W sumie przekleję to co napisałem u szczurków, tu pewnie więcej ludzi zajrzy:
Dziwi mnie, że nikt tu chyba jeszcze nie poruszał kwestii wykopywania 20 night runnerow. Rozumiem, że w booku nic nie ma na temat tego jak się ma oddział wykopać (chodzi o formację). Więc równie dobrze mogę się wykopać w długaśnej linii, która wykopię się na tyłach klocka a jednocześnie na 3 machinach i na tyłach 2 klocka? Czy wykopując się pod jednym oddziałem mogę wykopać się również pod innym poprzez ustawienie odpowiedniej formacji? ITD. wiele dziwnych sytuacji.
Wykopywanie rankowych skavenów
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Wykopywanie rankowych skavenów
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Nikt nie poruszył tego tematu, bo wiadomo, jakie będzie jego zakończenie - LS rozwiąże sprawę pewnie tak jak jest ona rozwiązana z minerami/innym wychodzącymi zza pola jednostkami lub tak jak było w poprzedniej edycji z wykopywaczkami skavenów. A do tego czasu, gracze skaveńscy ... hulaj dusza piekła nie ma! 

"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
No super, ale w dowolnej formacji? Czy wykopując się pod oddziałem mogę tak ustawić szeregi, żeby walczyć też z innym oddziałem? Czy jeśli znacznik nie jest pod oddziałem to nie mogę się ustawić w takiej formacji by być pod oddziałem?
Nie gram skavami, ale nie wiem wy jakieś inne kostki macie? Więcej u was misfire'ów jest? Oddział nie musi tyle kosztować a przy dobrym wykopaniu i ustawieniu rzędów możesz zaszarżować powiedzmy 3 imperialne działa + klocek handgunnersów od tyłu? Nie opłaca? Nie wygrasz tego? IMO tak.
EDIT:
TAK TAK WIEM, wróg musiałby się wystawić jak d..a wołowa, ale jak już mówiłem przed wszystkim się nie uchronisz, jeżeli klocek można formować dowolnie, nawet jak wykopię się pod oddziałem.
EDIT:
TAK TAK WIEM, wróg musiałby się wystawić jak d..a wołowa, ale jak już mówiłem przed wszystkim się nie uchronisz, jeżeli klocek można formować dowolnie, nawet jak wykopię się pod oddziałem.