Dlatego skłaniałbym się ku opcji zgodnej z RB, to jest, że tarcza modyfikuje bazowy armor save na potrzeby tych testów.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Dzieki za odpowiedz, chociaz to z dispelem bez sensu.. celuje w moja najslabsza w MR jednostke a jedzie po wszystkich jesli Gork sie nie znudziTorres pisze:1. Musi, gdyż nie jest pojedyńczym modelem o us1.
2. Jak najbardziej dwa razy tak. Ma US równe/większe 5 więc zarówno niweluje ranki jak i dostaje bonus za szarże od boku.
3. Tak. Chociaż bardziej pasujące miano to Monstrualny Latający Bohater
4. Nie. Trudno powiedzieć, żeby taki wielki demoniak był "harcownikiem"
5. Masz tylko jedną szansę na rozproszenie. Podczas rzucania czaru. Potem czar już wchodzi i kolejne jednostki deptane przez Gork's Warpath nie mają szans na obronę przed tym czarem aż do jego zakończenia.
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem
Na 2000 i wiecej masz 3. Na mniej masz minimum dwa.Rasti pisze:grając na 1000 czy 500pkt 3 herosów nie wystawisz, pamiętaj, że musisz wystawić conajmniej 3 jednostki podstawowe.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
No ale można np u wampirów wystawić 2 necro + wampira co daje razem 3 czarodziejów a koszt niewielki (podstawa to jakieś 210 punktów). I daje dużą przewagę w magii i pozwala wskrzeszać coś właściwie bezproblemowo czy też postawić ściany z zombiaków.Mac pisze:Czy ja wiem czy dogadania się ... można i tak, ale tak naprawdę już same punkty ograniczają.
Również i na 500-1000 punktów 3 herosów nie wystawisz, bo zajmowaliby Ci 50-70% kosztów całej armii, co ewidentnie jest bezsensu - przecież z tylko 3 herosami nic się nie ugra a i zabawy z tego żadnej...
Pomyłka, przepraszamkanister pisze:Na 2000 i wiecej masz 3. Na mniej masz minimum dwa.Rasti pisze:grając na 1000 czy 500pkt 3 herosów nie wystawisz, pamiętaj, że musisz wystawić conajmniej 3 jednostki podstawowe.
Nie miałem okazji grać tą armią ani przeciwko niejWaldi pisze:No ale można np u wampirów wystawić 2 necro + wampira co daje razem 3 czarodziejów a koszt niewielki (podstawa to jakieś 210 punktów). I daje dużą przewagę w magii i pozwala wskrzeszać coś właściwie bezproblemowo czy też postawić ściany z zombiaków.Mac pisze:Czy ja wiem czy dogadania się ... można i tak, ale tak naprawdę już same punkty ograniczają.
Również i na 500-1000 punktów 3 herosów nie wystawisz, bo zajmowaliby Ci 50-70% kosztów całej armii, co ewidentnie jest bezsensu - przecież z tylko 3 herosami nic się nie ugra a i zabawy z tego żadnej...
No takUndead84 pisze:No chyba że goblińskich...