ja akcji z torment bladem nie wymyslilem, niespecjalnie tez za nia cisnalem, zawsze pytalem sie LS jak mam grac i po zbanowaniu +1A ani troche sie nie burzylem, wiec argument IMO chybionyMorrok pisze:Thurionie. Nie chcę Cię obrażać, ale straszny hipokryta z Ciebie. Sam wyciągałeś jak najwięcej z demonów, sam przyłożyłeś rękę do ich obcięć, sam wyznaczałeś argumenty, że torment blade ma dawać dodatkowy atak, a innym armiom starasz się upitolić to co jest silne.
storm banner 7ed działa "again" czy nie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: dziwne, dziwne te nowe szczurki 2250
Trikk dobrze gada Myślę, że poprostu kolejny raz pier...ny de..il z GW naćpał się przy pisaniu AB i zapomniał dopisać oczywistej oczywistości (one use only). Tak wydane AB powinny być zakazane w Polsce, bo nasi PG odrazu to wykorzystują. Bez obrazy, ale zerknijcie o czym gadamy. Nie oceniamy konkretnej rozpy tylko dyskutujemy usiłując wcisnąć ostre przegięcie drugiej stronie. Apeluję o odrobinę rozsądku.trikk pisze:Chłopaki, to co próbujecie przepchnąć to lekka naginka.
W takim razie magowie chaosowi wybierają czary. Toż mają zapis "If marked they choose their spells from respective lores"
"Choose spells", jak w mordę strzelił.
Falcon Horn za 45 punktów blokuje latanie na 1 turę. Wasza sztormówka za 50 blokuje ją praktycznie na całą grę (bo jak sie wyczerpie to reaktywujesz).
Po prostu na 4+ sztórmówka traci efekty, stając się normalnym bannerem, którego nie można już aktywować.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Soldier4 ja uwazam , ze ludzie z GW sie nacpali i zapomnieli w book'u demonow napisac , ze wszystkie jednostki maja regeneracje ... Gadanie bez sensu.
Trzeba poczekac na FAKJU od panow z Gamesa i cos powinno sie wyjasnic. Jesli nie to zabawimy sie w polhammera i ustali sie czy banner jest one use only czy nie ...
Trzeba poczekac na FAKJU od panow z Gamesa i cos powinno sie wyjasnic. Jesli nie to zabawimy sie w polhammera i ustali sie czy banner jest one use only czy nie ...
Niech ktoś to wszystko wytnie i wrzuci w jakąs kwestie zasad prosze .
Swoją drogą jak mi ktoś bedzie chciał sztormówe całą grę właczać to pozdro, myśle że na najblizszych turniejach dodam niepisane uścislenie że działa ona tylko do pierwszego wyczerpania się i tyle.
Swoją drogą jak mi ktoś bedzie chciał sztormówe całą grę właczać to pozdro, myśle że na najblizszych turniejach dodam niepisane uścislenie że działa ona tylko do pierwszego wyczerpania się i tyle.
Mi chodzi oto, że kodeks jeszcze dobrze nie wyszedł, a już widać nieścisłość, to będzie powodować próby naginania niedopowiedzeń i to wszystko. Przy tak wydawanych AB (każdy następny mocniejszy od poprzednika) powinniśmy kierować się zdrowym rozsądkiem, przy interpretacji opisów przedmiotów lub zasad, a tego niestety nie widać. Co do errat tip. to kiedyś grając Black Templars (WH40k) liczyłem na PANÓW z GW i ich faqa i wiesz co, nie doczekałem się, dlatego jestem sceptycznie do nich nastawiony. Mam nadzieję, że LS się tym zajmie w miarę szybkoLolo pisze:Soldier4 ja uwazam , ze ludzie z GW sie nacpali i zapomnieli w book'u demonow napisac , ze wszystkie jednostki maja regeneracje ... Gadanie bez sensu.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Dlatego wspominałem o zdrowym rozsądkuJaniszek pisze:Niestety w LS nie ma graczy skaveńskich , więc już można przewidziec jaki los czeka storm banner .
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
A mi się wydaje, że jest tak jak Morrok napisał, że jak zgaśnie to w danej turze już się nie odpali sztandaru, za to w kolejnych już można. Czasem może się zdarzyć sytuacja, że w kolejnej też nie odpalisz Storma, bo graczowi akurat tak podpasuje, no i w końcu w trzeciej turze odpalasz. Chyba ludki z Gw wprowadzili opcje kombinowania ze Strom banerem, a nie tylko włączenie i czekanie aż zgaśnie..
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Kurwa, ile skaveny mają niemagicznego strzelania i latania?
Latania nic. Strzelanie niemagiczne to minimum więc na chuj wyłączać?
Wyjebanie bsb bez latania to też zajebisty problem
Albo napierdalamy full RAW i smok DE z Potion of Strenght dostaje 9 siły albo wszyscy sie opamiętamy.
Albo napierdalamy full RAW i smok DE z Potion of Strenght dostaje 9 siły albo wszyscy sie opamiętamy.
Release the Przemcio!
Najpierw naucz się czytać. Już to pisałem ale zapis co do sztormówy jest IDENTYCZNY jak w poprzednim booku poza zniknięciem "one use only" i wyczerpywaniem na 4+. Sztormówa DZIAŁA na skaveńskie strzelanie, dokładnie tak jak działała dwa dni temu. Problemem jest kwestia tego czy "One use only" zniknęło z powodu błędu czy też było zamierzone przez autora. Nikt poza samym twórcą booka nie jest w stanie tego powiedzieć, dlatego JA sądzę że do wyjścia oficjalnego FAQ/erraty klarującej ten problem, sztandar powinien być wielorazowy, jednak w turze gdy "zgasł" nie powinno być możliwości jego powtórnego odpalenia.trikk pisze:Kurwa, ile skaveny mają niemagicznego strzelania i latania?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Przecież jest napisane w zasadach bannera, że po wyczerpaniu banner traci swoje efekty? Jak straci swoje właściwości to przecież już nie można go odpalić ponownie?
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Jak się chce czegoś nie widzieć to się nie widzi. Niektórzy np. nie widzą "effect ends".
Proste, jasne, dosłowne, jednoznaczne.
Zresztą, o ile wiem nie ma w WFB przedmiotu, który po tym jak przestał działać, zaczyna działać ponownie. A jeżeli się mylę, proszę o przykład.
Proste, jasne, dosłowne, jednoznaczne.
Zresztą, o ile wiem nie ma w WFB przedmiotu, który po tym jak przestał działać, zaczyna działać ponownie. A jeżeli się mylę, proszę o przykład.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
czyli mamy 3 interpretacje
Wersja hard, za którą nikt nie optuje
Wersja medium, popierana przez graczy skaveńskich i póki co grana
Wersja light, stara, nieaktualna
Jeżeli do Bitwy o Białystok nie wyjdzie nic to gram wersją medium i powiedz mi, że nie?
Nagle przy szczurach bez żadnego strzelania ta zabawka stała się megaprzegieta, gdyby szczury dalej były mocno strzelające to już tak by nie było
Wersja hard, za którą nikt nie optuje
Wersja medium, popierana przez graczy skaveńskich i póki co grana
Wersja light, stara, nieaktualna
Jeżeli do Bitwy o Białystok nie wyjdzie nic to gram wersją medium i powiedz mi, że nie?
Nagle przy szczurach bez żadnego strzelania ta zabawka stała się megaprzegieta, gdyby szczury dalej były mocno strzelające to już tak by nie było
Aż takiej tragedii nie ma. Poza tym tu potrzeba więcej testów aby to stwierdzić. Faktem natomiast są magiczne itemy... które obsysają.Dyd pisze:...nowe szczury obsysaja
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
http://www.warhammer.org.uk/phpBB/viewt ... =3&t=65622
autor postu prowadzi Direwolfa.
Myślę, że to info może znacząco wpłynąć na Twoją rozpiskę, Morroku.
autor postu prowadzi Direwolfa.
Myślę, że to info może znacząco wpłynąć na Twoją rozpiskę, Morroku.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami