Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Jasif »

NIe jest to jakas turborewelacja, ale daje "thrill of excitement" ze juz sie bestie zblizaja :-D zaczynam odkladac kase :-D
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

wru pisze:Możliwość mieszania armii chaosu jest moim marzeniem. Nic nie wygląda lepiej niż banda bestii maszerująca razem z okutymi w stal wojownikami chaosu.
Od tego właśnie są parówki :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Buuuu mało kozia ta okładka :evil: ... ale ładna :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Z niusa w sumie potwierdza się podstawa:
1. Mamy armię tylko bestii,
2. mamy nowe lory pewnie mocno zbliżone to tych obecnych chaośniczych.
3. Mowa jest o jakiś nowych jednostkach. Bym się nie zdziwił jakby to była nowa lepsza wersja dragon ogra z jakimiś piorunami...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Mowa jest o jakiś nowych jednostkach. Bym się nie zdziwił jakby to była nowa lepsza wersja dragon ogra z jakimiś piorunami...
Ja to bym się zdziwił. DO na 75% są wywalane z bestii, więc nie widzę sensu pogłębiania ich tematu. Będzie to raczej ów mistyczny 'coś' wspominany w plotkach, być może gragulce/harpie... co więcej, nie mam pojęcia.

Sama okłada jest super, ale jak wspomnieli przedmówcy - mało futra na kózkach. Ale to w sumie raczej bestigory, więc może stąd ta zmiana image... No i może jest to zapowiedź tego, że bestigory dostaną jakieś nowe fikuśne figuraski i może, co byłoby boskie, nowe fikuśne fajoskie zasady.

EDIT: Ale ten minotaur dalej w tle [o ile to minotaur] jest IMO WYPAS [dosłownie i w przenośni]. Mam nadzieję, że figurki będą podobne doń ^^

No i zauważcie, że już nie będziemy grać bestiami chaosu - już wkrótce będziemy kompletnie niezależni! BEASTMEN!
Sound the brayhorns, gather round the herdstone! The tide is coming! Mwahahahahha!
Uerph.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Szczurza Jucha pisze:No i zauważcie, że już nie będziemy grać bestiami chaosu - już wkrótce będziemy kompletnie niezależni! BEASTMEN!
Sound the brayhorns, gather round the herdstone! The tide is coming! Mwahahahahha!
Trafna uwaga, nie zauwazylem wczesniej :-D czyli wyglada na to, ze jak w innych armiach bedzie tendencja do wyciagania ze strychu 5 edycyjnych rzeczy, co powinno kozkom wyjsc na dobre :)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
sogo24
Pseudoklimaciarz

Post autor: sogo24 »

Według mnie to duże w oddali to jakaś odmiana Beast Olbrzyma. Bo to minotaura nie przypomina IMO.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Nie przypomina starego minotaura. Nowy podejrzewam, że ma dużą szansę tak właśnie wyglądać skoro idą w wygląd typu 'mniej włochatych torsów'. Szkoda trochę, ale w sumie dorabianie futerka z GSu nie jest aż takie ciężkie ;)
Uerph.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

najnowsze wieści nie napawają optymizmem.
bestie jako nowa rasę dostaną pumba-gora (pamiętacie Pumbę z Króla Lwa?).
minosy będą wyglądać jak zwykłe ludzkie kafary z głową byka.
2 nowe wzory bohaterów wyglądają zwyczajnie/przeciętnie.
bestigorów będzie 10 sztuk w pudle za 25 funciaków.
a nowy book wygląda tak jakby GW nie miało pomysłu co zrobić z bestiami,
jeśli będzie w połowie tak dobry jak skaveny to będzie dobrze...
Obrazek

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Przepisujesz bez namysłu z Warseera, czy masz jakieś wiarygodne informacje z innych źródeł?
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

przepisuję z namysłem warseera.
hastings zawsze był wiarygodny i chociaż są to jego subiektywne opinie wydaje mi się, że bestie przy skavenach wypadną blado.
nie chcę być złym prorokiem. zawsze jest nadzieje, że nie będzie tak źle...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Blah blah blah. Nie wiem co ma być pesymistycznego w tym, że komuś się nie podobają nowe modele. Nie podobają się i już. Niektórym ludziom nie podobają się np nowi Chaos Knights, i o ile jest to dla mnie niepojęte, szanuję to.

A jeżeli chodzi o najistotniejszą rzecz - zawartość booka - wciąż niespecjalnie cokolwiek wiemy.

BTW dostaniemy pumby? A za przeproszeniem jak wyglądają nasze obecne tuskgory?
Uerph.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

A timon będzie? :twisted:
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

nie podoba mi się nowa okładka... jest jakaś taka bez polotu...

Co do plotek to hmm... ciężko jest cokolwiek aktualnie powiedzieć ...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

okładna rzeczywiście nie za fajna... osobiście spodziewałem czegoś lepszego... skaveńks azresztą też nie za fajna widać GW przestało dbać o fajne grafiki... ale i tak rulesy najważniejsze... okładka może być z dupy byleby armię ugrywalnili :roll:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

te zwierzoludy(olbrzym i wódz) na okładce są za bardzo "ludzkie", poprzednia okładka była dużo lepsza.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Zmienili podejście do beastmenów, imo to błąd, no ale co kto lubi. Teraz to bardziej ludzie niż zwierzo. Ale nie ma takiej rzeczy której nie poprawiłoby trochę GSu i porządne malowanie IMO. Futerko dość łatwo zrobić ;)

A przebicie starej okładki byłoby baaaardzo ciężkie, gdyż była epicka :mrgreen:
Uerph.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Chciałem zauważyć że torsy gorów czy ungorów są dość ludzkie, głównie nogi są w futrze.
Ten minuś sądzę że bedzie zwykłym minusiem albo lordem... będzie znakomicie jak GW wypuści plastykowe figurki minosków - tak jak ogrów czy rat ogrów...
Jak widać po WoCh w cale nie musimy dostać lotników. GW moze stwierdzić, że mamy ambush, skirmish, jakieś centigory...psy i jesteśmy an tyle szybką armią że na armie strzelające sobie poradzimy...zresztą teraz armie strzelające to na serio mówiąc imperium i krasie... reszta ma jakieś wsparcie strzeleckie...

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

Ten "olbrzym" to raczej Minotaur. Ma bycze rogi a nie kozie. Ale mimo to jest dość pier...olny. :D
Pozdrawiam
-Jakub Wienzek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Bycze rogi mają też bovigory, ale to z pewnością minotaur. Oby tylko poruszał się na zwierzęcych a nie ludzkich odnóżach.

A zwykłe, nagie, ludzkie torsy widać też w starym booku, tylko grafiki są czarno-białe, a okładka ciemna co trochę ten fakt ukrywa. Główne postacie obu okładek prawie niczym się nie różnią. Ta nowa ma tylko zmyślniejsze rogi.

Jak dla mnie na razie jest ok.

ODPOWIEDZ