Lenart`s Gallery (21.01.2010)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Re: Lenart`s Gallery (Eagle)

Post autor: Rion »

Też miałem to mówić co Rasti ale nie miałem nic innego do napisania, a jeśli chodzi o całą figurkę to jest spoko.

PS. Mam nadzieję że niedługo też będę miał takie pomysły na konwertowanie :wink:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ahahahhahaha świetna scenka!!!! fąfastyczna! toś dopiekł dwafikom biedakom ;) niezły demotywator na turnieju ;)

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jacuchna »

Mimo, że też jestem fanem krasnali, dla mnie pomysł jest kapitalny! Tylko tarczę wsadziłbym krasnalowi na plecy, bo na ręce to mało realistycznie wygląda(chyba, żeby przesunąć jej środek z dłoni na przedramię). Ale ogólnie to świetna robota =D>
czym Ty to skleiłeś, że tak się trzyma? :shock:

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Wszystko posklejane jest na cyjano akryl ale ogromna ilosc sztyftow sprawia ze sie to nie psuje. A dlaczego akurat krasnal... bo moja druga armia to wlasnie krasnoludy.:)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dopilnuj, aby stało to na innej półeczce niż Twoje krasnale, bo kiedyś rano się obudzisz, no i zobaczysz mały młot w głowie tego orła :D

Lenart
Falubaz

Efekt pracowitej niedzieli :) i oddział driad skończony

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo fajne, choć mam wrażenie że jeszcze ladniej by wyglądaly gdybyś zieleń jeszcze rozjaśnil :)
No i podstawki bardzo dobrze wyglądają.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Lenart
Falubaz

oka. spróbuje.

Lenart
Falubaz

Poprawiłem i miałeś rację:D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Podstawki dobre :)
Lenart1369 pisze:Poprawiłem i miałeś rację :D
Zrób zdjęcia.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja bym na Twoim miejscu bardziej powyciągał. zieleń jak już wyciągnąłeś ot wrzucaj świeższe fotki! No i sam brąz bym też powyciągał.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Zgadzam się z Rastim. Ogólnie zrobiłbym je w nieco jaśniejszych odcieniach. Ale o gustach się nie dyskutuje :roll:

Lenart
Falubaz

Jeszcze nie skończony została głowa.
Podstawka rzeźbiona przez Rafixa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No i drzewo:)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

rozumiem że driady idą pod niebieski spray aby stać się horrorkami do demonów. ^^

nie no spoko, tylko treeman potrzebuje jeszcze troszkę więcej kolorów brązu

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Spoko, spoko. Tyle że podstawka u treemana uboga...

Lenart
Falubaz

Witam mały up. po świętach i sylwku:)

Prace te strasznie strasznie mi się nie podobają:(

oddział wardancerów malowany jako 2
Obrazek
Obrazek
Obrazek
oddział łuków malowany przed wszystkim
Obrazek
driady malowane po wardancerach.
Obrazek
Obrazek
oddział wardancerów malowany jako 1
Obrazek
łucznik to ostatnie co malowałem
Obrazek
Obrazek

Widać postępy??

Lenart
Falubaz

Bardzo was proszę o jak najwiecej komentarzy w tym przedewszystkimo porady nie mogę już patrzeć na te swoje popackane farb figsy chciałbym w końcu zacząć pozadnie malowc dzięki waszym sugestia będzie mi dużo łatwiej.

Pzdr

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Postępy widać, łucznik na końcu zdecydowanie najlepiej wygląda.
Ogólnie te prace nie są złe, jak na TT na stół to jak najbardziej są OK.
Ogólnie myślę że jesteś na takim etapie że znasz podstawowe techniki i zostało ci już tylko ćwiczenie i powolne szlifowanie skilla :P
Jeśli miałbym ci coś poradzić to zrób mały eksperyment; weź jednego pomalowanego tancerza i wykrawędziuj jego zbroje, sznureczki na rękach/brzuchu (ogólnie wszystkie brązowe elementy) używając czystego Bestial brown'a. Pamiętaj, nie cieniuj tylko krawędziuj :!: A następnie powtórz zabieg z użyciem bestial brown zmieszanego z Snakebite Leather na najbardziej wystających krawędziach.
I obczaj czy efekt tego eksperymentu cię zadowala :idea:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

z czego robisz podstawki? piasek gw? i na co kleisz? bo ja probuje na wikol rozcienczony i jak pozniej chce go pomalowac to zostaje na pedzlu...

Lenart
Falubaz

piasek to piasek z piaskownicy+piasek do akwarium a kleje na wikol.

ODPOWIEDZ