Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Na razie grałem tylko trzy razy przeciwko kumplowi, który grał nowymi skavenami (sam gram krasiami). Ogólnie weapon teamy przez te trzy walki były dosyć losowe:
- Doom-Flayer wystawiony nie miał okazji dojechać do walki - został wcześniej zestrzelony
- Warpfire Thrower przez 75% czasu przez trzy walki wybuchał dając ciekawe efekty - zdecydowanie misfire na wybiegu i dużym templatem wygląda zabawnie Ale w jednej z walk usunął w jednym strzale 2 Hammererów i 2 załogantów organek.
- Poison Wind Mortar jest naprawdę niezły przeciwko klockom piechoty - ranienie na 4+/5+ usuwa całkiem sporo modeli - w grze na 1250pkt. usunął chyba 5 Hammererów z oddziału 15, przy jednym strzale. Dużą część czasu przestrzeliwał (używał własnego LOS'a).
- Ratling Gun - był nie wystawiany
- Warp Grinder - był nie wystawiany
Co do Poison Wind Globadierów, jeszcze nie byli próbowani (ale właśnie ciekawą opcją wydaje mi się łączenie ich oddziałów z PWM), ale mogę powiedzieć, że Plague Censer Bearerzy to czyste zło! To coś trzeba likwidować zanim do Ciebie dojdzie. Tak samo jezzaile - te trzeba zlikwidować zanim wystrzelają Ci całą załogę maszyn.
Ciekawą opcją jest również Plagueclaw Catapult - duża templatka i trafianie wszystkiego czego choćby dotknie jest naprawdę ostro. Siła się nie liczy - przy tylu rzutach na pewno jakieś 6 wypadną, a każda 6 oznacza jedną ofiarę...
Ogólnie zasada, że nawet dotknięcie template'a jest trafienie jest przerąbana - bardzo wzrasta liczba strat przy tego typu atakach, niż gdyby niecałkowicie przykryte modele były trafiane na 4+. Dzięki temu jednak, weapon teamy zyskują bardzo na użyteczności.
Trochę dziwnym pomysłem jest w armii jako całość, że przy niektórych maszynach niektóre rzuty na misfire tak naprawdę dają bonusy. Misfire to powinno być coś nieudanego, a nie np. daje 1 do siły, albo strzela na maksymalny zasięg z maksymalną siłą, czy dodaje sobie dodatkową kostkę ruchu itp.
- Doom-Flayer wystawiony nie miał okazji dojechać do walki - został wcześniej zestrzelony
- Warpfire Thrower przez 75% czasu przez trzy walki wybuchał dając ciekawe efekty - zdecydowanie misfire na wybiegu i dużym templatem wygląda zabawnie Ale w jednej z walk usunął w jednym strzale 2 Hammererów i 2 załogantów organek.
- Poison Wind Mortar jest naprawdę niezły przeciwko klockom piechoty - ranienie na 4+/5+ usuwa całkiem sporo modeli - w grze na 1250pkt. usunął chyba 5 Hammererów z oddziału 15, przy jednym strzale. Dużą część czasu przestrzeliwał (używał własnego LOS'a).
- Ratling Gun - był nie wystawiany
- Warp Grinder - był nie wystawiany
Co do Poison Wind Globadierów, jeszcze nie byli próbowani (ale właśnie ciekawą opcją wydaje mi się łączenie ich oddziałów z PWM), ale mogę powiedzieć, że Plague Censer Bearerzy to czyste zło! To coś trzeba likwidować zanim do Ciebie dojdzie. Tak samo jezzaile - te trzeba zlikwidować zanim wystrzelają Ci całą załogę maszyn.
Ciekawą opcją jest również Plagueclaw Catapult - duża templatka i trafianie wszystkiego czego choćby dotknie jest naprawdę ostro. Siła się nie liczy - przy tylu rzutach na pewno jakieś 6 wypadną, a każda 6 oznacza jedną ofiarę...
Ogólnie zasada, że nawet dotknięcie template'a jest trafienie jest przerąbana - bardzo wzrasta liczba strat przy tego typu atakach, niż gdyby niecałkowicie przykryte modele były trafiane na 4+. Dzięki temu jednak, weapon teamy zyskują bardzo na użyteczności.
Trochę dziwnym pomysłem jest w armii jako całość, że przy niektórych maszynach niektóre rzuty na misfire tak naprawdę dają bonusy. Misfire to powinno być coś nieudanego, a nie np. daje 1 do siły, albo strzela na maksymalny zasięg z maksymalną siłą, czy dodaje sobie dodatkową kostkę ruchu itp.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
misfire- to określenie raczej z maszyn np. działo. W przypadku Abominacji trzeba raczej mówić o zdarzeniach losowych, nie niewypale. Według mnie może zdarzyć się coś na plus i wcale jakoś to nie uwłacza klimatowi.
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków
Że nie wspominać o Hellcannonie, który przy odpowiednim misfire robi takie kuku, że głowa odpada...
Jak myślicie czy rzucona wielokrotnie 3 z Ruin rzucona wielokrotnie kumuluje sie?
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Trza mieć znajomości by by go zdobyć np. wujka w Anglii(tam już to miało swoją premierę).
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
g... prawdalikaon pisze:Trza mieć znajomości by by go zdobyć np. wujka w Anglii(tam już to miało swoją premierę).
Premiera była 21 listopada. W Sfanie (nie w Bastionie) juz zamówiłem 2 tygodne temu. Teraz pewni na bieżąco będą dostawy
macie go na allegro -.-
-
- Plewa
Ma ktoś łatkę do army buildera z nowymi skavenami?
jaka łatke ?
-
- Plewa
Chodzi mi o plik do army buildera z nowymi szczurkami.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
masz niżej na tym forym caly temat z AB
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 10#p456510
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 10#p456510
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..