"Ryk Stegadona" - Turniej w Nowym Dworze Mazowieckim 12.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dawid
Chuck Norris

Re: "Ryk Stegadona" - Turniej w Nowym Dworze Mazowieckim 12.12

Post autor: Dawid »

Niko pisze:wiem ze jeszcze prawie miesiac ale skoro to ma byc "taka wielka" impreza moze dali byscie troche konkretow...
Daruj, czy będzie wielka to się okaże i zależy od ludzi, czy będą chcieli przyjechać.
Konkrety to:
-1650 pkt-ów
-Scenariusze WIP, 2 nowe, a 3 pitched battle.
-Jak widać, duże stoły.
-Proxy, dozwolone w ramach przyzwoitości, a ramy przyzwoitości określają organizatorzy, także jeśli chcecie proxować, piszcie na forum, bądź pm.
-1m od stołów będą taśmy oddzielające zainteresowanych z zewnątrz.
-15 zł i posiłek po drugiej bitwie.
-Lokacja to w sumie też konkret.
-Brak oceny malowania.

Zresztą większość jest na początku.

Jeśli są jeszcze jakieś pytania to śmiało pytać.

Ale dzięki za motywacje :D

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Dziekuje...
ale nie musiales podkreslac wybranych elementow mojego posta bo nie bylo w nim az tyle ironii zeby sie do tego przyczepiac :P
Chodzi o to ze im wczesniej znane sa szczegoly tym wieksza szansa na przyciagniecie sporej ilosci graczy.

Szkoda ze nie bedzie oceny malowania... i mam nadzieje ze nie przegniecie z proxami.

Znane sa juz jakies godziny rozpoczecia/zakonczenia imprezy?

Dawid
Chuck Norris

Niestety trochę o wielkości się nasłuchaliśmy, a to po prostu zwykły turniej tylko z obiadem! i może widownią xD.
Proxy to już zależy, jeśli ktoś z nami wcześniej nie uzgodni to nie wolno.
O godzinach bodajże już zostało zaktualizowane. Zaraz Żyraf pewnie wrzuci scenariusze i mały prezent dla orków :D. Takze będzie można podyskutować. A godziny to od 10, aż do 17.10, ciekawe co z tego wyjdzie :P.
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Angel
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Angel »

czemu do 17.10 tylko??.

Widownia bedzie napewno.. własnie pracuje nad plakatami i reklamą.

a duży mam nadzieję.. Robimy to z myślą o stworzeniu nowej bazy graczy .. Nie na każdym turnieju są nagrody nagłosnienie itd... chciałbym myśleć ze bedzie on duży i ze bedzie duzo ludzi.. tyle tylko że nie master ;).

Prawdopodobnie nie zakończy się też na samym turnieju.. myślę nad róznymi kącikami malowania.. inne systemy też są mile widziane
pzdr
Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, o 17:01 przez Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Sklep w Nowym Dworze Maz
www.Imperium.prv.pl
gg 5296007
mail imperium0@wp.pl

Dawid
Chuck Norris

Spoko Angelus, to są tylko restrykcyjne terminy, myślę, że będą poślizgi, na bitwę powinno być 2,5h, poza tym jeszcze przerwa na obiad. Myślę, że do jakiejś 18 trzeba liczyć.

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Aktualka poszła.
Chyba zostanie już tak do końca.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

skoro to turniej czesciowo na pokaz to moze jednak dajcie ocene malowania, moze niektorzy daruja sobie smietnikowe skaveny itp :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Zyraf
Chosen of Slaanesh

SlanesH pisze:skoro to turniej czesciowo na pokaz to moze jednak dajcie ocene malowania, moze niektorzy daruja sobie smietnikowe skaveny itp :P
Rada plemienia rozpatrzy Twój wniosek.
:P

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

te scenariusze to takie bardzo na siłe pisane...

najpierw przymusowo dostajemy frenzy i stupida na jakims herosie, a potem scenariusz, którego nikt nie wybierze, bo po co za -100pts dostać i1 do mv czy stupida....
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Zyraf
Chosen of Slaanesh

oj Kalafior nie narzekaj już tak.
Głównym zamiarem turniejów jest fun. :wink:
Scenariusze według mnie są do pogrania-nic super ambitnego, ale wielkiej kiły nie ma.
Nie chcesz licyować w drugim no to spoko, nie licytuj.
Ja tam w II bitwie na pewno bede licytować, a jakby co to nie ja wymyśliłem ten scenariusz.
: )

Dawid
Chuck Norris

Kalafior, masz przecież możliwość :P . Fakt, może -1mv to przegięcie, ale myślę, że reszta daje rade i jest warta swojego kosztu. Ja sam będę losować, a chu* tam :P. Dobra, skoro tak to powiedzcie może co byście chcieli, aby to bardziej ugrywalnić. 50 pkt-ów ? W sumie to mamy czas, można pomyśleć. Albo może po prostu rzucać i zostawić -1 mv, nie płacąc przy tym? To by się wydawało rozsądne.
A pierwszy jest IMO spoko. Fakt faktem takiego luja na juggerze może mocno boleć stupid, ale on i tak zbytnio pod górkę nie ma. Zresztą scenariusze mieliśmy do jutra wrzucić, nie wszystko stracone xD.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Dajcie jako 3 scenariusz czoko-kości. Wygrany wybiera kto rzuca na na tabelke(on czy przeciwnik) i po krzyku :mrgreen:

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Jak już chcecie robić bonusy dla oddziałów/bohatera, to proponowałbym tabelkę z samymi pozytywnymi rzeczami i licytację między graczami o bonus. Na przykład:
Przed bitwą gracze zapisują na kartce ilość punktów, które są gotowi oddać za możliwość użycia bonusu. Następnie jednocześnie pokazują sobie kartki i osoba z większą ilością punktów wygrywa licytację i może skorzystać z bonusu. Przegrany w licytacji po bitwie dodaje do swoich zdobytych punktów zalicytowaną przez przeciwnika liczbę punktów.

Zwycięzca licytacji rzuca na poniższą tabelkę po czym wybiera jednego spośród swoich bohaterów bądź czempiona oddziałowego, który otrzyma bonus na czas trwania bitwy:
1 - bohater szybki jest: ASF
2 - bohater silny jest: +1 do Siły
3 - bohater straszny jest: model wywołuje Strach, jeśli wywoływał Strach to wywołuje Terror
4 - bohater twardy jest: +1 do Wytrzymałości
5 - bohater waleczny jest: +1 Atak
6 - bohater nieustraszony jest: +1 do Zdolności Przywódczych jeśli to bohater / stubborn jeśli to czempion oddziałowy (działa również na oddział czempiona, lecz jak zginie, to zasada jest tracona)

Zwycięzca licytacji rzuca na poniższą tabelkę po czym wybiera jednego spośród swoich bohaterów bądź czempiona oddziałowego, który otrzyma bonus na czas trwania bitwy:
1 - oddział magiczny jest: MR 2 i magiczne ataki
2 - oddział doświadczony jest: +1 WS +1 BS
3 - oddział szybki jest: +1 do współczynnika Ruch
4 - oddział zabobonny jest: dowolny model Grupy Dowodzenia wybranego oddziału dodaje +1 do wyniku walki. Jeśli jest to muzyk, to można go przejąć dokładnie jak sztandar (daje to +50 punktów dla przeciwnika jeśli zostanie utrzymany do końca bitwy), w przypadku gdy jest to czempion oddział traci bonus wraz ze śmiercią czempiona i nie przynosi to żadnych punktów przeciwnikowi.
5 - oddział waleczny jest: wszystkie modele należące do oddziału dostają +1 atak. W przypadku kawalerii / rydwanów / itp ataki dostają wyłącznie jeźdźcy.
6 - oddział podstępny jest: oddział może zebrać się po zadeklarowaniu ucieczki po szarży dokładnie tak jak Lekka Kawaleria. Dodatkowo oddział ma do tego testu modyfikator +1 (kumuluje się z ewentualnym muzykiem)
Oczywiście to tylko przykłady, ale myślę, że przy podobnej konstrukcji scenarów warto będzie licytować i efekty będą miały jakiś wpływ na grę. A pomysłów na bonusy jest wiele :D
Obrazek

Zyraf
Chosen of Slaanesh

tomekjar pisze:Jak już chcecie robić bonusy dla oddziałów/bohatera, to proponowałbym tabelkę z samymi pozytywnymi rzeczami i licytację między graczami o bonus.
Ale akurat w tym musi być ryzyko bo jest to odwołanie do poprzedniego turnieju i partii pokera, w której notabene trzeba ryzykować i liczyć czasem na łód szczęścia.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Zyraf pisze: ... łód ...
Jesteś mistrzem...

łut

Dawid
Chuck Norris

Dzięki wielkie Tomek, na pewno skorzystamy z tej drugiej tabelki, a ryzyko uznamy za samą licytację, moze mniej ludzie będą marudzić :wink:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Niech mi tu któryś obieca, że wreszcie po raz pierwszy w karierze Terror Boyz wyślą wyniki z armiami, to pomyślę czy zaszczyć ten turniej swoja osobą. :wink:
Obrazek

Dawid
Chuck Norris

Nigdy nie zgłaszałem wyników, ale co mi tam, niech mi nawet pytę odetną jak nie będzie wyników z armiami :P. Obiecuję, tylko zbieraj ekipę i wbijajcie :D .

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Uważaj, bo Ci koledzy zrobią psikusa i zgłoszą bez armii, tylko po to żeby zobaczyć gościa bez pyty. :D
Obrazek

Dawid
Chuck Norris

Teraz zaczynam żałować, bo to w sumie najświętsza prawda :shock: . Dlatego sam się tym może zajmę xD. Przynajmniej przysięga na pytę jest prawdziwa, z serca :D .

ODPOWIEDZ