VC Smoken 2250 przypadkiem bp/r

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

VC Smoken 2250 przypadkiem bp/r

Post autor: Izo »

VAMPIRE COUNTS 2250 pts

Vampire Lord - 710 pts
3 lvl, Red Fury, Walking Death, Infinite Hatred,
Balefire Spike, Crown of The Damned, Book of Arkhan,
;Zombie Dragon

Vampire - 223 pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night, BSB, Black Periapt, Flayed Hauberk, Bitting Blade,
;Nightmare

Vampire - 195 pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night, 2xDispel Scroll

10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion

10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion

10 Crypt Ghouls - 80 pts

5 Dire Wolves - 40 pts

5 Dire Wolves - 40 pts

9 Black Knights - 309 pts
Barding, Champion, Standard (War Banner)

3 Fell Bats - 60 pts

3 Fell Bats - 60 pts

Varghulf - 175 pts

Varghulf - 175 pts

Total Army Cost: 2243 pts

Power Dice: 9, Dispel Dice: 6, Dispel Scroll: 2

Models in Army: 60

Głupota na lordzie nie przeszkadza, on jak najszybciej wbija do walki, jeszcze mnie ani razu nie zawiódł i biorę to "głupie i nieodpowiedzialne" ryzyko na klatę ^^ Jak zawiedzie, to cóż... ^^

Ewentualnie 21 zombi za 10 czystych ghuli, ale to się zobaczy. Armia jakiś czas temu testowana i naprawdę daje radę ^^ Pozostaje tylko zebrać ja do końca.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Bardzo fajna rozpiska, chociaż strasznie Cię mało. Fajnie, że masz wymaksowaną (12PD na BP :P) magię i spory przypierdol.
Szacun za to, że nie ma Wraithów. Chociaż i tak uważam, że 2 Vargi nie są wcale gorsze od jednych duchów.
Ogólnie nic bym nie zmienił.

Awatar użytkownika
Warlock
Chuck Norris

Post autor: Warlock »

Jeżeli to na BP+R to skoro powtarzasz rara (Varghulfa) to nie możesz już specjala (Fell Bat'ów)
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix

"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein

"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

Warlock pisze:Jeżeli to na BP+R to skoro powtarzasz rara (Varghulfa) to nie możesz już specjala (Fell Bat'ów)
Jej, w którym wieku Ty żyjesz? :D Tego zapisku nie ma w BP hoho...

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Nawet BP+R już nie ma, zostało samo BP :)
Rozpiska spoko, ale dawałbym więcej batów w oddziałach (po 7-8)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Przy 2 wampirach z summonem nietoperzy nie jest to konieczne. I tak szybko będzie tych batów więcej. A przy 7-8 płacisz za nie razem 280-320p. Drogo...

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Nie tak znowu szybko bo d3 się wskrzesza, ale punktów na dodatkowe to raczej nie wycisnę ^^

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja bym ciut inaczej poskladal male wampiry, ostatnio jestem mega fanem kombo:
maly wampir z helmem i periaptem + poziom
maly wampir z 2xds, walking death, dread knight, bsb

To slabszy casting, ale helm sie miesci i jest bardziej sycacy BSB.

Co do duzego latacza, to pewnie wrzucilbym mu slome zamiast balefire, stabilniejszy i moze lykac szarze na klate, a w razie czego powinien zmlocic Stardragona. Szkoda, ze sie nie miesci na nim Flayed Hauberk, ale nie ma punktow, a tak zlozony jest calkiem spoko.

BTW - jak to jest, ze choc dobrze kojarze Was z ksywek i awatarow (zarowno Torres jak i Izo), to wlasciwie nie mam pojecia jak wygladacie. Pojawiacie sie na lokalach w ogole?

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Bardzo fajny stuff na małych, z chęcią kiedyś przetestuję, ale nie tylko kostka boli, lecz także brak drugiej wskrzeszary, co przy ograniczeniach d3 baty może sprawić, że chopaki nie polatają za daleko ^^

Balefire sprawa, że HE ze smokiem mam w plecy, ale lanca to 7s no i brak regenki. Szkoda, że nie ma wzorem Magic the Gathering sideboardu, żebym przed bitwą mógł zamienić ^^

Co do mojego/naszego pojawiania, a raczej nie pojawiania się na turniejach za bardzo, to zwalę to na brak czasu (studia co weekend) i hajsu na figsy (jestem z ludzi, którzy nie lubią proxów za bardzo). WoC jeszcze jako tako, ale wampirów to nawet nie skleiłem ^^ Na szczęście mam nie najgorzej płatną pracę jak na razie i trochę więcej wolnego więc to się zmieni. Na jakieś małe punkty z chęcią bym się wybrał.

ODPOWIEDZ