Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Szybkie pytania

Post autor: quidamcorvus »

Klafuti pisze:Chłopaki, może mi który powiedzieć jakie wymiary ma templatka płomienia. Chodzi mi o jego długość i szerokość w najszerszym miejscu. A jak by kto jeszcze skan wrzucił to by było super. Proszę o to, bo gdzieś mi przepadł mój, a te co znalazłem w necie są jakieś wielgachne.
20.5 cm długości, 6 cm szerokości.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

dziękuję.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Pozwolę sobie tutaj zadać pytanie:

http://www.rackham.fr/index.php?option= ... Itemid=100

Ktoś wie gdzie można znaleźć całą ofertę tej grupy modeli? Próbowałem na Rackham Store ale ich nie znalazłem...

sprzedajebitsy
Warzywo

Post autor: sprzedajebitsy »

macie pomysł albo wzór na figurkę kleopatry?

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Czy zmieszana farbka skull white i chaos black daje nam szary, który nadawałby się na malowanie skały, czy jednak kupno oryginalnej farby jest nieuniknione? Pytam, bo słyszałem, że biały+czarny daje kolor bardzo podobny do plastiku co sprawia że malowanie taką mieszanką mija się z celem. Jaki szary polecilibyście jako kolor wyjściowy? Shadow grey?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

nadaje się tylko dodaj trochę niebieskiego

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

takie pytanko mam, niedawno widzialem jakiegos rycerzyka na cmonie tutorial o malowaniu zbroi, jakie washe nakladac, itp. nie moge go znaleźć a przydalby sie, prosze o pomoc, moze akurat ktos wie o jaki mi chodzi .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Paczek pisze:takie pytanko mam, niedawno widzialem jakiegos rycerzyka na cmonie tutorial o malowaniu zbroi, jakie washe nakladac, itp. nie moge go znaleźć a przydalby sie, prosze o pomoc, moze akurat ktos wie o jaki mi chodzi .
Metaliki w ujeciu Automatona.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Czy zna ktoś sposób na przyśpieszenie twardnięcia GSu? Wolałbym nie zmieniać proporcji masy i utwardzacza z przyczyny że mi potem zostanie masa z którą nic nie zrobię... Schłodzenie tego może pomóc?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

kapsuła czasu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Urban pisze:Czy zna ktoś sposób na przyśpieszenie twardnięcia GSu? Wolałbym nie zmieniać proporcji masy i utwardzacza z przyczyny że mi potem zostanie masa z którą nic nie zrobię... Schłodzenie tego może pomóc?
schłodzenie wydłuża cały proces, możesz próbować ogrzać - np lampką, tylko wtedy plastik może się zacząć topić :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Asassello pisze:
Urban pisze:Czy zna ktoś sposób na przyśpieszenie twardnięcia GSu? Wolałbym nie zmieniać proporcji masy i utwardzacza z przyczyny że mi potem zostanie masa z którą nic nie zrobię... Schłodzenie tego może pomóc?
schłodzenie wydłuża cały proces, możesz próbować ogrzać - np lampką, tylko wtedy plastik może się zacząć topić :)
Wsadziłem to do lodówki na jakieś 10-15 minut i od razu ciemniejszy się zrobił i już pod wpływem grawitacji mi nie latał w żadną stronę ani nie deformował się... z lampką właśnie problem był bo jakoś dłużej trzymało go... no nic, przy tym ile tego do zrobienia mam prędzej czy później dojdę do skutecznego sposobu.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Witam. Łączycie Nmm i metaliki na jednej figurce czy to herezja?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Raczej herezja.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Chciałem zrobić nmm zbroję, a miecz metalikiem. Ale walnę metalikiem wszystko w takim razie, dzięki za odpowiedź :wink:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, o 00:29 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Witam . Zadam teraz super Noob pytanie . Jak dobrze jest rozwadniać farbę żeby nie była anie za rzadka ani za wodnista . Mam z tym duży problem . Rozwodnię farbkę i przebija przez nią podkład itp. Czy podałby mi ktoś poradnik gdzie są opisane te podstawy ?

Awatar użytkownika
Saito
Warzywo

Post autor: Saito »

no chyba na tym to polega :P że kładziesz kilka cienkich warstw zamiast jednej grubej :roll: a poza tym jeśli kładziesz jakiś jasny kolor, np. żółty na czarny podkład, to nie ma takiej opcji żeby podkład nie przebijał po położeniu jednej warstwy, nawet jeśli farba będzie bez wody. Innym rozwiązaniem, jeśli chodzi o podkład, są farby z Foundation Paint od Cytadeli, mają dużą zawartość pigmentu, więc można je stosować zamiast podkładu w sprayu, ew. lepiej kryją czarny podkład (ale tego nie gwarantuje bo ich nie używałem na czarnym podkładzie :roll: )
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Obrazek[br /]
Moja galeria :D 8 edition sucks!!!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Poza tym transparencję farby wykorzystuje się specjalnie, żeby uzyskać efekt cienia lub rozświetlenia.
Używam tych farbek foundation na czarnym, dwie warstwy spokojnie wystarczą, żeby nic nie przebijało.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Fanatyk pisze:Pozwolę sobie tutaj zadać pytanie:

http://www.rackham.fr/index.php?option= ... Itemid=100

Ktoś wie gdzie można znaleźć całą ofertę tej grupy modeli? Próbowałem na Rackham Store ale ich nie znalazłem...

Rackham nie produkuje już niestety metalowych modeli. Można jednak je dostać w prawie ze pełnym asortymencie i to w całkiem okazyjnych cenach tutaj :
http://www.ludikbazar.com/product_info. ... s_id=38666

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Poszukuje jakiegos tutak jak malowac lave na podstawkach, pomoze ktos ? gdzies widzialem artykuly ale teraz za cholere nie moge ich znalesc. Oczywiscie nie chodzi mi o mega lawe z bablami etc, ale o cos prostego i na szybko.

ODPOWIEDZ