STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master
Re: STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master
jak tak moroczku stawiasz sprawe, to jak wytrzeźwieje (ale dobra dziś biba była - własnie wróciłem) to Ci wyśle, oka?
pozdro dla pana obrażalskiego, ale własnie mi się cierpliwość skończyła. Weź sie qwa ogarnij czlowieku, bo jak Cie słucham to żal mi się robi tych co to ich szkoła czytać nie naumiała. ileż mamy czytać Twoich żali, bo jak nie masz zamiaru nic konstruktywnego napisac, to kłóć się z ludźmi przez pm a nie podrzucasz benzyne do flejmu
pozdro dla pana obrażalskiego, ale własnie mi się cierpliwość skończyła. Weź sie qwa ogarnij czlowieku, bo jak Cie słucham to żal mi się robi tych co to ich szkoła czytać nie naumiała. ileż mamy czytać Twoich żali, bo jak nie masz zamiaru nic konstruktywnego napisac, to kłóć się z ludźmi przez pm a nie podrzucasz benzyne do flejmu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Może co po niektórzy jeszcze sie zastanawiają czy przyjsc na turniej , bo może Pan Sedzia ich wyrzuci , bo bedzie miał zły dzień ? Ja na przykład sie zastanawiam , i w sumie dwa dni moge poświęcic dużo lepiej , chocby ze znajomymi ....Morrok pisze:
I kurna przysyłać rozpy. Nie czekajcie na ostatnią chwilę

Janiszek pisze:Może co po niektórzy jeszcze sie zastanawiają czy przyjsc na turniej , bo może Pan Sedzia ich wyrzuci , bo bedzie miał zły dzień ? Ja na przykład sie zastanawiam , i w sumie dwa dni moge poświęcic dużo lepiej , chocby ze znajomymi ....Morrok pisze:
I kurna przysyłać rozpy. Nie czekajcie na ostatnią chwilę
widać żeś młody, i nie ogarniasz prawdziwej ironii
Proszę o zgłaszanie się co do akademików- 11 osób już zaklepało miejsca
do Morroka: czy mogę wysłać ci zdjęcie armii, żebyś mi ocenił czy pewne konwersje mogą zostać, tzn. mam kolegę który zrobił harpie z bat swarmów, niby poszedł w taniochę ale całość jest zrobiona niezwykle estetycznie, no i mam zagwozdkę w związku z tymi mega ujemnymi punktami.
male pytanie.
jak sie ma kwestia wystawiania?
czy jest to odgornie ustalone czy kazdy sobie sam?
czy jest to po jednym oddziale z kazdej armi i jak sie skoncza jednej armi jedostki to:
-pozostala wystawia po jednej [kumplowi sie skonczylo to trudno]
-pozostala wystawia po dwa unity [dwa to dwa i nie wazne z jakiej armii, ksiegi musza sie zgadzac...
]
czy po dwa unity nie wazne z jakiej armii [ np szczurki + cos to najpierw szczury moga sie wypstrykac ze smieci a potem np wartosciowe unity z drugiej armii ]
czy po jednym unicie z sojuszu?
czy tez zupelnie inaczej czyli jak?
bardzo bym chcial aby to bylo ustalone bo ostatnio na naszym lokalu mialem z tym problem bo prawie kazdy gral inaczej.
jak sie ma kwestia wystawiania?
czy jest to odgornie ustalone czy kazdy sobie sam?
czy jest to po jednym oddziale z kazdej armi i jak sie skoncza jednej armi jedostki to:
-pozostala wystawia po jednej [kumplowi sie skonczylo to trudno]
-pozostala wystawia po dwa unity [dwa to dwa i nie wazne z jakiej armii, ksiegi musza sie zgadzac...

czy po dwa unity nie wazne z jakiej armii [ np szczurki + cos to najpierw szczury moga sie wypstrykac ze smieci a potem np wartosciowe unity z drugiej armii ]
czy po jednym unicie z sojuszu?
czy tez zupelnie inaczej czyli jak?
bardzo bym chcial aby to bylo ustalone bo ostatnio na naszym lokalu mialem z tym problem bo prawie kazdy gral inaczej.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
dziekuje.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
a jestes orgiem, czy taka wersja jest dla ciebie wygodna?Janiszek pisze:Już wcześniej odpowiadałem an to pytanie , ale moge drugi raz .
Po jednym oddziale z każdej armii w sojuszu , kiedy się skonczą oddziały u kolegi , Ty wystawiasz dwa , i herosów na koncu .

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- morgan10005
- Falubaz
Odnośnie scenariusza nr 2
-jak dzieli się ataki jeśli w styku z "ochroniarzem" jest kilka oddziałów z różnych armii?
-jak liczyć ewentualny wynik combatu?
-czy można strzelać do takiego combata przeciwnik +ochroniarz?
-jak dzieli się ataki jeśli w styku z "ochroniarzem" jest kilka oddziałów z różnych armii?
-jak liczyć ewentualny wynik combatu?
-czy można strzelać do takiego combata przeciwnik +ochroniarz?
czy mógłby ktoś z organizacji odpowiedzieć na to pytanie? bo najprawdopodobniej to nie będzie już pierwszy raz jak Janiszek odpowie błędnie na pytanie.
do Janiszka: Skąd wytrzasnąłeś informacje że po skończeniu wystawień jednej armii, druga wystawia dwa oddziały. Możesz wskazać jakąś podstawę w zasadach na jaką się powołujesz?
do Janiszka: Skąd wytrzasnąłeś informacje że po skończeniu wystawień jednej armii, druga wystawia dwa oddziały. Możesz wskazać jakąś podstawę w zasadach na jaką się powołujesz?
@BigPasiak:
Po oddziale z każdej armii. Jeżeli jedna armia już skończyła się wystawiać (łącznie z herosami), to druga armia dalej po jednej jednostce wystawia. (tak naprawdę możecie się domówić z przeciwnikiem przed bitwą, macie wolną rękę, jeżeli jednak się nie dogadacie to obowiązuje ta wersja, którą podałem)
Jeżeli ktoś gra jedną armią to wystawia po 2 unity.
@Zielony: Nie
@Morga10005: Ochroniarz nie działa wtedy. Po prostu nie atakuje. Do combatu się nie strzela.
@Zielony: Tylko w pitched battle, ale dodałem już zapiski, przy których można. Jest jeden scenariusz, kiedy WE nie może wystawić lasu, to z "life is cheap".
@Janiszek: Wypierdalaj.
Po oddziale z każdej armii. Jeżeli jedna armia już skończyła się wystawiać (łącznie z herosami), to druga armia dalej po jednej jednostce wystawia. (tak naprawdę możecie się domówić z przeciwnikiem przed bitwą, macie wolną rękę, jeżeli jednak się nie dogadacie to obowiązuje ta wersja, którą podałem)
Jeżeli ktoś gra jedną armią to wystawia po 2 unity.
@Zielony: Nie
@Morga10005: Ochroniarz nie działa wtedy. Po prostu nie atakuje. Do combatu się nie strzela.
@Zielony: Tylko w pitched battle, ale dodałem już zapiski, przy których można. Jest jeden scenariusz, kiedy WE nie może wystawić lasu, to z "life is cheap".
@Janiszek: Wypierdalaj.
- morgan10005
- Falubaz
To epicko przeciwnik tłucze się z ochroniarzem -to damy im powalczyćMorrok pisze: @Morga10005: Ochroniarz nie działa wtedy. Po prostu nie atakuje. Do combatu się nie strzela.