[psychologia] Terror i Fear (Groza i Strach)

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Heffe vel Mikołaj
Wałkarz
Kontakt:

[psychologia] Terror i Fear (Groza i Strach)

Post autor: Heffe vel Mikołaj »

1. czy jednostka wywołująca strach jest podatna na grozę czy zamiast niej odczuwa strach(pamiętam, że gdzieś kiedyś o tym czytałem/słyszałem, ale nie pamiętam. może jakieś spostrzeżenia?)
2. czy jednostka normalnie wywołująca strach wywołuje grozę w jednostkach, które się jej boją "z zasady"?(gobliny vs phoenix guards itp.)
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Heffe vel Mikołaj pisze:1. czy jednostka wywołująca strach jest podatna na grozę czy zamiast niej odczuwa strach(pamiętam, że gdzieś kiedyś o tym czytałem/słyszałem, ale nie pamiętam. może jakieś spostrzeżenia?)
2. czy jednostka normalnie wywołująca strach wywołuje grozę w jednostkach, które się jej boją "z zasady"?(gobliny vs phoenix guards itp.)
1.Jednostka która sieje feara, i nie jest ItP, szarżując na jednostkę siejącą terror, musi zdac strach.
2.Nie.

Awatar użytkownika
Heffe vel Mikołaj
Wałkarz
Kontakt:

1. odniosłeś się jedynie do szarży, co z pozostałymi "cechami" grozy?
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

dziala to na dosc prostej zasadzie: jesli jednostki posiadaja ta sama zasade to te zasady sie znosza. Jesli jedna posiada fear a druga terror to ta 1. jedynie odczuwa strach wzgledem 2. (we wszystkich aspektach)

Awatar użytkownika
Heffe vel Mikołaj
Wałkarz
Kontakt:

czy jakiś fragment zasad/strona/etc. podpierający tę zasadę?
nuda.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Podręcznik, dział w którym są omawiane w/w zasady. Czarno na białym.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

RB str 50-51

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Zanim polecisz na forum z jakimś zapytaniem zeby nabić sobie posta, sprawdz dokładnie w RB dopiero jak nie znajdziesz to pisz i jakiś życzliwy forumowicz Ci odpowie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Panowie nie każdy ma od razu dostęp do RB. Także jeżeli ktoś nie chce niech nie odpowiada (mam nadzieje, że co poniektórzy zrozumieją aluzje).
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dark Knight pisze:Panowie nie każdy ma od razu dostęp do RB.
to niech sobie go skombinuje zanim zacznie sie tu rozpisywac...

mam nadzieje, ze co poniektorzy pojma aluzje, ze niech przeczytaja zasady zamiast o pierdoly pytac

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ileż ten internet daje wolności słowa (że o odwadze nie wspomne) :roll:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Zablokowany