Moje skaveny 1500
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Moje skaveny 1500
Moje pierwsze rozkminy z tą armią.
Warlock engineer- 2 lv., dispel croll, warp-energy condenser 145
Plague prist- 2lv., warp scroll, rival hide talisman, flail 189
Chiftain- Battle standard bearer, enchanted schield, great weapon 84
25 * skavenslaves-musician, pawleader 56
29*clanrats-shield, FCG 150,5
5*giant rat+ packmaster 23
24* plague monks-FCG, storm banner 243
7*plague censer bearers 112
hell pit abomination- warpstone spikes 250
Power dice:6 + bound
Dispel dice:4+ scroll
Total:1500
Czekam na wasze opinie.
Warlock engineer- 2 lv., dispel croll, warp-energy condenser 145
Plague prist- 2lv., warp scroll, rival hide talisman, flail 189
Chiftain- Battle standard bearer, enchanted schield, great weapon 84
29*clanrats-shield, FCG 150,5
24* plague monks-FCG, storm banner 243
hell pit abomination- warpstone spikes 250
Power dice:6 + bound
Dispel dice:4+ scroll
Total:1500
Czekam na wasze opinie.
mi brakuje chociaz 1 Poisoned Wind Mortara, co prawda gralem tym dopiero pare bitew ale sprawdzalo sie znakomicie na kazda armie ktora nie jest demonami
Ja myślę, że championi na slaves są zbyteczni, i tak nic nie zrobią.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Co do championów na slavach to zostały mi punkty i tak jakoś akurat padło na nich,a że to 12 pts to jeszcze nie ma tragedi. Nie wiem jeszcze jak to się będzie spisywać, bo to narazie tylko koncepcja. Loki może niedługo będziesz miał okazje....
jak na moje to wlasnie mniej wiecej tak bedzie ta armia na takie punkty wygladala
kwestia opcjonalna to kadzielnica, raz ze censerzy stubborn, dwa ze na takie punkty sporo mniej rzeczy jej zagraza
no i abominacja... wiem ze to poglad gracza demonow, czyli armii najprzegietniejszej z przegietych ale IMO abominacja jest za cienka w uszach, zagrasz sobie z demonami puszczajacymi 3 ogniste pociski na ture i ladujace 6k6 hitow z flamerow to pewnie sie przekonasz
ja bym wystawial doomwheela i kadzielnice
pzdr
kwestia opcjonalna to kadzielnica, raz ze censerzy stubborn, dwa ze na takie punkty sporo mniej rzeczy jej zagraza
no i abominacja... wiem ze to poglad gracza demonow, czyli armii najprzegietniejszej z przegietych ale IMO abominacja jest za cienka w uszach, zagrasz sobie z demonami puszczajacymi 3 ogniste pociski na ture i ladujace 6k6 hitow z flamerow to pewnie sie przekonasz
ja bym wystawial doomwheela i kadzielnice
pzdr
mi 12 cali od aboska odpowiadaMorrok pisze:tyle, ze od aboska trzymasz sie 12 cali naokolo niej, gdyz nei potrzebuj LoS'a, poza tym kółko szybciej sę brejkuje
to jest to samo co hydra... a pare hydr juz mi sie udalo zanihilowac
ja wolalbym nie grac z doomwheelem, break breakiem... ale za to ruszasz sie jak chariot, czyli robisz kazylion pivotow w ruchu a jeden w dowolnym momencie w szarzy, zamiast jechac jak glupi spawn tylko w prosto nastawionym kierunku (dobrze sie ustawie za lasem/ za domkie/ za furiami i nie masz szans zeby dojechac), strzelasz se piorunkami i wcale nie najgorzej mielisz, no a przede wszystkim kolko kosztuje 100 pkt mniej od abominacji, IMO abominacje na duze punkty albo 2, albo zadna...a na male punkty w ogole, ale to oczywiscie moj osobisty punkt widzenia
pzdr
to jest chyba dosc jednoznaczne...Morrok pisze:motyw jest o tyle śmieszny, że przy zapisie ruchu abosa nie jest napisane, że ma się poruszać po linii prostej
Kod: Zaznacz cały
A Hell Pit Abomination is moved in the owning player’s
Compulsory Movement, moving 3D6" each turn. First,
pivot the Hell Pit Abomination to face the direction in
which you wish it to travel and then roll 3D6; this is
how many inches directly forward the creature will
move.
jakaś dziwna kwestia wynikła z Rampage'em Heleny ostatnio w podforum zasad, stad moje wątpliwości Z tego co pamiętam to była dyskusja, czy musi bezmyślnie latać przez ciężkie tereny, cz też można robić jakieś rotacje po drodze.
pewną poszlaką jest "directly forward", ale nie wiem jaki jest zapisek przy rampage'u Heleny. Jezeli jest inaczej to pewnie się mylę.
pewną poszlaką jest "directly forward", ale nie wiem jaki jest zapisek przy rampage'u Heleny. Jezeli jest inaczej to pewnie się mylę.