Ja będę bankowo:)
No problem, but remember that for the purposes of the game rules, your warmachine will have "virtual" 40x40mm base (ofc there are exceptions, i.e. Steam Tanks).Lakissov pisze:A question to the organizer/referee:
Is it fine to use round bases for a warmachine slightly larger than 50 mm? around 55-60 mm. The warmachine would just fit better there...
DarkDruchii pisze:prosilbym by ludzie niekompetentni nie wypowiadali sie w kwestii zasad...
pozdro
swoją drogą ma to też swój urok, i promuje niekonwencjonalne rozpiskieliah91 pisze:Jak będzie wyglądała bitwa z zagranicznymi ?
Jednostki wyjmowane z worka tak jak z Litwinami?

chill, kolegoeliah91 pisze:Tak tylko fajnie jak ktoś o tym wie.
Z deka się wk@#$iłem jak położyłem na stół walizkę na której miałem wszystko a Litwin podszedł popatrzył i zaczął wywalać mi podstawki z tylnej kieszeni spodni.
 . oni tez czytaja to forum i nie wprowadzajmy jakiejs niemilej atmosfery. wtedy bylo to nieporozumienie, tam sie nie gra na jawne rozpiski po prostu. Na Masterze na pewno chlopakom wszystko wytlumaczymy po kilka razy, zreszta juz sa poinformowani o zasadach.
. oni tez czytaja to forum i nie wprowadzajmy jakiejs niemilej atmosfery. wtedy bylo to nieporozumienie, tam sie nie gra na jawne rozpiski po prostu. Na Masterze na pewno chlopakom wszystko wytlumaczymy po kilka razy, zreszta juz sa poinformowani o zasadach.Rozumiem wkurwienie, lecz trzeba być nieco tolerancyjnym... więc mimo iż im wytłumaczymy teraz dokładnie i kilka razy że u nas się gra na jawne, to i tak proszę was w grach z Litwinami i Estończykami o wyrozumiałość, i wyjaśnianie różnic między polhammerem a warhammerem przed ewentualnymi sporamieliah91 pisze:Przecież się już nie gniewam, tylko wtedy byłem lekko zaskoczony sniki posunięciem kolegi.
 My graliśmy tam już sporo gier, i wszystko da się ustalić żeby było happy
 My graliśmy tam już sporo gier, i wszystko da się ustalić żeby było happy 
The ETC RP is a simple English translation of the polish rule;Lakissov pisze:and if I have a 50mm round base? will it be treated as a virtual 40x40, or as is?

I drugie pytanie.-na koniec pierwszego dnia wpisujemy graczom 10-10 i na tej podstawie ustalamy następne paringi
-podczas piątej bitwy gracze mają obowiązek zgłosić się do stołu sędziowskiego (obaj) i podać wynik trzeciej bitwy. Brakujące punkty zostaną dopisane i będą mieć wpływ na klasyfikację końcową (ale nie na paringi).
Prosimy o przemyślane decyzje.