Nowe Myszki by Młody - 2250 pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Nowe Myszki by Młody - 2250 pkt

Post autor: Młody »

Magia to głównie pocisk z elektryka, (prawdopodobnie z 3 kosci, fajnie jak wygeneruje jedna z plecaka wtedy nie musze brać z armijnych), bound z priesta zżerający przeciwnikowi 2 kostki dispela, dobrze jak priest wylosuje vermintide lub wither, wtedy rzucam go z 3 kosci i mam nastepny mocny czar, no a seer częsciej bedzie losował z elektrycznego lora, wtedy prawdopodobnie jeden czar z 4 kostek np. scorch lub cracks call, nawet frenzy bedzie spoko w niektorych wypadkach ;). Ew przy wygenerowanej kostce z elektryka, mam nim do dyspozycji 5 kosci, wtedy warplightning z 2 i np. frenzy z 3.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Grey Seer na dzwonie @ 515 pkt
Dispel Scroll
Skalm
Power stone
Warlock Engineer @ 145 pkt
2lvl
Plecak
Dispel Scroll
Warlock Engineer @ 125 pkt
2lvl
Dispel Scroll
Chieftain BSB @ 109 pkt
Ench shield
Pipes of Piebald
dwurak

20 Stormow @ 235
Fcg
Storm Banner
25 Clanow @ 132.5 pkt
Fcg
2x 9+1 Giant rats @ 2x 35 pkt
3x 25 slaves @ 52 pkt
24 slaves @ 50 pkt
muzycy

5 jezzails @ 100 pkt
5 jezzails @ 100 pkt
7 Plague Censer Bearers @ 112 pkt

Hell pit abomination @ 250 pkt
Warpstone Spikes

Doomwheel @ 150 pkt

Nowe zmiany na horyzoncie w stosunku do pdfa którym dysponuję wymuszają parę kosmetycznych zmian, na obecny dzień rozpa wyglada tak :)
Ostatnio zmieniony 6 lis 2009, o 13:58 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Można zabrać ze sobą również rakietę (teleportujesz inżyniera na flankę przeciwnika i odpalasz - w coś trafi), doom flayer też ma potężne możliwości.

Rary będę prawdopodobnie składał tak samo (bo 2 abo za drogie). Jezzki i DW powinny stanowić dobry straszak na star dragony i inne takie paskudy. Pomieszał bym też troszkę w corach (między innymi dorzucił bym flayera albo flamer kosztem jednych niewolników).

Zasadniczo rozpiska mi się podoba, chociaż kilka drobnych zmian bym jednak wprowadził, chociaż i tak nie widzę tego przeciwko Starowi z 4 bolcami :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Hobbit pisze:Chociaż i tak nie widzę tego przeciwko Starowi z 4 bolcami :)
Grałem na takie coś 1 test. Co prawda smok odbił się od dzwona po 1 turze walki, ale na wyłaczonym lataniu nie trudno go złapac :). Bolce powinno sie zabic z dzwonienia ;], chociaz raz ten efekt na gre statystycznie wypada.
A doom flyer to jednak nie to czego mi potrzeba w tej rozpie, bardziej brakuje mi punktów na unit kopaczy i ew. warpifre throwery ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ