Warrior of Chaos by Ramzeseba
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chcialbym cos milego powiedziec, ale malowanie niestety slabe. Brak jakiegokolwiek cieniowania (no dobra ewentualnie gdzieniegdzie, ale na slabym poziomie) , nawet podstawowe warstwy nie sa za rowno nalozone. Poczytaj troche tutoriali o malowaniu no i cwicz, a bedzie lepiej. No i nie zniechecaj sie moimi slowami.
kup washe gw i każdy element każdej figurki przejedź raz albo dwa razy odpowiednim washem, a wszystko będzie wyglądać o wiele lepiej
nie zniechęcaj się i maluj dalej, bo masz bardzo fajną armię i z dodatkiem washy będzie świetnie wyglądała
nie zniechęcaj się i maluj dalej, bo masz bardzo fajną armię i z dodatkiem washy będzie świetnie wyglądała
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- Master of reality
- Oszukista
A mi się podobają pieski zwłaszcza ten środkowy , tylko mógłbyś rogi przycieniować. Ale tak ogólnie to jak Ziemko pisał
I sold my soul for rock'n roll
A jak dla mnie to fajnie, że cała armia pomalowana. Niby brak cieniowania, ale kolory są nałożone ładnie (i w większości przypakdów równo). Cieniowanie przyjdzie z czasem.
Wolę armią pomalowaną bez cioniowania całą niż nieskończony oddział warriorów, bo cieniowanie jednego zajmuje tyle, że nie chce się tej czynności powtarzać tyle razy, bo jest to po prostu nudne.
Wolę armią pomalowaną bez cioniowania całą niż nieskończony oddział warriorów, bo cieniowanie jednego zajmuje tyle, że nie chce się tej czynności powtarzać tyle razy, bo jest to po prostu nudne.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Sporo roboty z tym musiało być.
Armia na stole musi prezentować się bardzo dobrze
Armia na stole musi prezentować się bardzo dobrze
Podstawki to szczegół, który zawsze można poprawić na końcu. Co do cieni, to racja, łysi jeźdźcy faktycznie proszą o odrobinę cieni, bo trochę przypominają tanie zabawki z kiosku :] Sam specem nie jestem, ale generalnie estetycznie wszystkowygląda. Fajny kolor kościanego hełmu jednego z koni.
My Niebiescy jesteśmy jak orkowie tyle, że przed walką zamiast "WaaAaGhhhH" krzyczymy "RuuuuUuuch!"
http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_07.jpg
http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_07.jpg
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jak już wcześniej pisałem armia zajebiście wygląda. Strasznie mi sie podoba. Fakt faktem cieniowania może i aż tak nie widać ale ja bym lepiej nie pomalował więc sie nie czepiam. Be'Lakor i jego miecz to majstersztyk. Ogólnie genialny TT
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Armia jako calosc wyglada naprawde fajnie, ale jest nie rowno pomalowana... faktycznie miecz na belakorze jest fajny ale cala reszta tego modelu to ordynarny drybrush. Przynajmniej tak to wyglada na zdjeciach.
Moim zdaniem armia ZAPOWIADA sie ciekawie, ale trzeba w nia wlozyc jeszcze troche pracy
Moim zdaniem armia ZAPOWIADA sie ciekawie, ale trzeba w nia wlozyc jeszcze troche pracy
Be'Lakor troszkę ssie
Juggernaught jest nienaturalny troszkę.
Ogólnie malowanie słabe. Złoto jak rdza. Podstawki to 5 minut roboty jedna.
Cieniowanie nie polega na drybrushu kolego. Powiedz szczerze, poświęciłeś na którąkolwiek figurkę osobno więcej niż godzinę?
Oczy za to dobrze Ci wychodzą. Dobór kolorów gdzieniegdzie IMO jest chybiony. Tarcze maruderów -bladozłoty symbol, na bladoczerwonym ZAGRUBO nałożonym tle i ciemnoczerwoną ZAGRUBO nałożoną obwódką...
Dobrze wygląda jeszcze ta czaszka na koniu Rycerzy Chaosu.
Choseni jakoś dobrze się prezentują, jakbyw NMM, ale dam głowę, że to złudzenie patrząc na resztę armii niestety.
Ogółem szału ni ma. Ale potraktuj to jako krytykę budującą nie dołującą, serio.
Juggernaught jest nienaturalny troszkę.
Ogólnie malowanie słabe. Złoto jak rdza. Podstawki to 5 minut roboty jedna.
Cieniowanie nie polega na drybrushu kolego. Powiedz szczerze, poświęciłeś na którąkolwiek figurkę osobno więcej niż godzinę?
Oczy za to dobrze Ci wychodzą. Dobór kolorów gdzieniegdzie IMO jest chybiony. Tarcze maruderów -bladozłoty symbol, na bladoczerwonym ZAGRUBO nałożonym tle i ciemnoczerwoną ZAGRUBO nałożoną obwódką...
Dobrze wygląda jeszcze ta czaszka na koniu Rycerzy Chaosu.
Choseni jakoś dobrze się prezentują, jakbyw NMM, ale dam głowę, że to złudzenie patrząc na resztę armii niestety.
Ogółem szału ni ma. Ale potraktuj to jako krytykę budującą nie dołującą, serio.
A ja powiem w ten sposób - jeżeli jesteś już weteranem malowania z kilkuletnim doświadczeniem, to mogło być dużo lepiej.
Jeśli jednak jesteś dopiero początkującym - to brawo. Armia pomalowana w całości w podobnych odcieniach, niezły dobór kolorów, świetne podstawki z lawą.
Powiem Ci coś, co kiedyś ktoś powiedział mi na tym forum: ink! ink! ink!
Spróbuj użyć inku, lub jakiś washy, a sam zobaczysz jak kilkoma pociągnięciami pędzla podkreślisz rysy twrzy, mięśnie czy rzeźbę zbroi. Postaraj się też zrobic coś z podstawkami - niektóre są rewelacyje, inne po prostu posypka.
Reasumując - miła dla oka armia, którą chętnie zobaczyłoby się po drugiej stronie stołu.
Jeśli jednak jesteś dopiero początkującym - to brawo. Armia pomalowana w całości w podobnych odcieniach, niezły dobór kolorów, świetne podstawki z lawą.
Powiem Ci coś, co kiedyś ktoś powiedział mi na tym forum: ink! ink! ink!
Spróbuj użyć inku, lub jakiś washy, a sam zobaczysz jak kilkoma pociągnięciami pędzla podkreślisz rysy twrzy, mięśnie czy rzeźbę zbroi. Postaraj się też zrobic coś z podstawkami - niektóre są rewelacyje, inne po prostu posypka.
Reasumując - miła dla oka armia, którą chętnie zobaczyłoby się po drugiej stronie stołu.
a mi sie baaaaaaaaardzo podoba malowanie! i wgl armia super!
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Fakt, ale na stole musi nieźle wyglądaćZiemko pisze:Chcialbym cos milego powiedziec, ale malowanie niestety slabe. Brak jakiegokolwiek cieniowania (no dobra ewentualnie gdzieniegdzie, ale na slabym poziomie) , nawet podstawowe warstwy nie sa za rowno nalozone. Poczytaj troche tutoriali o malowaniu no i cwicz, a bedzie lepiej. No i nie zniechecaj sie moimi slowami.
Fajny żyrandol
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.