VAMPIRE COUNTS 2250 pts
Vampire Lord - 710 pts
3 lvl, Red Fury, Walking Death, Infinite Hatred,
Balefire Spike, Crown of The Damned, Book of Arkhan,
;Zombie Dragon
Vampire - 223 pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night, BSB, Black Periapt, Flayed Hauberk, Bitting Blade,
;Nightmare
Vampire - 195 pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night, 2xDispel Scroll
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 80 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
9 Black Knights - 309 pts
Barding, Champion, Standard (War Banner)
3 Fell Bats - 60 pts
3 Fell Bats - 60 pts
Varghulf - 175 pts
Varghulf - 175 pts
Total Army Cost: 2243 pts
Power Dice: 9, Dispel Dice: 6, Dispel Scroll: 2
Models in Army: 60
Głupota na lordzie nie przeszkadza, on jak najszybciej wbija do walki, jeszcze mnie ani razu nie zawiódł i biorę to "głupie i nieodpowiedzialne" ryzyko na klatę ^^ Jak zawiedzie, to cóż... ^^
Ewentualnie 21 zombi za 10 czystych ghuli, ale to się zobaczy. Armia jakiś czas temu testowana i naprawdę daje radę ^^ Pozostaje tylko zebrać ja do końca.
VC Smoken 2250 przypadkiem bp/r
Bardzo fajna rozpiska, chociaż strasznie Cię mało. Fajnie, że masz wymaksowaną (12PD na BP ) magię i spory przypierdol.
Szacun za to, że nie ma Wraithów. Chociaż i tak uważam, że 2 Vargi nie są wcale gorsze od jednych duchów.
Ogólnie nic bym nie zmienił.
Szacun za to, że nie ma Wraithów. Chociaż i tak uważam, że 2 Vargi nie są wcale gorsze od jednych duchów.
Ogólnie nic bym nie zmienił.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja bym ciut inaczej poskladal male wampiry, ostatnio jestem mega fanem kombo:
maly wampir z helmem i periaptem + poziom
maly wampir z 2xds, walking death, dread knight, bsb
To slabszy casting, ale helm sie miesci i jest bardziej sycacy BSB.
Co do duzego latacza, to pewnie wrzucilbym mu slome zamiast balefire, stabilniejszy i moze lykac szarze na klate, a w razie czego powinien zmlocic Stardragona. Szkoda, ze sie nie miesci na nim Flayed Hauberk, ale nie ma punktow, a tak zlozony jest calkiem spoko.
BTW - jak to jest, ze choc dobrze kojarze Was z ksywek i awatarow (zarowno Torres jak i Izo), to wlasciwie nie mam pojecia jak wygladacie. Pojawiacie sie na lokalach w ogole?
maly wampir z helmem i periaptem + poziom
maly wampir z 2xds, walking death, dread knight, bsb
To slabszy casting, ale helm sie miesci i jest bardziej sycacy BSB.
Co do duzego latacza, to pewnie wrzucilbym mu slome zamiast balefire, stabilniejszy i moze lykac szarze na klate, a w razie czego powinien zmlocic Stardragona. Szkoda, ze sie nie miesci na nim Flayed Hauberk, ale nie ma punktow, a tak zlozony jest calkiem spoko.
BTW - jak to jest, ze choc dobrze kojarze Was z ksywek i awatarow (zarowno Torres jak i Izo), to wlasciwie nie mam pojecia jak wygladacie. Pojawiacie sie na lokalach w ogole?
Bardzo fajny stuff na małych, z chęcią kiedyś przetestuję, ale nie tylko kostka boli, lecz także brak drugiej wskrzeszary, co przy ograniczeniach d3 baty może sprawić, że chopaki nie polatają za daleko ^^
Balefire sprawa, że HE ze smokiem mam w plecy, ale lanca to 7s no i brak regenki. Szkoda, że nie ma wzorem Magic the Gathering sideboardu, żebym przed bitwą mógł zamienić ^^
Co do mojego/naszego pojawiania, a raczej nie pojawiania się na turniejach za bardzo, to zwalę to na brak czasu (studia co weekend) i hajsu na figsy (jestem z ludzi, którzy nie lubią proxów za bardzo). WoC jeszcze jako tako, ale wampirów to nawet nie skleiłem ^^ Na szczęście mam nie najgorzej płatną pracę jak na razie i trochę więcej wolnego więc to się zmieni. Na jakieś małe punkty z chęcią bym się wybrał.
Balefire sprawa, że HE ze smokiem mam w plecy, ale lanca to 7s no i brak regenki. Szkoda, że nie ma wzorem Magic the Gathering sideboardu, żebym przed bitwą mógł zamienić ^^
Co do mojego/naszego pojawiania, a raczej nie pojawiania się na turniejach za bardzo, to zwalę to na brak czasu (studia co weekend) i hajsu na figsy (jestem z ludzi, którzy nie lubią proxów za bardzo). WoC jeszcze jako tako, ale wampirów to nawet nie skleiłem ^^ Na szczęście mam nie najgorzej płatną pracę jak na razie i trochę więcej wolnego więc to się zmieni. Na jakieś małe punkty z chęcią bym się wybrał.