tam ta da dam da daaaaam!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

tam ta da dam da daaaaam!

Post autor: Siasek »

dam da dam. a oto i moj high elf hero. jakies sugestie?
aha, dodam tylkoze model byl zakupiony, opilowany, popodkladowany, pomalowany, polakierowany, pofotografowany w ciagu jednego dnia ;)

ciekaw jestem opnini panow ze studia leprehaun :)
no i standardowo ze studia PAS :)

a oto i elf :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ładny, ciemny, szary elf, ograniczona paleta kolorów tworzy "charakter" tej figurki. Podoba mi się schemat kolorystyczny, w sumie tych modeli to już się naoglądałem mnóstwo (tu na forum też), więc wymyślić coś zupełnie nowego jest ciężko :)

Freehand na płaszczu bardzo ładny, ale dla mnie trochę jednak za jasny, w porównaniu z resztą tegoż na modelu - złoto na pancerzu i mieczu proponowałbym też podciągnąć do tego stopnia rozjaśnienia, bo tak to wygląda na stare, zaśniedziałe. Chyba, że tylko runy na tarczy i wzór na płaszczu mają być jasne, a reszta nie ;)

NMM na ostrzu miecza troszkę kuleje, ale nie jest źle ;) Zresztą, jak na jeden dzień pracy, to i tak dobry efekt :) Podstawka typowa, ale dobrze się komponuje z modelem :)

Ogólnie: czysto i ładnie pomalowana figurka :D

Pozdrawiam
Sławol

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

a, to chyba bless pisał ze jak ktos tu wrzucie Elfa to sie wscieknie i zrobi kuku :D tak? sory bless, neimoglem sie powstrzymac :D nieror kuku :D

to czolgiem!!

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jeden dzień i taki efekt... Rządzisz. Też bym tak chciał umieć.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajny ten elf :D
To że jest ciemny to fajnie nawet, bo dobrze mu z tym.
Fajne szlaczki na pelerynie
P.S.
Właśnie doczytałem że go zrobiłeś w jeden dzień :shock:
Brawo :shock:

Awatar użytkownika
grabarian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grabarian »

Bardzo fajny ale Tomash Cię za niego zastrzeli :D

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

grabarian pisze:Bardzo fajny ale Tomash Cię za niego zastrzeli :D
Dlaczego?
Inne podejscie do tego samego elfa-IMO lepsze

Jesli Tomash sie przyczepi - spalimy jego plastikowe dzieci, a metale zabierzemy :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Taki cwany jesteś? A go w ogóle na żywo widziałeś? 8)

To damy Ci blister z tymże High Elfem do ręki a Tomkowi stół broni i zapewniony brak odpowiedzialności. Robimy zakłady? :twisted:

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Taki jestem cwany :)
Figurke pomalowano inczej - wyglada swietnie do tego calkowicie sie roznie od niebieskich "klonow" ;)

Je na miejscu Tomka pochwalilbym figurke w jakis jajeczny sposob ;)
Kupie Fanatyk ta figurke - pomaluje i wystawie - postaram sie tez, zeby nie byla podobna do tej czy tych bialo niebieskich.

Nie jest wazne, ze malujesz te sama figurke - wazne jest zeby byla inna niz poprzedniczki

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Super kolory. Cała taka armia mogłaby zajebiście wyglądać. No i wykonanie bardzo dobre :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Malowanie super, ciemne kolory wygladaja na prawde ciekawie na tym modelu. Jedyne co mnie w nim nie zachwycilo to ten NMM na ostrzu miecza - nie sprawia wrazenia metalu, cos z nim jest nie tak (widac to na 3 zdjeciu).

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

no niema to tamto, zeczywiscie miecz jest najgorszy w tym modelu :)

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

Elfik mocno przeciętny, nmm słabiutkie (szczególnie na mieczu) elementy metaliczne wyglądają bardziej jak kamień a nie jak metal (proponowałbym dodania do używanej mieszanki kolorów nieco niebieskiego np. regal blue), płaszcz wygląda jakby był w ogóle nie rozjaśniany (choć można się dopatrzeć jakiś tam warstw), wzorki też nie są najwyższych lotów, kreska miejscami jest zbyt gruba, rozjaśnienia robione jakby niedbale. Na plus jest natomiast kolorystyka - wreszcie jakiś elf wojownik, a nie cukierkowy chłoptaś wymachujący plastikową szabelką :wink:

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

nie jestem z Lasa ani Pasa, ale figurka pomimo takeigo małego zdjecia widać, ze kiepska.

Awatar użytkownika
grabarian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grabarian »

jak dla mnie jest srogi. i dobrze.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

kazdy ma swoje zdanie :) ja uwazam ze imo to jedna z moich lepszych prac (no na tamten czas ;))

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kolejnyyyy elf! :evil: :x :cry:
No, ale przynajmniej nie cukierkowo słodki.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Powiedziałbym żebyś poszła do swoich włochatych krasnoludków ale trochę Twój man wzbudza fear :wink:

Nie macie się co dziwić i wkurzać - te elfy są świetnymi modelami. Malowanie bardzo dobre, około 7/10. Są niedoróbki ale jest fajnie. Kiepska na pewno nie jest, są niedobórki. Nie przejmuj się, niektórzy po prostu każdy model wysyłają na Ebay'a lub na Golden Demona, dla nich coś poniżej ich poziomu to "gówno".

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

samo krytyki panie i panowie :)

a tak P.S. to jest figurka typowo malowana na jebaj :) kiedy lezalem ze skrecona kostka w lozku :)

61$ poszla.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Moim zdaniem Wysokie Elfy nie są cukierkowe, słodkie, milisiu .. ja ich tak nie widzę.
Ja je widzę w szarościach, bieli, srebrze, z lekkim posmakiem błękitu (stonowanego) i złota.
Siasek idealnie trafiłeś w to jak ja sobie wyobrażam HE, jedynie zmieniłbym włosy na . .coś ala siwy, lekko wpadający w srebro. I dużo jaśniejszą (bledszą) skórę).

Podsumowując dla mnie bomba!

Serwus.

ODPOWIEDZ