Night Goblins
Moderator: Kołata
Re: Night Goblins
jestem szczesliwym posiadaczem 80 NG skulpasowych ze spearami. jak wiadomo gobliny ze spearami sa z dupy i stad moje zapytanie w jaki sposob mozna by im te wlocznie sknwerotwac na hand weapony i zeby sie najlepiej przy tym nie zatyrac.wiem ze tak czy siak bedzie to pracochlonne ale moze macie jakis pomysl zeby sie nie narobic az tak?
pzdr
pzdr
"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"
U tych u których się da obciąć drzewce.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Trochę możliwości masz- ciachanie drzewca jak Likaon napisał, odcinanie grotów i kawałków drzewca i przerobienie tego na pałki, kompletne wycięcie broni i w jej miejsce bitsy insze, możesz części z nich amputować łapki przy łokciu i po dorzuceniu innej broni wklejać z odrobiną GSu po innym kątem. Zapoluj na allegro albo napisz na forum, czy ktoś nie ma na zbyciu bitzów po NG, goblinach lub czymkolwiek innym, byle podobnych rozmiarów i działasz
Ja kończe malowąc całą 30tkę skullpassowców przerobionych na HW. Postaram się wieczorem jakieś foto wkleić. Generalnie poucinałem drzewca włóczni, część (ta trzymaną tuż pod ostrzem) przerobiłem na noże/miecze, inne zostały przerobione za momocą gs'u na młoty/maczugi/nadziaki itp. Tak, żeby było różnorodnie
Możesz też zostawić sobie np z 10 z włóczniami. O&G to tak cudowna armia, w której pojęcie jednolity regiment piechoty w mojej opinii nie powinno istnieć. Moje NG (co prawda lepsze bo z 6 ed) biegają z łukami, włóczniami, bronią palną, kośćmi, kijami (mam ich 85 stąd różnorodność). Pilnuję tylko żeby nieco ponad 50% składu miało tarcze bo tak je wystawiam. To w co są uzbrojone wg rozpiski i tak widać.
-
- Wałkarz
Dobrym rozwiązaniem jest pomalowanie ich na niebiesko lub czerwono, doklejenie im odrzutowych plecaków od chaos space marinów, podoczepianie im laserów, karabinów, bolterów i laserowych okularów - noktowizorów na oczy. Potem powiesz że to są "Turbo chaos night goblin space marines z przyszłosci" i jedziesz z tym szukać sławy i chwały na najbliższego mastera (nie martw się, napewno cię dopuszczą z twoją super - fajną nową jednostką).
A tak na serio to ja wystawiam nocniaków ze spearami już od sporego czasu i jest dobrze. Mam 11 ataków, a na save nie udaje mi się rzucić ani 5 ani 6 więc to bez różnicy.
A tak na serio to ja wystawiam nocniaków ze spearami już od sporego czasu i jest dobrze. Mam 11 ataków, a na save nie udaje mi się rzucić ani 5 ani 6 więc to bez różnicy.
http://www.demland.info/dem/
Potężna dawka całkiem sporych ilości psów naraz (to wcale nie reklama)
Potężna dawka całkiem sporych ilości psów naraz (to wcale nie reklama)
a jak z gobasami z łukami? sprawdzają się? czy też szkoda punktów na łuki?
Z moich doświadczeń wynika, że rzadko, ale w oddziałach których głównym zadaniem jest wyrzucenie fanoli (czyli nie trzymasz tam szamanów, brak siatek, włóczni, komand grupy) tarcze dają jeszcze mniej niz łuki.
Wg. mnie lepsze w takim wypadku łuki (broń Boże nie traktować tego jako oddziału kanonierów to po prostu bonus). Kiedyś tak zestrzeliłem księcia ze star dragona -> mina przeciwnika bezcenne . Aczkolwiek nie liczyłbym nigdy na taki fart więcej.
Wg. mnie lepsze w takim wypadku łuki (broń Boże nie traktować tego jako oddziału kanonierów to po prostu bonus). Kiedyś tak zestrzeliłem księcia ze star dragona -> mina przeciwnika bezcenne . Aczkolwiek nie liczyłbym nigdy na taki fart więcej.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
jeśli bym planował to max 1 oddział może, bo w zasadzie kompletuje armie dopiero, a jak nie to też HW i tarcze trzeba będzie im dać
czytasz mi w myślach ale chce zrobić kilka ozdób dookoła niego i kilka goblinów żeby tam jednak było
-
- Warzywo
Czy dobrze jest kupić klocek nocników nie z BFSP, co ładniej prezentuje się na stole
Rzucam demony, są dla szmat...
O&G 2,500
NG 3,000
Woch 2,000
Hadecja 1,500
O&G 2,500
NG 3,000
Woch 2,000
Hadecja 1,500
Hmmm... Pytanie o zacięciu filozoficznym Generalnie wszystko, co jest dobrze pomalowane i postawione na ładnie zrobionych podstawkach prezentuje się dobrze na stole. Jeśli wziąć pod uwagę taki sam poziom malowania to radzę kupić z 1-2 boxy nocników nie skullpassowych i dokupić trochę pasiaków. Później wszystko mieszamy i mamy uber-hiper kombinację o rozsądnym wyglądzie i akceptowalnym wyswigu. Ja osobiście zamierzam konwertować pasiaków bo akurat mam ich sporo i szkoda mi kupować boxy - są ważniejsze zakupy
Guys, pytanko odnośnie nocników i siatek w boxie.
Potrzebuję wstępnie 2-3 zielonych z siatkami. Ile siatek jest w boxie? jak są montowane? jest siatka +ramię czy sama siatka jak to wygląda. Nabyłbym ich kilka, ale nawet nie wiem o co pytać ludzi w tej sprawie.
Dzięki pozdro
Potrzebuję wstępnie 2-3 zielonych z siatkami. Ile siatek jest w boxie? jak są montowane? jest siatka +ramię czy sama siatka jak to wygląda. Nabyłbym ich kilka, ale nawet nie wiem o co pytać ludzi w tej sprawie.
Dzięki pozdro
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
-
- Mudżahedin
3 siatki, na zasadzie dwie rece przyklejane do kadlubka (NG z boxa maja sam kadlubek i obie lapy do doklejania).
nabyc mysle, ze bedziesz mial problem. moge Ci co najwyzej doradzic, ze da sie stosunkowo fajnie i prosto nettersow skonwertowac z lucznikow NG: wycinasz luk, przyklejasz placek z GSu z wycietymi 'linami', calosc malujesz na czarno, same liny sieci na jakis jasniejszy - i daje rade. Sam jeden ze swoich regimentow NG konwertowalem w pelni ze skullpasowych smieci, i z wykonanych w ten sposob netterow w miare zadowolony jestem (ot, na taki TT).
nabyc mysle, ze bedziesz mial problem. moge Ci co najwyzej doradzic, ze da sie stosunkowo fajnie i prosto nettersow skonwertowac z lucznikow NG: wycinasz luk, przyklejasz placek z GSu z wycietymi 'linami', calosc malujesz na czarno, same liny sieci na jakis jasniejszy - i daje rade. Sam jeden ze swoich regimentow NG konwertowalem w pelni ze skullpasowych smieci, i z wykonanych w ten sposob netterow w miare zadowolony jestem (ot, na taki TT).
Będę grał na 2350 punktów. Rozpiskę już mam, spróbuję potestować ultradefens. No i będę testował trzy 20tki z bossem i muzykiem, łukami, siatkami i po dwa fanole
Generalnie to zastanawiam się tylko jak je ustawić... początkowo zastanawiałem się nad dwoma regimentami w linii i jednym w klocku. Z drugiej strony przy ich zasiegu połowa tej linii nie dosięgnie upragnionego celu ;/ Więc jak? Może dwa szeregi? I czy wszystkie, czy jeden w regimencie zostawić?
Generalnie to zastanawiam się tylko jak je ustawić... początkowo zastanawiałem się nad dwoma regimentami w linii i jednym w klocku. Z drugiej strony przy ich zasiegu połowa tej linii nie dosięgnie upragnionego celu ;/ Więc jak? Może dwa szeregi? I czy wszystkie, czy jeden w regimencie zostawić?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).