka zła , z tym że wykonanie zwalone , imo powinno się móc dobierać warshrine'a tylko przy armi 'czystej' jednego boga i powinna dawać naprawdę dużego kopa poza błogosławieństwem np tak na szybko:

slanesha - +d3mv i asf w 16''
tzeentcha - generuje +d3 kostki i +1ward (kumuluje się z markiem) w 16''
khorna - +1 atak i mr 2 w 16''
Nurgla - poison i regeneracja w 16'' \

koszt ofc poszedłby w góre i wróg skupiałby się na zniszczeniu warshrin'ea ale dzięki temu może częściej bym je widział na stołach

Varinastari
Masakrator

No i to jest myśl :)
I było by to fluffowe(Nie ma lepszego klimatu nad armie jednej z Czterech Potęg).
Ewentualnie Warshrine mógłby generować te efekty poprzez składanie ofiar(zarówno z przeciwników,jak i wrogów),to,czy były by losowe to już inna kwestia. Istniala by opcja złożenie większej ofiary dla większych korzyści(np.poświęcenie d3 twoich modeli ->w tym przypadku jakiegoś mięcha armatniego),dla wybrania dwóch "buffów".
Ale cuż,nam pomysłów nie brak,szkoda,że sprawa ma się inaczej w gw..
Ps.Co do podobieństw Wochu do Wara-dla wtajemniczonych:Konkretne Spelle z Lore of Tzeentch wydają się całkiem podobne do spelli magusa,czyż nie?Mowa tu o -Balefull Transmogrification/Pandemonium......
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, o 13:32 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

tu akurat czary były pierwsze w WFB bo te nazwy są z poprzednich edycji jeszcze

Varinastari
Masakrator

Hm w 6tej nie pamiętam BT i Pand.
Może źle wysłowiłem się(znaczy się,napisałem :mrgreen: ).
Miałem na myśli tylko te dwa konkretne spelle,już edytuję.
Ale,by nie offtopować:
Zrobiłem sobie takie małe zestawienie rarów Wocha(od najprzydatniejszego do hm..... :) )
1)Helena
2)Gigant
3)Spawn
4)Warshrine
5)Fantastyczny Shaggoth
Nie ująłem tutaj dział Dowa,wg.mnie,były by one na 1) na równi z Heleną.
Ps.Rary nie są za specjalne,jak na nich gram,to albo na 1nej Helce,albo na 2x Dow działkach.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

No trudno sie nie zgodzic, ze ten warshire dupy nie urywa. Z kociolem DE to nawet nie ma co go porownywac. No i dawanie boosta jednego boga chaosu wyznawca drugiego, jest juz nonsensem na maxa... przeciez oni sie bija miedzy soba na co dzien. Nawet w trakcie wojny, tylko czekaja na okazje wbicia sobie kosy w zebra... wiec albo undivided, albo niech daje boosty tylko swoim. Moze nie az takie tak wymieniane, bo chyba troche byloby za duzo, ale takie,zeby sie qrde oplacalo...

No i niestey musze sie zgodzic z porownaniami do tego onlinowego badziewia... Gra, na ktora bedac fanem wahammera (bitewniak i rpg) czekalem z niecierpliwoscia, a kotra okazala sie byc skierowanym do 10latkow shitem, jeszcze nam buciarami w bitewniaka chodzi.

Zawsze myslalem, ze jak sie sprawdzisz jako marauder i udasz na polnoc, to moze cie bogowie obdaza szacunkiem i uczynia warriorsem. Jak sie sprawdzisz, to moze i zdobedziesz konia, a jak nie, to umrzesz, albo zmutujesz, itd... Teraz to juz nie wiem. Faktycznie przypomina to onlinowca. Niezaleznie od tego co robisz, masz tylko jedna sluszna sciezke. No ale to fluff. Bo od strony grywalnosci, to z gory na "nie uzywanie" skazuje sie jednostki takie jak forsaken, czy wyzej wspomniany warshire. A ze boosty z niego mizerme, to jeszce piechota nie cieszy sie powodzeniem.

Szkoda...

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
DaReK_M
Wałkarz

Post autor: DaReK_M »

dobrze widzę w ab że strzały(DOOMFIRE!!!) i ataki z heleny nie są ani magiczne ani płonące, czy juz na oczy mi padło?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2009, o 12:07 przez DaReK_M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Dobrze widzisz. Napisz list dziękczynny do tego dekla co pisał kodeks że i to udało mu się spiepszyć... Niestety nie tylko to...

ODPOWIEDZ