Walizki dla figurek.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Walizki dla figurek.
ja mam 3 formaty waliz gw i jestem zadowolony.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
ja mam takie pytanko co do waliz metalowych.jaka jest szansa ze magnes odklei mi sie od podstawki od modelu, nie od walizy ino od modelu zaznaczam, i ze ten oto model poobija mi podczas transportu reszte figurek?czy wogole istnieje taka sznasa, moze komus sie to juz przytrafilo?
"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Widać gdy go coś dręczy,
Bean, jeżeli przykleisz tylko klejem cyjano akrylowym do podstawki to jest takie prawdopodobieństwo. swego czasu Rafix zaproponował wklejanie magnesów w gniazda z gsu - tak przymocowany magnes mi się jeszcze nie odkleił .
Natomiast, jeżeli oczywiście nie będziesz walizą kręcił młynków, nie ma zbytnio szansy by ci pooobijało całą armię
Natomiast, jeżeli oczywiście nie będziesz walizą kręcił młynków, nie ma zbytnio szansy by ci pooobijało całą armię
a jest jakas alternatywa dla tego wklejania w gniazda z gsu? przenosil bede raczej tylko piechote i kawalerie zwykla a nie steam tanki na magnesach takze mysle ze nie trzeba jakiego super mocnego kleju
"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Widać gdy go coś dręczy,
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Widać gdy go coś dręczy,
ja testuje teraz takie rozwiazanie, wklejam magnes i zalewam podstawkę wikolem od środka tak, żeby magnes był cały pokryty. Na razie jakoś dziala
Zależy oczywiście od modelu - jak mały plastikowy, bez problemu. Jak smok, być może będziesz musiał armię naprawić.Bean_ pisze:ja mam takie pytanko co do waliz metalowych.jaka jest szansa ze magnes odklei mi sie od podstawki od modelu, nie od walizy ino od modelu zaznaczam, i ze ten oto model poobija mi podczas transportu reszte figurek?czy wogole istnieje taka sznasa, moze komus sie to juz przytrafilo?
Wszystko zależy od kleju i odległości. Ja używam zwykłego kleju do metalu i działa, bardzo rzadko coś się odklei, zazwyczaj dlatego że źle przykleiłem. Co do odległości - klej to jedno, odległość magnesu od płytki metalowej to drugie. Jeżeli obawiasz się o magnesy, przyklej jakąś plastikową płyteczkę między magnes a podstawkę, tak żeby magnes był na równi z podstawką, żeby nie rwało go w dół za bardzo
Czesc ,
Jak sobie radzicie z transportem większych modeli jak np. smok helfow.
Jak sobie radzicie z transportem większych modeli jak np. smok helfow.
A good beginning makes a good ending
Rebeliant - u mnie wszystkie modele do 11 cm wysokości mieszczą się normalnie ( mają przyklejoną blachę do podstawki więc mocowanie mają pancerne), w przypadku wyższych planuję coś takiego
Przyczepiamy magnesami gąbkę do podłoża a figurkę przyczepiamy do ścianki ( należny jednak pamiętać ze w tym momencie maksymalna szerokość figurki nie może przekroczyć 11 cm)
Mozna tez pomyśleć o osobnych pudelkach na tego tpu bestie albo skleić je w sposób składany
Przyczepiamy magnesami gąbkę do podłoża a figurkę przyczepiamy do ścianki ( należny jednak pamiętać ze w tym momencie maksymalna szerokość figurki nie może przekroczyć 11 cm)
Mozna tez pomyśleć o osobnych pudelkach na tego tpu bestie albo skleić je w sposób składany
A czym sklejałeś gąbkę wyciętą, z cieńszą podstawą (albo z separatorem jak kto woli)Foalooke pisze:Ja kupiłem skrzynię na narzędzia, gąbkę akustyczną i wyciąłem sobie sam - mam pudło na 288 modeli piechoty za niecałe 120 złotych
Dodatkowo możesz sobie przyciąć gąbki w rozmiarze jaki ci idealnie pasuje
edit
2 fotki - na pierwszym stara walizka - 144 modele koszt ok50 złotych
na drugim nowe bydle - wspomniane 288 modeli + przegródka na kostki, miarki itp - ok 120 złotych
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... cc5902a7a5
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 26a29.html
jak juz wczesniej pisalem, polecam klej polimerowy - klei mocno, nie wsiaka w gabke, nie topi gabki.Dziekan pisze:A czym sklejałeś gąbkę wyciętą, z cieńszą podstawą (albo z separatorem jak kto woli)
"I fart in your general direction"
wikol albo kropekla - oba równie dobrze trzymają ale;
-wikol długo schnie i trzeba obciążyć gąbkę książkami na jakieś 3h
- cyjano akrylu schodzą spore ilości bo wsiąka w gąbkę
Dzięki SzamanSzaman pisze:jak juz wczesniej pisalem, polecam klej polimerowy - klei mocno, nie wsiaka w gabke, nie topi gabki.Dziekan pisze:A czym sklejałeś gąbkę wyciętą, z cieńszą podstawą (albo z separatorem jak kto woli)
Dzięki Foalookewikol albo kropekla - oba równie dobrze trzymają ale;
Hmmm a ja chce walizke do której mi się zmieszczą wszystkie figurki moich skavenów:P Dzwonek, furmanka, abomka, 2doomwheele 200slaveów itd... dużo tego. Szczerze mówiąc myślałem o monster figure case GW i tam wszystko poupakowywać razem z trayami tylko poodzielać między sobą gąbkami. hmmmmm jakieś porady?
Ma ktoś może namiary na walizkę o mniej więcej takich wymiarach:
250x390x200 mm (wewnętrzne)
Szukałem w internecie, to albo mi wyskakiwały skrzynki, albo tak wielkie walizki kobyły, że głowa mała.
Wymiary nie muszą się idealnie zgadzać (może być trochę większa)
250x390x200 mm (wewnętrzne)
Szukałem w internecie, to albo mi wyskakiwały skrzynki, albo tak wielkie walizki kobyły, że głowa mała.
Wymiary nie muszą się idealnie zgadzać (może być trochę większa)
http://www.sklep.outhorn.pl/plecak_gors ... ,3821.htmlLuciu pisze:Hmmm a ja chce walizke do której mi się zmieszczą wszystkie figurki moich skavenów:P Dzwonek, furmanka, abomka, 2doomwheele 200slaveów itd... dużo tego. Szczerze mówiąc myślałem o monster figure case GW i tam wszystko poupakowywać razem z trayami tylko poodzielać między sobą gąbkami. hmmmmm jakieś porady?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.