Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
kanister
Chuck Norris

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: kanister »

Nie można mieć dwóch magicznych broni.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

To wiem ... no ale to jest tak jakby właściwie zwiększyli limit punktowy dla Warlock Engineer'a na wszystkie rzeczy poza bronią, bo przecież magiczną (i to całkiem dobrą) broń może wykupić spoza limitu... Ciekawe podejście do ominięcia pewnych restrykcji :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Mac pisze:To wiem ... no ale to jest tak jakby właściwie zwiększyli limit punktowy dla Warlock Engineer'a na wszystkie rzeczy poza bronią, bo przecież magiczną (i to całkiem dobrą) broń może wykupić spoza limitu... Ciekawe podejście do ominięcia pewnych restrykcji :P
Tak, magiczną i całkiem dobrą broń może wykupić aż za 45 punktów plewa, która w ogóle nie umie walczyć wrecz :). Raczej to nie przegięcie, bo się nie opłaca.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

ale miałem na myśli censer kupowany dla priesta z limitu dostępnego wyposażenia (tego wypisanego przy charakterystyce w armyliście). Ten censer chyba nie jest traktowany jako magiczna broń w sensie magic itemów kupowanych w ramach limitu 50 pkt.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Nie jest magiczną bronią.
Ma tylko magiczne ataki.
Zatem nie wlicza się do limitu.

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

czy slavy licza sie do minimalnej ilosci corów? bo w army builderze nic sie nie buntuje, no bo jezeli tak to na turniej na 2250 ( powiedzmy master w Białym) bierzemy warlock enginera +3xslavy=135 pktów, do tego podczas bitwy tracimy 100 za generała, 400 cwiartki i...8:12 :D
szczerze mówiąc nie byłbym mocno zawiedziony gdybym WE ugral tyle na mastrze ^^

Varinastari
Masakrator

Tak,slavy liczą się do corów.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Misza pisze:czy slavy licza sie do minimalnej ilosci corów? bo w army builderze nic sie nie buntuje, no bo jezeli tak to na turniej na 2250 ( powiedzmy master w Białym) bierzemy warlock enginera +3xslavy=135 pktów, do tego podczas bitwy tracimy 100 za generała, 400 cwiartki i...8:12 :D
szczerze mówiąc nie byłbym mocno zawiedziony gdybym WE ugral tyle na mastrze ^^
jeszcze masz szansę ubić coś przez cornered rats :d

Varinastari
Masakrator

Nie wiem za bardzo gdzie zapytać, to może ten temat podpasuje:
Otóż mam zamiar wystawiać Bsbka na 1250pkt.(narazie na tyle pkt. mam modeli).
Jakie złożenie proponujecie?
Podpowiem,że nie gram na PG slavach.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

pytanie proponowałbym do tematu: Początkujący generał... ale skoro znalazło się już tutaj to moja odpowiedź brzmi... to zależy... zależy od jednostek które masz w rospisce, zależy od clanu na jakim grasz, zależy od przeciwnika z jakim będziesz walczył (jeśli nie idziesz na turniej)wybór bsb zależy od wielu czynników...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Jeżeli nie zamierzasz dawać mu magicznego bannera, to najbardziej moim zdaniem uniwersalnym wyjściem będzie danie mu ench shielda i rival's hide talismanu + GW. Bardziej przeżywanego chyba zrobić się go nie da zrobić, przy czym pozostaje względnie tani.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Czy startowe tokeny na Grey seerze i inzynierach wliczaja sie do limitu PD z BP ? ?

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Occ pisze:Nie jest magiczną bronią.
Ma tylko magiczne ataki.
no to jak to w końcu jest??? można wzmocnić plague censera dla priest a warlock augumented weapon? Nie są to przecież dwie magiczne bronie kupowane w ramach limitu magic items...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

gervaz pisze:
Occ pisze:Nie jest magiczną bronią.
Ma tylko magiczne ataki.
no to jak to w końcu jest??? można wzmocnić plague censera dla priest a warlock augumented weapon? Nie są to przecież dwie magiczne bronie kupowane w ramach limitu magic items...
jak masz censera i magiczna bron to zawsze musisz uzywac magicznej broni. Co za tym idzie nigdy censera nie uzyjesz

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Hobbit pisze:Jeżeli nie zamierzasz dawać mu magicznego bannera, to najbardziej moim zdaniem uniwersalnym wyjściem będzie danie mu ench shielda i rival's hide talismanu + GW. Bardziej przeżywanego chyba zrobić się go nie da zrobić, przy czym pozostaje względnie tani.
A nie lepiej zamiast enchanted shielda shield of distraction?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

czy trudny teren obcina ruch abominacji ??

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Post autor: skaven13 »

ja gram że tak
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków :(

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Manfred pisze:czy trudny teren obcina ruch abominacji ??
A czemu miałby nie obcinać? Nie jest skirmishem, ani nie ma opisanego w zasadach, że ignoruje trudny teren :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Varinastari
Masakrator

Jeśli!
Shroud of Dripping Death zada wystarczająco ran w wyniku pościgu, by wywołać panikę, to kiedy oddział goniący ją testuje?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nigdy

ODPOWIEDZ