Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natibak
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Natibak »

No to się dobrali. Bo gostek był w parze w z takim drugim, co nie testował ani razu głupoty na cold one Lizaków. Szkoda, że mi się dopiero po turnieju to przypomniało. No cóż uczę się jeszcze.... Dzięki za szybkie odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Marios pisze:To Cię zwałował. WoCh nie ma jak przerzucać trafień w cc.
Nie do końca prawda. Wspomniany exalted na juggu z rending swordem w łapie przerzuca nieudane zranienia, a ten sam gość ale ze sword of striking trafia większość modeli na 2+, będąc pod wpływem jedynki z heavena może przerzucić nieudane trafienia... To tyle teoryhammera...

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Pytanko czy w chaosie można biegacza zrobić??
Jak tak to czy ma sens ?

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

biegacza nie mozna. Jednak zamiast tego mamy bohaterow na dysku, ktorzy z powodzeniem dzialaja na turniejowych stolach.
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

A zwykły Exalt taki sam z BSB ma sens (o dyskowcu wiem sam używam )

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Szymon94 pisze:A zwykły Exalt taki sam z BSB ma sens (o dyskowcu wiem sam używam )
Chodzi Ci o takiego na piechotę z BSB? Nie wiem co masz na myśli pisząc zwykłego :) Bo jak na piechotę to nie ma sensu. Chyba żaden pieszy bohater Wochu nie ma racji bytu. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie po pokazaniu swojej rozpy na piechocie i przeczytaniu komentarzy na temat wystawiania pieszych magów. :(
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

ja wystawiam pieszych magów (tak o pieszego Exalta mi chodziło)

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV

Post autor: PIOTROSLAV »

sens jest, jesli ma on glownie nosić ssztandar to pieszy wystarczy w zupelnosci

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Szymon94 pisze:(tak o pieszego Exalta mi chodziło)
W takim razie podtrzymuję swoje zdanie. Taki pieszy kolo jest mniej mobilny, ma gorszy save i traci powera, bo jakby nie patrzeć to dodatkowe ataki z mounta (jakie by nie były) są istotne i często potrzebne.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV

Post autor: PIOTROSLAV »

solider4 pisze:
W takim razie podtrzymuję swoje zdanie. Taki pieszy kolo jest mniej mobilny, ma gorszy save i traci powera, bo jakby nie patrzeć to dodatkowe ataki z mounta (jakie by nie były) są istotne i często potrzebne.
Gość pieszy bedzie w oddziale piechoty - nie musi byc wiec na koniu, bo mobilnosci nie potrzebuje, save ma gorszy, ale jak dasz mu tarcze to ma 2+ od przodu, wiec jak koń, a jak chcesz dodatkowy atak to mu 2nd Handweapond dajesz.

Szymon - graj jak Ci się podoba, nie daj sobie wmówić ze da sie grac tylko konnymi

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ach ten nasz klimaciarz... Ostatnia nadzieja białych...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

PIOTROSLAV pisze:
solider4 pisze:
Gość pieszy bedzie w oddziale piechoty - nie musi byc wiec na koniu, bo mobilnosci nie potrzebuje, save ma gorszy, ale jak dasz mu tarcze to ma 2+ od przodu, wiec jak koń, a jak chcesz dodatkowy atak to mu 2nd Handweapond dajesz.

Szymon - graj jak Ci się podoba, nie daj sobie wmówić ze da sie grac tylko konnymi
Drogi Szymonie pytasz więc forum udziela odpowiedzi :twisted: Ty jednak decydujesz jak chcesz grać, tak jak napisał Piotroslav.

pozdro.

Ps. Sam mam jednego pieszego bohatera i czterech pieszych magów :twisted:

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Gości mobilnych docenia się, jak się jest 10" od bolca/organek/działa i z 8" nie ma szans, a z 14" już można taktycznie przejechać po parku.
Koń daje i dodatkowy atak i 1+save, a także 14" pole ochronne i 7" ucieczki przy otoczeniu. To dużo jak na 16 pkt. Nie widzę żadnych zalet posiadania pieszych herosów (chyba tylko beast cowers i steed of shadows, ale na 1 to żal rzucać, a do drugiego potrzeba dużego maga bez marka)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

ok dzienks

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

trikk pisze:... a do drugiego potrzeba dużego maga bez marka...
Oczywista oczywistość iż nieprawdą jest to... Nie musi być duży, może być nawet caddy...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

No tak, book of secrets... :roll:
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

:twisted:

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Skoro jest to temat pytań wszelakich to czy jest na tym pod forum galeria Wochu???
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
salvo89
Warzywo

Post autor: salvo89 »

Witam ! Skad można wychaczyc model hellcannona lub jak Wy sobie z tym radzicie ?? Pozdrawiam
Siala la murzyn nam gra!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Z mail ordera. Czasem jest na allegro. Wiem że bard.pl Ci go może na pewno sprowadzić.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ