Galeria Elegancji (up- Danony 15.09.13)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

no skoro to prezent to wygrywa wszystkie golden demony ;p
ale chaos dla dziewczyny ? :) ale cóż ważne ze s serca hehe ;p

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

hmmm ogólnie malowanie fajne, widać tu postępy i że wiesz o co biega tylko trzeba jeszcze potrenować :), no i ładny freehand. Jest tylko jeden problem. Jak sobie wyobrażasz ten sztandar nabity na tyłek konia? sądzisz że skórzane pasy od oporządzenia utrzymałyby taki ciężar w pionie nawet gdyby kon stał nieruchomo?...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

mi też baner nie leży zupełnie, sposób jego zamocowania do konia oraz sam fakt że tam jest.. ten model świetnie sobie radzi bez sztandaru.
podstawka dużo lepsza niż poprzednie (choć wygląda trochę jakby koń spadł na kamienną płytę i ją połamał :D).
kolce w innym kolorze wyglądałyby tu chyba lepiej, gubią się trochę w zbroi. i sama zbroja trochę nudnawo wygląda choć kontrast między nią a koniem i metalikiem dość dobrze wygląda.
coraz lepsze prace;]

(PS. dwarf stojący na tarczy wygląda jakby mu właśnie lookoutsir nie wyszedł na kulę armatnią;) czyli- ciut mniejsze oczka, większe źrenice i ciemniejsza delikatna obwódka dookła oka)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

tak jak już pisałem Lord Chaosu, jest prezentem, nie musi mieć realistycznych łączeń sztandar-siodło, ma poprostu ładnie wyglądać i pokazywać że malujac go dałem z siebie tyle ile na obecną chwile mogłem :D

Co do oczu dwarfów, postaram się nad tym popracować przy następnych brodaczach :) . choć jak na razie skupiam się na DElfach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Nie no lord chaosu wyszedł całkiem nieźle, niezły sztandar, a i kolorystyka choć mało chaosowa jakoś tak bardzo mi podchodzi.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Po małej przerwie w malowaniu, postaowiłem trzasnąć manysie :D , uwielbiam tego potworka. Malowałem ją półtora dnia, wydaje mi sie że wyszła całkiem ładnie. Efekt oceńcie sami:
Obrazek
Obrazek
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Podoba mi się malowanie, w odróżnieniu od modelu ;)
Co do uwag, to mógłbyś poprawić kolec jadowy na końcu ogona i może zmienić nieco jego kolor, żeby nie wyglądał jak kolejny pazur.

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

quidamcorvus pisze:Co do uwag, to mógłbyś poprawić kolec jadowy na końcu ogona i może zmienić nieco jego kolor, żeby nie wyglądał jak kolejny pazur.
Proponuję niebieski przechodzący w jaskrawo zielony.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Naprawde dobra praca. ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

dzięki za nieliczne, aczkolwiek pozytywne komentarze :mrgreen:

A oto mój runelord (raczej nie powala, ale mam nadzieje że daje rade :wink: pozatym starałem się by tym razem oczy wyszły przyzwoicie):
Obrazek
Obrazek

fota pleców troche prześwietlona :? , ale mam nadzieje że ujdzie jakoś.
zapraszam do komentowania :D

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Faktycznie fotka prześwietlona, przez co nie widać rozjaśnień. Ogólnie jest dobrze. =D>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Daje radę i patrzy całkiem inteligentnie :wink:
Nie jest to mistrzostwo świata, ale na półce musi całkiem ładnie wyglądać. :)
Podoba mi się zieleń na tarczy :mrgreen:
Ale nie podoba ma podstawce :wink: Osobiście jestem zwolennikiem czarnych krawędzi.

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Post autor: gildor_ »

Ładny, stołowy krasnoludek. Kontrasty pomiędzy łapkami może trochę za duże ale generalnie udany figs.

Awatar użytkownika
TomaszT

Post autor: TomaszT »

Jeżeli to ma być na stół to gratuluję, fajne malowanie. Do kilku rzeczy bym się jednak przyczepił. Po pierwsze malowanie skóry. Cienie między palcami to lekka przesada, generalnie wolę łagodniejsze przejścia no i może dodaj troszkę czystego dwarf flesh, bo strasznie żółto to wyszło (no chyba że miał przodków z Kitaju :wink: ). Popracuj też nad cieniowaniem złotego. Nie jest to prosta sprawa i mi też nie zawsze wychodzi tak jak bym tego chciał.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Strasznie dawno nic nie wrzucalem :oops:
Fakt ten spowodowany jest zleceniami po których nie mam już ochoty malować wlasnych figsów.
Niemniej jednak zważywszy na to że niedlugo wychodzi nowy book do szczurzaków ( =P~ ) postanowilem odświeżyć nieco moje myszy. A że nie mam czasu ani chęci przemalowywać 450 szczurów w ruch poszla bejca, która idealnie wręcz pasuje do klimatu mojej armii pestilence.
Tak wyglądali moi mnisi przed:
Obrazek
A tak po odświeżeniu:
Obrazek
Mam zamiar tak odpimpować calą swoją armie skavenów :D .
Pzdr.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

rewelacja:) gdzie można się dowiedzieć czegoś więcej o tej bejcy??? Myślę że mogłaby znacznie przyspieszyć malowanie kilkudziesięciu nowych niewolników :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

gervaz pisze:rewelacja:) gdzie można się dowiedzieć czegoś więcej o tej bejcy??? Myślę że mogłaby znacznie przyspieszyć malowanie kilkudziesięciu nowych niewolników :)
w tych tematach można się dowiedzieć wszystkiego:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=900
i
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... 22&start=0

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Wow Skaveni , naprawdę po tym bejcowaniu są niczego sobie naprawdę bardzo ładni .

Awatar użytkownika
Lugburc

Post autor: Lugburc »

Znakomici Skaveni! Gratuluję. Jak zrobić taką podstawkę, na jakiej znajdyją się szczurki?
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8

Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Dzięki za mile slowa :mrgreen: na pewno będę wrzucal na bieżąco kolejne bejcowane regimenty.
Co do podstawek, prosta sprawa: na czystą podstawkę naklejasz jakiś bits, skalkę z korka, kawalek kory, patyczek lub deseczki wycięte z balsy. Na okolo przyklejasz na wikol piasek. jeśli chcesz zrobić kaluże to po prostu zostawiasz fragmenty podstawki nie pokryte piaskiem. później podklad i malowanko. żeby "woda" się blyszczala trzeba ją potraktować waterefectem lub blyszczącym lakierem. Latwe, szybkie i efektowne :D

ODPOWIEDZ