20.5 cm długości, 6 cm szerokości.Klafuti pisze:Chłopaki, może mi który powiedzieć jakie wymiary ma templatka płomienia. Chodzi mi o jego długość i szerokość w najszerszym miejscu. A jak by kto jeszcze skan wrzucił to by było super. Proszę o to, bo gdzieś mi przepadł mój, a te co znalazłem w necie są jakieś wielgachne.
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Re: Szybkie pytania
Pozwolę sobie tutaj zadać pytanie:
http://www.rackham.fr/index.php?option= ... Itemid=100
Ktoś wie gdzie można znaleźć całą ofertę tej grupy modeli? Próbowałem na Rackham Store ale ich nie znalazłem...
Ktoś wie gdzie można znaleźć całą ofertę tej grupy modeli? Próbowałem na Rackham Store ale ich nie znalazłem...
-
- Warzywo
macie pomysł albo wzór na figurkę kleopatry?
Czy zmieszana farbka skull white i chaos black daje nam szary, który nadawałby się na malowanie skały, czy jednak kupno oryginalnej farby jest nieuniknione? Pytam, bo słyszałem, że biały+czarny daje kolor bardzo podobny do plastiku co sprawia że malowanie taką mieszanką mija się z celem. Jaki szary polecilibyście jako kolor wyjściowy? Shadow grey?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nadaje się tylko dodaj trochę niebieskiego
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Metaliki w ujeciu Automatona.Paczek pisze:takie pytanko mam, niedawno widzialem jakiegos rycerzyka na cmonie tutorial o malowaniu zbroi, jakie washe nakladac, itp. nie moge go znaleźć a przydalby sie, prosze o pomoc, moze akurat ktos wie o jaki mi chodzi .
kapsuła czasu
schłodzenie wydłuża cały proces, możesz próbować ogrzać - np lampką, tylko wtedy plastik może się zacząć topićUrban pisze:Czy zna ktoś sposób na przyśpieszenie twardnięcia GSu? Wolałbym nie zmieniać proporcji masy i utwardzacza z przyczyny że mi potem zostanie masa z którą nic nie zrobię... Schłodzenie tego może pomóc?
Wsadziłem to do lodówki na jakieś 10-15 minut i od razu ciemniejszy się zrobił i już pod wpływem grawitacji mi nie latał w żadną stronę ani nie deformował się... z lampką właśnie problem był bo jakoś dłużej trzymało go... no nic, przy tym ile tego do zrobienia mam prędzej czy później dojdę do skutecznego sposobu.Asassello pisze:schłodzenie wydłuża cały proces, możesz próbować ogrzać - np lampką, tylko wtedy plastik może się zacząć topićUrban pisze:Czy zna ktoś sposób na przyśpieszenie twardnięcia GSu? Wolałbym nie zmieniać proporcji masy i utwardzacza z przyczyny że mi potem zostanie masa z którą nic nie zrobię... Schłodzenie tego może pomóc?
- Jacek_Azael
- Masakrator
Raczej herezja.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Chciałem zrobić nmm zbroję, a miecz metalikiem. Ale walnę metalikiem wszystko w takim razie, dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, o 00:29 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam . Zadam teraz super Noob pytanie . Jak dobrze jest rozwadniać farbę żeby nie była anie za rzadka ani za wodnista . Mam z tym duży problem . Rozwodnię farbkę i przebija przez nią podkład itp. Czy podałby mi ktoś poradnik gdzie są opisane te podstawy ?
no chyba na tym to polega że kładziesz kilka cienkich warstw zamiast jednej grubej a poza tym jeśli kładziesz jakiś jasny kolor, np. żółty na czarny podkład, to nie ma takiej opcji żeby podkład nie przebijał po położeniu jednej warstwy, nawet jeśli farba będzie bez wody. Innym rozwiązaniem, jeśli chodzi o podkład, są farby z Foundation Paint od Cytadeli, mają dużą zawartość pigmentu, więc można je stosować zamiast podkładu w sprayu, ew. lepiej kryją czarny podkład (ale tego nie gwarantuje bo ich nie używałem na czarnym podkładzie )
Fanatyk pisze:Pozwolę sobie tutaj zadać pytanie:
Rackham nie produkuje już niestety metalowych modeli. Można jednak je dostać w prawie ze pełnym asortymencie i to w całkiem okazyjnych cenach tutaj :
http://www.ludikbazar.com/product_info. ... s_id=38666