Nowa kampania na 2010

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Varinastari
Masakrator

Re: Nowa kampania na 2010

Post autor: Varinastari »

A może jakaś inwazja skavenów?
Dawno już szczury nie grały w "otwarte" karty z imperium(czytaj- nie wylazły z kanałów jako regularna armia). Przydało by się pocisnąć cholernych sigmarytów(bretońców zresztą też, krasnali zaś nie trzeba,bo i tak nic już prawie nie mają =P~ ).

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

nie bardzo wierzę w skaveny...chociaż...
niech już dadzą cokolwiek żeby tylko wzmocnić krasie...... [-o<

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Grazbird pisze:"Za każdym razem jesteśmy coraz blizej zwycięstwa, ostatnim razem brakowało już tyci tyci."

tak zwykle mówią impotenci :D
Jakoś nigdy nie interesowało mnie co mówią impotenci.
Znając życie to ta kampania będzie kolejną rozwałką Imperium z Chałasem. I mogla by się skończyć podziałem państwa ludzików na trzy regiony, Północny wschód Chaos, Południowy wschód Wampiry, a reszta Skaveny i wszyscy tłuką się miedzu sobą to byl by dopiero klimat i temat na nowe kampanie w Battlu. A Imperium myśle, że nikt nie tęsknił by za walką z 4 działami na stole.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Varinastari
Masakrator

Jakoś nigdy nie interesowało mnie co mówią impotenci.
Znając życie to ta kampania będzie kolejną rozwałką Imperium z Chałasem. I mogla by się skończyć podziałem państwa ludzików na trzy regiony, Północny wschód Chaos, Południowy wschód Wampiry, a reszta Skaveny i wszyscy tłuką się miedzu sobą to byl by dopiero klimat i temat na nowe kampanie w Battlu. A Imperium myśle, że nikt nie tęsknił by za walką z 4 działami na stole.
Popieram!
Podziel se Imperium już dziś!

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Jeśli chodzi o figurki to zajebiście, że będzie nowy smok ( wreszcie sprzedam star dragona i kupię coś porządnego ) no i plastikowi dark riderzy ( won z WE ), mam też skrytą nadzieję, że wyjdą plastikowe harpie chociaż mam zajebiaszczy przepis na 10 harpii za około 100zł ( już niedługo wrzucę zdjęcia na forum )
Odnośnie fabuły nowej kampanii, mam nadzieję, na epicką walkę elfów, do której dołączyłyby nowe skaveny, obojętnie po, której ze stron...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Hm hm ... wiecie moze kiedy dokładnie maja wyjsc te nowe DR (miesiac)??
Wreszcie sobie nimi pogram juz rospiske sobie zrobiłem podnich bedzie super juz sie ciesze!!! :mrgreen:

Mój obraz świata Warhammera :
1.Wielka nawalanka krasi z karak Norn z WE
2.Inwazja Chaosu na ...... Bretonie!!!
3. Rozbiór mperium :
- Od wschodu VC
- Od południa Orki
- Zewsząd Skaveny :badgrin:
4.Wielki marsz ogrów na imperium - W górach końca świata spotykaja skaveny ( Totalna destrukcja :badgrin: :twisted: )
5. Co do Ulthuanu się już wypowiedziałem
Ewentualnie HE w odwecie grupują się w tym porcie na A w nowym świecie by dokuczac DE
6. Druga Inwazja Chaosu tym razem na Lustrie
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Watpię, żeby imperium upadło, bo to jest jeden z najważniejszych punktów histori -> klimatu tego świata.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Ale ja nie mówie że upadnie tylko krucho z nim bedzie a potem jak to sie zwykle dzieje jakoś się wygrzebie spod naporu wroga w jakiejś epickiej bitwie pod jakaś wsią :D

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Przyjdzie jakiś przenajświętszy mąż i spuści łomot wszystkim dookoła.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No dokładnie #-o (Jak ja tego nienawidze)

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Przyjdzie jakiś przenajświętszy mąż i spuści łomot wszystkim dookoła.
Tylko kto nim ostatni był ... w Storm of Chaos ... bo Valten niby był wybrańcem Sigmara, ale Archaon go sklepał jak chciał.

Natomiast do tego opisu nader dobrze pasuje Grimgor Ironhide :P ale raczej nie nazwałbym go święty mężem kraju walczącym w obronie uciśnionych :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Jak Imperium upadnie to nie będzie już Steam Tanków :mrgreen:
Eltharion w twym przepisie na fabułę brakuje tylko Lizaków latających po całym świecie i naparzających się ze wszystkimi :wink:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Mac pisze: Natomiast do tego opisu nader dobrze pasuje Grimgor Ironhide :P ale raczej nie nazwałbym go święty mężem kraju walczącym w obronie uciśnionych :P
Oi,
tez o tym pomyslalem. Oczywiscie Grimgor byl wybrancem - Gorka. Albo Morka.

Co do Kampanii, to fajnie, jakby dotyczyla tych armii, ktore ostatnio (Storm, Nemesis) mialy ograniczony udzial.
Mogloby dotyczyc to znowu Lustrii, gdzie latwo wplesc, Elfy: zle i dobre, ludzi, jaszczurki i skaveny.
Ewentualnie moze cos w Tilei/Estalii/Bretonii. Cos by w reszcie w watek wpleceni byli Beastmeni i WElfy.
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Nowa podstawka, orki vs imperium mówi wszystko. Zieloni zaleją świat, tak jak w burzy chaosu grał chaos tak teraz pałeczkę przejmą zieloni. Będzie pewnie rewanż Archaon vs Grimgor, w którym ten ostatni zginie lub zostanie zbity. Patrząc że WBF(patrz szczury) bierze garściami z AoR, nie zdziwiłbym się gdyby wzięli fabułę z tamtąd.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Kolejny powrót Nagasha, to jest to :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Może mi ktoś opisać jak to było z Archaonem i Grimgorem? Jakim cudem WSZECHWYBRANIEC Chaosu dostał w łeb (czy w co tam dostał) od łorka?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

Ostrzegam, ta historia jest licha jak cholera :mrgreen:
Podczas oblężenia Middenheim Archaon miał dosłownie chwilę na walkę z czempionem imperium-Valtenem. Wynikiem tego starcia była śmierć konia Archaona i wykopanie Valtena na jakieś 20m w dal. Ale nagle armię imperium i Chaosu zalały armie SRAAGH (Wagh, znaczy się) Grimgora,on dobił się do Archaona, pokonał go i zostawił przy życiu i polazł gdzieś ze swoją armią..

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

... (sorry za spam ale jakoś tego pojąć nie moge)

Zawsze myślałem, że Archaon to tak jakby jeden z najpotężniejszych wojowników- magów na świecie jest...
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

Wiesz...miał kiepskie rzuty i tyle...
Ale luz, jakoś się zemści!

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Nie prawda to była heroiczna walka!
Która skończyła się tym że Archaon dostał strzała, ukląkł na jedno kolana a wtedy Grimgor zaczął go bashować płazem topora po ryju.
Potem krzykną swoje "I'M DA BEST !" zabrał dupę w troki i sobie poszedł.
Obrazek

ODPOWIEDZ