Czy mag może nosic zbroje część 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Czy mag może nosic zbroje część 2

Post autor: Christos »

Pierwszy temat już zamknięty, a ja mam jeszcze jedno pytanie, wiec zakładam kontynuacje (co chyba problemem nie jest skoro można teraz łączyć tematy - wkleisz szafa?)

Skoro zostało powiedziane, że mag może rzucać czary w zbroi, a jedyną przeszkodą w noszeniu zbroi magicznej jest to, że nie ma w options możliwości brania zwykłej zbroi (l.a., h.a. etc), to ja się zastanawiam co z magicznymi hełmami? Na dobrą sprawę nie ma "zwykłych hełmów", więc według analogi nikt nie mógłby nosić magicznych. No, ale to było by bez sensu, więc nie trzeba (w tym przypadku) mieć opcje zwykłego odpowiednika, żeby nosić magiczny hełm.
Dalej idąc za tym tropem można dać magowi magiczny hełm (helm of the hunt na przykład). Jakieś przeciwwskazania?

Tak tylko teoretyzuje. Bardzo by mi się nie podobało gdyby tak było, ale...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Czekam aż Jacek zaloguje i to zobaczy - hełm, który nie jest zbroją :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Zbroja a hełm to różnica patrząc fachowo- oba zaliczają sie wraz z tarczą(o naramiennikach, nagolennikach etc nie wspominając) do uzbrojenia ochronnego- fakt, GW tego nie uwzględniło (jak np. z tarczą- ta jest oddzielenie).

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Hełmy są w kategorii Armour, więc jak dla mnie nie może mag takowego nosić.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Armour to pojęcie szersze. Pytanie czy wszystko co jest armour jest traktowane tak samo? Czyli jesli ktoś może nosić jakikolwiek armour może mieć jakikolwiek przedmiot magiczny z "Magic Armour"?
Jezeli tak założymy to ok. Moje pytanie jest głupie, ale jesli nie...?

@Tomash chcesz powiedzieć że wystarczy móc nosić zwykły np light armour i to już pozwala na branie jakiejkolwiek "magic armour" (hełmów, tarcz itp?)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

jezeli nie mozesz wziasc zwyklej zbroi to dzial magic armour jest zamkniety...
to chyba juz bylo ustalone w tym zamknietym temacie

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Czyli enchanted shiled tez odpada?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nie do końca np taki savage orc big boss może wziąść shielda ale nie może armora więc w dziale magic armour może brać jedynie shieldy.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Savage orc big boss może wźiąc lekką zbroję, a zatem może brac magiczne zbroje, nie tylko tyrcze

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

no fakt jest napisane że big boss :) ale fajnie :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie nadal nie moze....

tak samo jak nocnik szaman nie moze jezdzic na wilku... :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

guffno prawda weź se shino książke nową do orków i przeczytaj jest 1 sekcja orc big bossów (w niej zwykły, savage i black) i jest opis a big boss may have lighy armour bla bla bla a black orc may have hevy itp) big boss to pojęcie ogólne więc w przeciwienstwie do starych orków może. AB dalej tego nie poprawił.

ODPOWIEDZ