Galeria Szramy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Galeria Szramy

Post autor: szrama »

http://s591.photobucket.com/albums/ss35 ... raz002.jpg
http://s591.photobucket.com/albums/ss35 ... raz001.jpg
Podivejte se panocku :D

Mam nadzieję, że się spodobają :) Robione na zamówienie, miał być Table Top i oceniać pod tym kątem proszę :)
Swoje własne szkieletorki pokażę niedługo, bo ostatnio mam fazę wielką na szkieletki z saszetki :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na prawdę coś niezłego. Ciekawą metodą uzyskałeś efekt wody, choć wydaje się ona być płaska ;/ Podstawki niezłe. =D>

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Na podstawkach waywatcherów woda jest namalowana na podstawce i na tym koniec, ale na tych dużych bez modeli woda jest namalowana 3kolorowo i potem pociągnięta klejem do plastiku firmy WAMOD - jako klej okazał sie totalnie beznadziejny, ale jako efekt wodny jest świetny - żebyś to w realu widział :shock: - bo zdjęcie robione we fleszu.
A przypadkiem wpadłem na to, bo rozlał się na dnie pudełka mojego z narzędiami i wyschnął w coś jakby silikonowa idealnie przezroczysta kulka - byłem olśniony ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Do takich rzeczy wikol sprawdza się równie dobrze ;) (no może nie równie, bo do końca nie wiem jak to wygląda, ale to taki skrót myślowy) :D

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Mój wikol robi się biały po wyschnięciu, a nie przezroczysty :) a w kleju WAMODu prześwitują zamknięte wewnątrz bąbelki powietrza :D

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Ot taki dziwny plan. O 22 zachciało mi się robić szkielety, a nie miałem nawet podstawek plastikowych ;)
Ale Polak potrafi i oto moje efekty pracy przez całą noc :)

Obrazek
Obrazek

Będą do pomieszania z innymi szkielami, wyjdzie świetny filler;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

wyszło ci bardzo fajnie =D>
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Nieźle =D> Tylko krawędzie kartonowych podstawek zaszpachluj, czy coś. Bo psują fajną pracę.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Fajnie fajnie, ale lepiej daj jakieś podstawki pod to czy coś. Ale jako filler jest OK :D

Awatar użytkownika
PietrVonCarstein
Warzywo

Post autor: PietrVonCarstein »

=D> Bardzo ładnie =D>

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Bardzo fajne, bardzo podobają mi się grobowce :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Jak to filler to faktycznie, tak jak napisał Rasti, lepiej dać jeszcze coś pod kartonik. Choćby drugą warstwę kartonu, bo tak to będzie zdiwnie w klocku wyglądać. Stoją sobie szkielety na normalnych podstawkach GW a tu nagle jakies dziwne kwadratowe obniżenia terenu :wink:

A co do samej pracy to naprawdę kawał solidnej roboty. Ciekawie to wygląda. Nawet bez modeli na podstawkach (bo na początku myślałem, że to będą podstawki pod zwykłe modele). Dolkej drugi kartonik, całość zaszpachluj, popraw w kilku miejscach odpryski (patrz ostatnia fota, pierwszy szereg) i juz będzie idealnie :D

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Fajne =D> Trochę dużo trawki, ale to kwestia gustu ;]
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Ja akurat też preferuję więcej trawki :wink:

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

No proszę 8 komentarzy! Dziękuję bardzo szanownej braci za tak szeroki odzew ;)
Z krawędziami to oczywista sprawa, byłem świadomy, ale wiecie, po całej nocy nie miałem siły tego zrobić :D
Teraz bawię sie z 16 Glade Guardami na podstawowy mój poziom TT (nic wielkiego, dziś w nocy i jutro powinienem skończyć regiment ;) ). Więc niedługo kolejne fotki będą, a potem czas na regimennt 15 Blood Knightów prawdopodobnie koło przyszłego weekendu :)

Czekajcie na fotki :) Postaram się jakiś ciekawszy kolaż zrobić niż tylko takie pitu pitu ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Takie pitu pitu nie jest złe :>

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

kontrowersyjna kolorystyka ;) ale tak jak innym mi również się podoba jedynie na pieskach... tzn wampiry też wyglądałyby fajnie ale problem w tym że zrobiłeś im twarze w prawie identycznym kolorze co szaty co zepsuło efekt kontrastu taki który w pieeskach powoduje że wyglądają interesująco... cała armia w takich brarwach byłaby świetna... ja osobiśie tym ja tylko delikatnie jednak stonował jakimiś washami ...

co do podstawek to mnie troszeczkę ten czerwony drażni oczy, jest taki sam na różnych przedmiotach co powoduje że nie podkreśla znaczenia danego przedmiotu tylko staje się bardziej pospolity i bardzo skupia na sobie wzrok...
osobiście uważam że powinieneś popracować nad doborem kolorystyki, żeby ze sobą współgrała tak ajk w przypadku piesków... nie wiem może to wina zdjęcia (robionego chyba z fleszem?)
Masz bardzo ciekawe pomysły!

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Ostatnie zamówienie
13 Waywatcherów mój najwyższy TT
16 Glade Guardów kontrastowo - najniższy poziom TT

Oto fotki:
Obrazek
[Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ci GG strasznie słabo,
A ci WW nieźle.
Ten niebieski to fajny kolorek ogólnie, ale nie pasuje za bardzo do tych elfów.

PS. OLOLOLO jestem sławny !!@
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nie rozjeżdżaj forum :D

ODPOWIEDZ