Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: pyrania rozpoczynającego
Jak ktos juz zreszta napisal SLaughtmaster nie moze brac imion.
Mozna sprobowac nastepujacych bohaterow:
Master, bsb, butcher i hunter.
Mamy niezla magie (8 czarow i boundspell wszystko z jednej kostki chyba nie jest zla opcja.)
Przemawiaja do mnie rowniez mengile w rarach, ale ktos pisal ze to duzo pktow. ALe tez punktow trudno dostepnych
Mozna sprobowac nastepujacych bohaterow:
Master, bsb, butcher i hunter.
Mamy niezla magie (8 czarow i boundspell wszystko z jednej kostki chyba nie jest zla opcja.)
Przemawiaja do mnie rowniez mengile w rarach, ale ktos pisal ze to duzo pktow. ALe tez punktow trudno dostepnych
No nie do końca, jak Ci wyjdzie czar to drugi taki sam rzuca się na 6+, więc raczej nie wyjdzie na 1 kości. Choć ofc. możesz próbować 8 czarów rzucić.Pedros pisze: (8 czarow i boundspell wszystko z jednej kostki chyba nie jest zla opcja.)
ile wyjdzie?
z pierwszych 6 wyjdzie 4 (bo na 3+) statystycznie.
2 nie weszły, próbuję ponownie bo mam 2 kości:
nie wyjdzie żaden: 1/9
wyjdzie 1 - 4/9
wyjdą oba: 4/9
więc realnie/teoretycznie rzecz biorąc, mamy sporą szansę założyć, że z 6 czarów 5,3-5,4 zostanie rzuconych skutecznie.
Oczywiście to teoria, bo trzeba też mieć LoS, zasięg i inne detale, lecz j.w.
- dziekanotr
- Wodzirej
jak wyjdzie czy jak przeciwnik wpusci? ;>_reszka pisze:No nie do końca, jak Ci wyjdzie czar to drugi taki sam rzuca się na 6+,
z jednej troche ch ujowo czary miotac moim zdaniem, za latwo je rozproszyc i czesc jednak moze nie wejsc..
symek pisze:ja mam pytanko aby się upewnić: czy włócznia huntera zadaje D3 i jest no armor save?
Ekhm ! Czy aby na pewno ? Nic nie pisze o d3 ranach - napisane jest tylko ze tak jak bolec przebija szeregi ;] a nie ze wszytsko co robi robi jak bolecFIFI (_!_) pisze:tya
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Jest Harpunem ! A Harpun zadaja 1 rane
... Chyba ze jest róznica miedzy polskim AB a angielskim . Sprawdze jeszcze raz jutro bo będe miał w rękach polski podręcznik , ale nie wierze żeby w angielskim pisało tak a w polskim inaczej
... Chyba ze jest róznica miedzy polskim AB a angielskim . Sprawdze jeszcze raz jutro bo będe miał w rękach polski podręcznik , ale nie wierze żeby w angielskim pisało tak a w polskim inaczej
Czcij Koze !!
Gram orkami i myślę o wystawieniu leadbelcherów. Dysponuje jednak tylko kiepskiej jakości skanem podręcznika ogrów (kartki sa nieco rozmyte), a builder nie jest wystarczająco precyzyjny. Jak własciwie oni strzelają?
Jak sie gdzieś myle poprawcie.
Leadbelcher cannon:
-Armour piercing,
-12' zasięgu,
-S4,
-działa jak ogre club w walce wręcz,
-Artyleryjska hitów - misfire d6s4 w ogry,
i teraz pytania:
- jak się strzela najpierw celuje potem rzucam ilośc hitów, czy celuje każda wyrzucona kula z osobna?
- leadbelcherzy nie maja kar za ruch, s&shoot, long range, dostaja kary za skirmish itp?
Jak sie gdzieś myle poprawcie.
Leadbelcher cannon:
-Armour piercing,
-12' zasięgu,
-S4,
-działa jak ogre club w walce wręcz,
-Artyleryjska hitów - misfire d6s4 w ogry,
i teraz pytania:
- jak się strzela najpierw celuje potem rzucam ilośc hitów, czy celuje każda wyrzucona kula z osobna?
- leadbelcherzy nie maja kar za ruch, s&shoot, long range, dostaja kary za skirmish itp?