Parę pytań od początkującego

Dogs of War

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Parę pytań od początkującego

Post autor: Kefas »

Fish wiem, że jeśli chodzi o DOW to jesteś mistrz, ale ja niestety z elfami mam problem, w szczególności z Leśniakami i HE, choć ostatnio coś jestem w stanie konkretniej przywalić im magią. Maneterzy zaiste są wspaniali, lecz moi stali sparringpartnerzy, kumulują na nich ogień swoich balist,magii i schodzą dość szybko, choć może wynika to z tego że preferuje jedną 3, a nie jak polecacie 6. Z fastami też coś mi nie idzie, w ostatniej wielkiej bitwie jaką stoczyłem DOWami, cała jazda mi poszła piorunem z tego najszybciej fasty, bo przeciwnik zaczął sobie zdawać sprawę z zagrożenia, poza tym na stole brakowało miejsca na moje manewry, co ułatwiało im strzelanie. Poćwiczyć rzeczywiście muszę i to sporo tą armią, bo coś nią ostatnią mało gram (chadecja na razie jest w użyciu na maksa), ale po wakacjach znów zacznę bawić się DOWami.
well... fisz nie zagląda na ten dział forum o tylko gra dow ;) ok ale do rzeczy... na leśne dupy polecam mengili, krasnali z tarczami, marksmenów z miragliano polecam, koniecznie volandów... dobry sejw, a w rarach cos latajacego! powaznie albo działo albo hot pot... i na leśniaków ja bym jeszce brał bande Lumpina! aha!!! i koniecznie duelistów z pistolami!

Duellist uzbrojony w pistol ma 1 atak prawda?
well... jeśli chodzi Ci o strzał to oczywiście jeden a w combacie tak jak RSZ napisał ma 2. Bardzo dobra jednostka dueliści z pistolami ale lepsi są LDSP

|RaV|
Wałkarz

Post autor: |RaV| »

czy Asarnil może być generałem ?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Nie, to zwykły czempion.
Obrazek

|RaV|
Wałkarz

Post autor: |RaV| »

i jeszcze jedno pytanie czy gift of life Truthsayera może wskrzeszać championów regiments of renown i jeśli tak to czy może wskrzesić Asarnila

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Gift of life wskrzesza jeden model z oddziału. Jeśli chodzi Ci o wskrzeszenie Arsanila, który został np. zestrzelony ze smoka (smok przeżył), wydaje mi się, że jest to niemożliwe. Sam Arsanil jest częścią modelu, a nie modelem samym w sobie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Jak wygląda zionięcie ze smoka Asarnila ?

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

ismael pisze:Jak wygląda zionięcie ze smoka Asarnila ?
Pewnie tak jak opisane w zasadach: S4 Breath Weapon
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Ups. Dopiero teraz zauważyłem, że stoi to czarno na białym :oops: Thanks anyway.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Duellist uzbrojony w pistol ma 1 atak prawda?
well... jeśli chodzi Ci o strzał to oczywiście jeden a w combacie tak jak RSZ napisał ma 2. Bardzo dobra jednostka dueliści z pistolami ale lepsi są LDSP[/quote]

w podręczniku jest napisane
"Jeśli model używa dwóch("pary") lub więcej pistoletów to uznaje się na potrzeby walki wręcz,że jest on uzbrojony w dwie bronie ręczne"
Z tego co słyszałem to jeden pistolet nie jest dodatkowym HW , (ale przyznaje że to nie ma sensu)
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A czy według FAQ, przypadkiem to się nie zmieniło i model z HW i pistolem ma 2A?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Celedor pisze:A czy według FAQ, przypadkiem to się nie zmieniło i model z HW i pistolem ma 2A?
potwierdzam :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Tak mi coś właśnie świtało :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Mam pytanko: Czy grając DoW opłaca się wystawiać pikinierów?
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

Tak dla klimatu bitwy przy piwie ;)

P.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A więc pytam się was drodzy najemnicy które z jednostek z dogów są najbardziej grywalne?
Z tego co zaobserwowałem, to dueliści i ciężka kawa.
Jakby ktoś miał ochotę, poprosiłbym o jakąś małą recenzję ;D
A i jak wyczytałem to w armii musi być paymaster, ale nie niektórych rozpach po prostu go nie widzę. Czym to jest spowodowane?

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

BP zapewne :)
A żeby nie było jałowo to pewnie jeszcze:
Działo - tu nic mówić chyba nie trzeba ;)
Lekka Kawaleria - nie wszyscy jej używają, ale ja staram się mieć zawsze 1 regonik

Ale ja nup jestem pare razy tą armią grałem.

P.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=58&t=1803

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 81&start=0

najlepszą jednostką w DoW jest Asarnil ale to pewnie tylko moje zdanie 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Przez wfb staje się noliferem 8)
Przestudiowałem dokładnie oba tematy, no i nieco wiedzy nabrałem.
Najbardziej co mi utkwiło w głowie to to, że DoW ciężko cokolwiek ugrać, bo wszystko drogie, a nie warte... No i sztandary magiczne Oo Tylko jeden jedyny warbanner...
No ciężko ciężko. Nie ma czasem jakiś ploteczek o czymś nowym do dogsów?(np nowym AB :D)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Plotki są... takie, że podręcznika nie będzie 8)
Fisch pisze: najlepszą jednostką w DoW jest Asarnil ale to pewnie tylko moje zdanie 8)
Ja się mógłbym z tym zgodzić, gdybym nie uważał, że to Hot Pot jest najlepszą jednostką DoW.

PS. Skoro Husiat nie daje znaku życia już od dłuższego czasu, to czy nie powinien być powołany jakiś dodatkowy moderator? Te podforum do niedawna wydawało mi się czyściutkie i poukładane. Teraz coraz częściej pojawiają się nie potrzebne nowe tematy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Kokesz - Ty jesteś chyba najbardziej do tego odpowiednią osobą tak więc uderzaj do Tomasha o moda, zakasaj rękawy i do roboty ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ