Ile kamieni zrzuca 5 Terradonów na domek?
Wspólnie z bsk zasiędziowaliśmy, że razem k6. Czy słusznie?
Terradony a domek
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Terradony a domek
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

początkowo sądziłem że x razy d3 hitów (x liczba terków) ale nie więcej niż d6 - jednak uważna lektura RB wskazuje jednak że decyduje wyłącznie rzut d6 - każdy atak tego typu wywołuje tyle samo tj. d 6 trafień - pojedyńczy kamyk z terradona po prostu rykoszetuje wewnątrz 
Ż.

Ż.
no niestety kamienie, korzonki i ine tego typu zabawki nie opanowaly jeszcze praw fizyki w taki sposob, zeby uzywac rykoszetuŻaba pisze:początkowo sądziłem że x razy d3 hitów (x liczba terków) ale nie więcej niż d6 - jednak uważna lektura RB wskazuje jednak że decyduje wyłącznie rzut d6 - każdy atak tego typu wywołuje tyle samo tj. d 6 trafień - pojedyńczy kamyk z terradona po prostu rykoszetuje wewnątrz
Ż.

rzucasz najpierw normalnie za ilosc hitow (czy to terko, starego ratlinga czy drzewa) a potem d6(ile max hitow oze wejsc w domek).
nizsza wartosc wchodzi w domek
as simple as that
-3 do hitao byłoby bez sensu. a jak 10 łuczników strzela w domek to jest d6? czy 10d6 ?

cytuję: against cannons, stone throwers and other attacks that do not roll to hit (np. terki) or that use templates, if any part of the building is touched or crossed by such attack, the unit will take D6 hits - nie Shino, nie wiem gdzie wyczytałeś, ale nie martw się ja też dłuugo tkwiłem w błędzie
jak dla mnie zapis jest niestety jasny - wchodzi choć 1 hit z ww. źródeł i zmienia się on w d6.
@ Jasiuuuu mówimy tylko o ww. sytuacji.
pozdro,
Ż.

@ Jasiuuuu mówimy tylko o ww. sytuacji.
pozdro,
Ż.