3x Ulthuan na 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

najlepsze pomysly na rozpiske przychodzą podczas prysznicu ;) , a wiec:

Prince 539
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-amulet of puryfing flame
-pure

Commander 198
-BSB
-dragon armour, steed+barding
-battle banner

Mage I 135
-2x scroll

6x First Silver Helms 193
-fcg
-war banner

5x Silver Helms 115
-save 2+

5x Silver Helms 115
-save 2+

20x spearelves 238
-musican, standard

6x Dragon Princes 251
-fcg
-Lion standard
-Helm of fortune

2x Tiranoc Chariots 170

2x Tiranoc Chariots 170

5x Ellyrian reavers 90

2x Great Eagles 100

2x Bolec 200

Razem 2514
znowu się nie miesci :P ale to nie jest aż tak wielki problem, są trzy opcje, albo powywalać już resztki muzyków z oddziałow :roll: albo pozbyć się jednego silvera czego na prawde nie chciałbym zrobić, bo chce wypróbować tą szóstke ale dzięki temu styknie na muzyka dla fastów, lub wywalić zz tych firstów czempiona, a to byłoby chyba najrozsądniejsze wyjscie jednak, zakrawa mi to trochę manewru z BSB, ale chyba się jego pozbęde i dzięki temu zyskuje dwa rydwany, a w liczbie 4 i dosć sporej ilosci kawy moze zaowocować, w koncu to jest ofens, a bolce i tak pewnie strace, bo będą bez ochrony i co za tym idzie łuczników też...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Kosa - nie sadzisz ze byloby to troche niesprawiedliwe wsrod tylu niesprawiedliowsciach:

HE maja +1do dispela
moga uzywac wszystkich lorow

De maja +1do casta
moga urzywac tylko 3ch

Jasne - musimy w koncu sie umowic
Ja dopiero mysle co tu wystawic na 2,5k
Niestety nie jestem w stanie nigdzie wyjechac :( w tym tygodniu

fajna - teraz rozpa mi sie podoba

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

zawsze myślałem ,ze maja do swej magii, ale przecież nie będe się sprzeczał :)
a na MB będziesz? Matury mi się kończą 17 to pasuje to jakos uczcić :P :P
F.N.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Nie wiem
<machniecie ramion>

Wszystko zalezy od tego, czy upram sie z robota.
A mam jej na 2miechy :(

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ostatnia rospa którą podałeś to generalnie ofens ze smokem,brak magii,nie daje rady :/ grałem,wklepy od slana takie dostałem,z wampirami również jest nieciekawie,no i krasnoludy jadą po nas jak chcą.....Miałeś dobrą wene z smokiem i 2 magów,choć tam troche kosmetycznych zmian by się przydał,bo byś się nieprzebił,i miałeś plewną antymagię.Bo ja na te pkt 4x4 bym niegrał,za dużo przeciwnik ma oddziałów,mnie się ew widzi alternatywa arcymag mag,bsb,reaver na orle,standard rarowy i masa jazdy z ew 2 klockami trzymającymi tyły i magów.

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

B Z D U R A ....rozpiska jest bardzo dobra....gra się nią ciekawie....czasem nawet przyjemnie....
jak widzę arcymaga u HE to mnie krew zalewa....tylko ci którzy albo nie są w stanie, albo nie lubią pokombinować w czasie bitwy, idą na łatwiznę i będą 24 h na dobę kulać kostkami...ehhh...a potem twierdzą że elfiaki to cioty i się do niczego nie nadają jak im wypadają 2 szóstki na miscaście u lorda :P
a tak sobie można przynajmniej polatać smoczkiem :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

własnie o to mi chodzi Arandir.

@ Beleanar

co do zapory magicznej... to wcale nie jest aż taka zła, jest przecietna, 2scrolle 3DD i amulecik na smoku rekompensuje mi tego 3 scrolla, a aby brać 2 magów po to aby mieli 4 scrolle to jest nie potrzebne jak dla mnie, trzebaby było wziąśc dwóch magów jeden z dwoma scrolami i silver wandem powiedzmy, a drugi ze scrollem i seerem, to jest 360pkt! Poczarować tym nie bardzo wiec trzeba dać ten BoS to już jest 410 pkt, dziękuje i i tak nie ma jakiejś tam siły przebicia magicznej... To ma być szybkie i ofensywne, dlatego wybrałem BSB i dużo jednostek, nawet zastanwaim się czy nie zamienić te bolce na 2 kolejne orły, wywalić jeszcze 2 rydwany oraz coś tam jeszcze pociać i wstawić ładny klocuszek SM...
F.N.

Awatar użytkownika
Munio
Pseudoklimaciarz

Post autor: Munio »

arandir pisze:tylko ci którzy albo nie są w stanie, albo nie lubią pokombinować w czasie bitwy, idą na łatwiznę i będą 24 h na dobę kulać kostkami...ehhh...a potem twierdzą że elfiaki to cioty i się do niczego nie nadają jak im wypadają 2 szóstki na miscaście u lorda :P
Sam do niedawna tak grałeś...i narzekałes na rzuty :P

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Tracac maga lorda jestem w stanie ugrac remis a nawet wygrac
Nie wiem skad Ci sie nagle wzielo, ze granie 4lv magiem to latwa sprawa

niby He moga wybrac czary, maja dodatkowe kosci PD jednak, granie 2xmagowie to bardzo przyjemna gra kompromisow.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Arandir
źle mnie zrozumiałeś,przeczytaj dokładnie mojego posta,przedstawiłem 2 formy armii którą można ugrać na 2,5,a smoczkiem można sobie polatać,ale taka forma ofensu jest niewypalająca,zresztą sam tym troche pograj
Kosa
Chodziło o armie tą z 2 magami i smokiem(którą przedstawiłeś na początku tematu),ona po kilku zmianach kosmetycznych(przedmioty na magach)mogłaby wile ugrać,sam rozmyślałem nad rospiką 2,5k
smok,gem,vambrec lub aof protection i puf flame,lanca,tarcza,(jeżeli vamberc DA)
mag 2-seer,challenery,vand
mag 2-fury,scroll
4x5 silverów,3x sztandary,w tym ellyrion
5 dragonów-cg,war banner
4 rydwany
10 swordów z bosem i muzykiem
2bolty,2orły
szybki zwinny ofens ze wsparciem magii i bolcy.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO smok HE jest do kitu :) od pitek spada tak samo jak inne..a do tego ma mniejsza sile przebicia w walce.

jak sie komus znudzila gra na 4 lvl magu to niech zacznie grac na 1200 pkt tam tego maga nie bedzie :P..
mnie sie tam jeszcze nic nie znudzilo - choc caly czas gram na magii - rozni przeciwnicy - rozne formaty - rozne wyzwana :)
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Nie moge. Jak slysze, ze granie na magii w HE jest powergamerskie i wymaga tylko rzucania, to robi mi sie wesolo. Ale jak ktos pozniej dodaje do tego, ze to jest slabe to juz wogle nie wiem czy smiac sie czy plakac ;) Zostaw tego smoka w spokoju, bierz arcymaga i pomoc/gryfa i 3ch magow. Tak btw. Kosa czyzbys sie wybieral na Master Blaster? Moze challange jakby Zafael nie jechal? Nie wiem jeszcze czy wezme WE czy HE co prawda ;)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Asasselo,smok nie jest plewny,sprawdza się z regóły,a mając aopf bardzo utrudnia,zresztą jak niespadnie w 1 turze to już masz problem,zresztą I można nawet zdać.Ja osobiście inaczej walcze magią ze smokami,i okazało się to skuteczniejsze i bezstresowe.Smokiem da się zagrać,ale jak ktoś niechce z nim kombinować to niemusi,może zagrać równie dobrze(albo i lepiej)4x4.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

No cóż, Kosa dostał ostro choć miałem troszkę farta... Princesi zeszli z bolca od mojego arcymaga, lord dostał 2 rany od łuczników a następnie został pogoniony przez wildów (zabił wcześniej arcymaga ;/ ) Wynik był chyba miedzy 15-5 a 18-2. Pierwszy raz udało mi się Kosę pokonać na takie punkty :D A rozpiski IMO wcale nie miałem przegiętej jak na leśniaki

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

A czym kosa zagrał?

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Tą ostatnią :)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No ale ja mówiłem że nią sie niegra,to niezdrowe

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

gram ofensem zawsze i wszędzie :)

choćby dla samej przyjemności z gry....

nie twierdze że elfy na magach to samograj....

ale gra tym jest nudna....ryzykowna....i w większości przeciwnicy potrafią się zabezpieczyć przed magią...przynajmniej do momentu gdy nie wjadą w strefę rozstawienia ;/

nie twierdze też że strata arcymaga automatycznie powoduje porażkę ale te 400 punktów w plecy + strata 4 kości....no...mi to zawsze elegancko rozwalało gre, tak że remis to wielkie dobrodziejstwo było :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

dostałem wciri jakich mało :P dawno już tak sie nie bawiłem :P
konkluzja:

-HE bez magii jednak nie są słabe, można nimi grać ofensywnie czy defensywnie ale z magią

to chyba tyle :P

Miałem troche nie farta ale taki los, zawsze się zdarza więc na niego na pewno nie zwale :)
F.N.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

lith pisze:Nie moge. Jak slysze, ze granie na magii w HE jest powergamerskie i wymaga tylko rzucania, to robi mi sie wesolo. Ale jak ktos pozniej dodaje do tego, ze to jest slabe to juz wogle nie wiem czy smiac sie czy plakac ;) Zostaw tego smoka w spokoju, bierz arcymaga i pomoc/gryfa i 3ch magow. Tak btw. Kosa czyzbys sie wybieral na Master Blaster? Moze challange jakby Zafael nie jechal? Nie wiem jeszcze czy wezme WE czy HE co prawda ;)
hmmm, szczerze to mam wielką ochote się przejechać, matury koncze 17 :D więc bede maił czas, gorzej z malowaniem :/ . LAe tez się zastanwaim czy nie wziaśc WE, gdyz do tego czasu powinienem spokojnie zebrać taką armie, jeszcze się okaże, dam znac jakby co, challange zaklepany w razie czego :)

pozdro

co do magii i power gammerstwa u HE, masz racje tylko czasami się nudzi, ale niezaprzeczalnie jest to najlepsza i bardzo mocna opcja u HE. Tak przykładowo czy granie na wielu maszynach u krasi to wredne powergammerstwo? Nie! U nich sie tak gra, tak samo jak u HE na magii, no bo czym mają pocisnąć??
F.N.

ODPOWIEDZ