Życie DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

GarG pisze:Znawcy świata warhammera i histori Dark Elfów ehh.... :roll:
GarG pisze:Mamy tutaj jednego który nas obroni :wink:
Oczywiście :) , ktoś musi znać świat Warhammera i historie Druchii, oraz bronić Naggaroth przed północnymi hordami :wink:
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

na allegro pojawily sie modele lordow direct only i manflayersi :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

co myślicie o temacie z pożyczaniem figurek na turnieje? widziałem u orków taki to może u DE tez mogłoby byc. a jakbyco to potrzebuje 10 harpii na turniej 16 maja na narbutta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Znamy okładkę drugiej części serii opowiadającej o Sunderingu, pisanej przez samego Gava Thorpe'a
Obrazek
Już zacieram łapki, szkoda że dopiero kwiecień 2010

Nino
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nino »

Jak że ostatni często gram tą armią nurtuje mnie jedno pytania. Czy nasza armia jest przegięta? Czy jest jak to mówią no brainowa hmmm.... Sam nie wiem więc i pytam:) Nie powiem dobrze złożona rozpiska i 2 przedmioty sprawiają, że jest bardzo cieżko z tym wygrać.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jest przegieta :^o nie chcesz byc PG kup ogry :lol2:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Ciekawy temat :) Kumple zarzucają mi często że DE są przegięte. Jeden gra imperium a drugi bestyjami :lol2: Nie da się ukryć że armia ma pewne elementy przegiętości w postaci hydry, pendanta czy pierścienia hoteka... Niemniej jednak uważam że armia jako całość jest co prawda mocna ale nie przegięta. Coś nam się w końcu należy od życia po 6ed booku :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Podejrzewam że dla każdego gracza Bestii reszta kodeksów jest przegięta :wink: wstrzymaj się z dyskusja do czasu nowego kodeksu zwierzaków :P

a wracając do sedna - niech koledzy zagrają sobi z VC albo DoCH wtedy poznają nowa definicję słowa KLIMAT :twisted:

czy nastąpił wysyp turniejowych DE - niewatpliwie, czy DE stale zajmują top 10 stołów na Masterach ? - niebałdzo :mrgreen:

pzdr
Ż.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Są cholernie mocne i czasem niestety mnie to trochę zawstydza jak rozwalam mojego jedynego przeciwnika O&G. Do kolekcji mocnych rzeczy można dołączyć jeszcze BG i assasina, albo smoka, bo większość armii ma duże problem z każdego rodzaju smokiem.
Obrazek

Nino
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nino »

Ja ostatnio staram się za wszelką cenę nie wystawiać smoka a zamiast tego mantikorę. To samo tyczy się pedanta i ring of hotek, choć bez niego na skiny to jest samobójstwo.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

O przegięciach można tutaj
DE są mocne, ale nie mówiłabym tutaj o przegięciach. Nadal jest to armia, nad którą trzeba pokombinować, bo nie jest prosta do prowadzenia.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Armia ma swoje mocne (tch więcej) i slabe strony, do tych ostatnich należy T3 i słaby pancerz jednostek. Ale jak by nie patrzeć, nawet jeśli jest to przegięta armia, to i tak nam się należało po tylu latach pomiatania, pogardzania, naśmiewania i wdeptywania w ziemie przez innych.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Armia jest dobra :P jak już napisano ma swoje wady i zalety. A plusem jest to, że da się ją złożyć na wiele sposobów.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Pedant chyba nie jest fajny na skiny nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

no nie jest :( daje plewnego warda na 4+ :lol2:

Ż.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

jak masz problem ze skinkami to weź sobie zbroje z as na 1+ :roll:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Czy ktoś może mi żucić linka do Army List, Cult of Slaanesh ze Storm of Chaos, szukam i nie mogę znaleźć :( :evil: . Jest mi ona potrzebna bowiem jak niektórzy wiedzą rozpisuje (a właściwie to już rozpisałem) profesje DE do WFRP (wraz z pobieżnym opisem Naggaroth, społeczeństwa DE i innymi rzeczmi potrzebnymi do grania Mrocznym Elfem w Krainie Chłodu). Obecnie jestem na etapie rozpisywania magicznych przedmiotów dostępnych dla Druchii i przydał by się popisać te które doszły wraz z kultem, więc jak by ktoś miał to dajcie znać.
Ps. Właśnie uświadomiłem sobie, że przydało by się też opisać przedmioty które DE zdobyły na Albionie, jak ktoś ma linka to też poprosze :wink: . Z góry dzięki.

Edit: Andronicus przesłał mi AL do CoS, teraz zostało mi tylko przerobienie przedmiotów z Albionu, może ktośma je opisane na dysku, lub zna jeszcze działajacego linka.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

wiecie kiedy będzie po Polsku ta książka o Malusie??
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Nie będzie.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A ja stwierdzam że po 12 latach prawie grania jestem parszywym zdrajcą bo Dark Elfy przestają być moją ulubioną armią na rzecz Świętego Imperium Sigmara i potęgi ludzi(zwłaszcza jak przyjrzałem się tej osławnionej gwieździe śmierci DE od któem mnie obrzydzenie chwyciło). Dobra możecie mnie teraz oddać Wiedzmim królowym i ich akolitkom.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ