Wykopywanie rankowych skavenów

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Wykopywanie rankowych skavenów

Post autor: MUKER »

W sumie przekleję to co napisałem u szczurków, tu pewnie więcej ludzi zajrzy:
Dziwi mnie, że nikt tu chyba jeszcze nie poruszał kwestii wykopywania 20 night runnerow. Rozumiem, że w booku nic nie ma na temat tego jak się ma oddział wykopać (chodzi o formację). Więc równie dobrze mogę się wykopać w długaśnej linii, która wykopię się na tyłach klocka a jednocześnie na 3 machinach i na tyłach 2 klocka? Czy wykopując się pod jednym oddziałem mogę wykopać się również pod innym poprzez ustawienie odpowiedniej formacji? ITD. wiele dziwnych sytuacji.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Nikt nie poruszył tego tematu, bo wiadomo, jakie będzie jego zakończenie - LS rozwiąże sprawę pewnie tak jak jest ona rozwiązana z minerami/innym wychodzącymi zza pola jednostkami lub tak jak było w poprzedniej edycji z wykopywaczkami skavenów. A do tego czasu, gracze skaveńscy ... hulaj dusza piekła nie ma! #-o
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Oddział wykopujacy się automatycznie jest w combacie jeśli znacznik wylądował pod oddziałem. Inaczej musi być oddalony o minimum cal.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

No super, ale w dowolnej formacji? Czy wykopując się pod oddziałem mogę tak ustawić szeregi, żeby walczyć też z innym oddziałem? Czy jeśli znacznik nie jest pod oddziałem to nie mogę się ustawić w takiej formacji by być pod oddziałem?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

spoko, jak chcesz wystawiać w linii 20 NG z Drillem to praktycznie oddajesz za darmo 200 pts ;)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Nie gram skavami, ale nie wiem wy jakieś inne kostki macie? Więcej u was misfire'ów jest? Oddział nie musi tyle kosztować a przy dobrym wykopaniu i ustawieniu rzędów możesz zaszarżować powiedzmy 3 imperialne działa + klocek handgunnersów od tyłu? Nie opłaca? Nie wygrasz tego? IMO tak.

EDIT:
TAK TAK WIEM, wróg musiałby się wystawić jak d..a wołowa, ale jak już mówiłem przed wszystkim się nie uchronisz, jeżeli klocek można formować dowolnie, nawet jak wykopię się pod oddziałem.

ODPOWIEDZ