Czy mag może nosic zbroje część 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Czy mag może nosic zbroje część 2
Pierwszy temat już zamknięty, a ja mam jeszcze jedno pytanie, wiec zakładam kontynuacje (co chyba problemem nie jest skoro można teraz łączyć tematy - wkleisz szafa?)
Skoro zostało powiedziane, że mag może rzucać czary w zbroi, a jedyną przeszkodą w noszeniu zbroi magicznej jest to, że nie ma w options możliwości brania zwykłej zbroi (l.a., h.a. etc), to ja się zastanawiam co z magicznymi hełmami? Na dobrą sprawę nie ma "zwykłych hełmów", więc według analogi nikt nie mógłby nosić magicznych. No, ale to było by bez sensu, więc nie trzeba (w tym przypadku) mieć opcje zwykłego odpowiednika, żeby nosić magiczny hełm.
Dalej idąc za tym tropem można dać magowi magiczny hełm (helm of the hunt na przykład). Jakieś przeciwwskazania?
Tak tylko teoretyzuje. Bardzo by mi się nie podobało gdyby tak było, ale...
Skoro zostało powiedziane, że mag może rzucać czary w zbroi, a jedyną przeszkodą w noszeniu zbroi magicznej jest to, że nie ma w options możliwości brania zwykłej zbroi (l.a., h.a. etc), to ja się zastanawiam co z magicznymi hełmami? Na dobrą sprawę nie ma "zwykłych hełmów", więc według analogi nikt nie mógłby nosić magicznych. No, ale to było by bez sensu, więc nie trzeba (w tym przypadku) mieć opcje zwykłego odpowiednika, żeby nosić magiczny hełm.
Dalej idąc za tym tropem można dać magowi magiczny hełm (helm of the hunt na przykład). Jakieś przeciwwskazania?
Tak tylko teoretyzuje. Bardzo by mi się nie podobało gdyby tak było, ale...
Czekam aż Jacek zaloguje i to zobaczy - hełm, który nie jest zbroją
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Zbroja a hełm to różnica patrząc fachowo- oba zaliczają sie wraz z tarczą(o naramiennikach, nagolennikach etc nie wspominając) do uzbrojenia ochronnego- fakt, GW tego nie uwzględniło (jak np. z tarczą- ta jest oddzielenie).
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Armour to pojęcie szersze. Pytanie czy wszystko co jest armour jest traktowane tak samo? Czyli jesli ktoś może nosić jakikolwiek armour może mieć jakikolwiek przedmiot magiczny z "Magic Armour"?
Jezeli tak założymy to ok. Moje pytanie jest głupie, ale jesli nie...?
@Tomash chcesz powiedzieć że wystarczy móc nosić zwykły np light armour i to już pozwala na branie jakiejkolwiek "magic armour" (hełmów, tarcz itp?)
Jezeli tak założymy to ok. Moje pytanie jest głupie, ale jesli nie...?
@Tomash chcesz powiedzieć że wystarczy móc nosić zwykły np light armour i to już pozwala na branie jakiejkolwiek "magic armour" (hełmów, tarcz itp?)
guffno prawda weź se shino książke nową do orków i przeczytaj jest 1 sekcja orc big bossów (w niej zwykły, savage i black) i jest opis a big boss may have lighy armour bla bla bla a black orc may have hevy itp) big boss to pojęcie ogólne więc w przeciwienstwie do starych orków może. AB dalej tego nie poprawił.