Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
No to się dobrali. Bo gostek był w parze w z takim drugim, co nie testował ani razu głupoty na cold one Lizaków. Szkoda, że mi się dopiero po turnieju to przypomniało. No cóż uczę się jeszcze.... Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Nie do końca prawda. Wspomniany exalted na juggu z rending swordem w łapie przerzuca nieudane zranienia, a ten sam gość ale ze sword of striking trafia większość modeli na 2+, będąc pod wpływem jedynki z heavena może przerzucić nieudane trafienia... To tyle teoryhammera...Marios pisze:To Cię zwałował. WoCh nie ma jak przerzucać trafień w cc.
Chodzi Ci o takiego na piechotę z BSB? Nie wiem co masz na myśli pisząc zwykłegoSzymon94 pisze:A zwykły Exalt taki sam z BSB ma sens (o dyskowcu wiem sam używam )

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
sens jest, jesli ma on glownie nosić ssztandar to pieszy wystarczy w zupelnosci
W takim razie podtrzymuję swoje zdanie. Taki pieszy kolo jest mniej mobilny, ma gorszy save i traci powera, bo jakby nie patrzeć to dodatkowe ataki z mounta (jakie by nie były) są istotne i często potrzebne.Szymon94 pisze:(tak o pieszego Exalta mi chodziło)
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
Gość pieszy bedzie w oddziale piechoty - nie musi byc wiec na koniu, bo mobilnosci nie potrzebuje, save ma gorszy, ale jak dasz mu tarcze to ma 2+ od przodu, wiec jak koń, a jak chcesz dodatkowy atak to mu 2nd Handweapond dajesz.solider4 pisze:W takim razie podtrzymuję swoje zdanie. Taki pieszy kolo jest mniej mobilny, ma gorszy save i traci powera, bo jakby nie patrzeć to dodatkowe ataki z mounta (jakie by nie były) są istotne i często potrzebne.Szymon94 pisze:(tak o pieszego Exalta mi chodziło)
Szymon - graj jak Ci się podoba, nie daj sobie wmówić ze da sie grac tylko konnymi
Drogi Szymonie pytasz więc forum udziela odpowiedziPIOTROSLAV pisze:Gość pieszy bedzie w oddziale piechoty - nie musi byc wiec na koniu, bo mobilnosci nie potrzebuje, save ma gorszy, ale jak dasz mu tarcze to ma 2+ od przodu, wiec jak koń, a jak chcesz dodatkowy atak to mu 2nd Handweapond dajesz.solider4 pisze:W takim razie podtrzymuję swoje zdanie. Taki pieszy kolo jest mniej mobilny, ma gorszy save i traci powera, bo jakby nie patrzeć to dodatkowe ataki z mounta (jakie by nie były) są istotne i często potrzebne.Szymon94 pisze:(tak o pieszego Exalta mi chodziło)
Szymon - graj jak Ci się podoba, nie daj sobie wmówić ze da sie grac tylko konnymi

pozdro.
Ps. Sam mam jednego pieszego bohatera i czterech pieszych magów

- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Gości mobilnych docenia się, jak się jest 10" od bolca/organek/działa i z 8" nie ma szans, a z 14" już można taktycznie przejechać po parku.
Koń daje i dodatkowy atak i 1+save, a także 14" pole ochronne i 7" ucieczki przy otoczeniu. To dużo jak na 16 pkt. Nie widzę żadnych zalet posiadania pieszych herosów (chyba tylko beast cowers i steed of shadows, ale na 1 to żal rzucać, a do drugiego potrzeba dużego maga bez marka)
Koń daje i dodatkowy atak i 1+save, a także 14" pole ochronne i 7" ucieczki przy otoczeniu. To dużo jak na 16 pkt. Nie widzę żadnych zalet posiadania pieszych herosów (chyba tylko beast cowers i steed of shadows, ale na 1 to żal rzucać, a do drugiego potrzeba dużego maga bez marka)
Release the Przemcio!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Z mail ordera. Czasem jest na allegro. Wiem że bard.pl Ci go może na pewno sprowadzić.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash