Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
A czy ktoś zauważył ze na okładce nowego booka pisze "Beastmen" a nie "Beast of Chaos"? Jak dla mnie znaczy to całkowite oderwanie od demonów i warriors wiec chyba trza będzie powiedzieć papa markom chaosu i zacząć tacha herdstona na stół, cos w roli kociołka.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bardzo prawdopodobne ze bestie będą mialy jakiś oltarz do tachania.
Nowe armie dostają od jakiegoś czasu nowego dużego Rara, podobnie jest z oltarzami które boostują jednostki; kociol w DE, wóz w VC, engin w Liz, altar w WoCH, furnance w Skavach.
Nowe armie dostają od jakiegoś czasu nowego dużego Rara, podobnie jest z oltarzami które boostują jednostki; kociol w DE, wóz w VC, engin w Liz, altar w WoCH, furnance w Skavach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ciekawym pomysłem (który akurat przyszedł mi do głowy), byłoby coś w stylu zasady takiej jak mają wood elfy - na swojej połowie stołu stawiasz jeden las do 6 cali średnicy - tyle, że dla bestii byłoby to ustawienie na swojej połowie stołu herdstone'a, który w określonym od niego zasięgu daje jakieś buffy jednostkom bestii (no tu już inwencja dla doświadczonych gracz w tej armii) i jakieś debuffy armii przeciwnika...i zacząć tacha herdstona na stół, cos w roli kociołka.
Tak impulsywnie, rzuciłem pomysł
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Moim zdaniem dużym rarem będzie głaz zborny, nie ruchomy o dużym zasięgu wzmagał by rzadzę krwii i chroni zwierzaki od wrogich magów.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
-
- Masakrator
Herdstone-rare?
Poza tym, jak do jasnej ciasne przytaszczyli go na pole bitwy?
Poza tym, jak do jasnej ciasne przytaszczyli go na pole bitwy?
tak samo jak Egipcjanie te wielkie bloki na budowę piramid
Z tą różnicą ze Besie są silniejsze od tych niedożywionych zacharowanych slavów
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
jest jeszcze jeden sposób, oglądałeś lub czytałeś Asterixa
A może zajebały Steam Tanka albo doomwella i go przytachały?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Herdstone na polu bitwy byłby dość dziwacznym pomysłem. Bestie mogą go co najwyżej bronić, i to chyba jedyna konfiguracja która umożliwiałaby wystąpienie kamulca przeciwko wrogim siłom - bo jest on przecież punktem zbornym wielu plemion bestii, miejscem mocy, zbrojownią i czym tam jeszcze, ale z pewnością nie quasi-mobilną jednostką buffującą, ciąganą tu i ówdzie przez minotaury...
Ale GW miewa różne ciekawe olśnienia.
Ale GW miewa różne ciekawe olśnienia.
Uerph.
Zwierzaki(lub szaman go przetelepotuje) mogły go dotaszczyć, byłby nieruchomą maszyną jak kaszkiet TK.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Piarmidy budowali głównie wolni, dobrze opłacani robotnicy do pilnowania slejvów nie opylało sie opłacać wojska bo taniej i skuteczniej pracowali wolniGarG pisze:Z tą różnicą ze Besie są silniejsze od tych niedożywionych zacharowanych slavów
Koncepcja stania i rzucania bonusów przez herdstona jest fajna
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Nie chodzi o to, że nie potrafię sobie wyobrazić taszczenia herdstona, bo nasza armia ma przecież giganty na usługach. Chodzi o to, że to będzie kop w krocze dla fluffu - beastmeni mają swoje kamulce pochowane w głębokich ostępach dziwnych lasów czy cokolwiek posiada jakiekolwiek ostępy. A nie targają je ze sobą na polankę. Czczą je i służą im jako zbiorowiska wszystkich okolicznych band, żeby wybrać przewodzącego banebeasta, a nie pykają z niego buffami :< Dla mnie osobiście się to w ogóle nie widzi.
Uerph.
No w sumie racja, to może jakiś śmieszny Totem
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
z całym szacunkiem, wole grywalną armię z kopem w jaja fluffu, niż kolejnego nudnego, monotonnego i jednostajnego potworka jak woch.
-
- Masakrator
Mhm, możliwe, że jeśli rzeczywiście idea Herdstone'a jako integralnej części armii Beastmenów zaistnieje, to ciekawi mnie, czy Gw zrobiło by z nim tak samo, jak z Effigy of Gork( SoC), albo jako oddzielny "Enchanted/Arcane?" item do kupienia, który wystawia się na równi z bohaterem. Mógłby generować dodatkowe PD lub też mieć moce zależne od Marku postaci, która go kupiła.
Mogło by być coś takiego jak kocioł w DE, tylko z lepszymi mocami+ jakiś bonus od bóstwa bohatera siedzącego przy nim np bohater slaanesha to daje np ASF w 20" jednemu wybranemu oddziałowi albo worda jak tęczowy, możliwości jest dużo ale może też wyjść z tego jakiś nie grywalny bubel w stylu warshira.
Autor doda jakieś ogry minotaury i zero jużytecznych przedmiotów doda jakąś tabele "oko bogów" tłumacząc w wywiadach że armia posiada potwory więc magia jest nie potrzebna
Autor doda jakieś ogry minotaury i zero jużytecznych przedmiotów doda jakąś tabele "oko bogów" tłumacząc w wywiadach że armia posiada potwory więc magia jest nie potrzebna
Z całym szacunkiem, ale WoCH to akurat ma swojego własnego kloca, którego sobie można o kant dupy potłuc .z całym szacunkiem, wole grywalną armię z kopem w jaja fluffu, niż kolejnego nudnego, monotonnego i jednostajnego potworka jak woch.
Więc z 4 opcji - dobry book bez kamulca, dobry book z kamulcem, słaby book bez kamulca i słaby book ze słabym kamulcem optowałbym za pierwszą
Szczególnie że idea niemobilnego buffa na jednostki wokół w bestiach raczej nijak się nie da wprowadzić, bo nasza armia ma generalną tendencję do naporu, tak jakoś zauważyłem.
Uerph.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Ja wybieram opcje dobrego booka, na kamulec mam wyjebane, jesli będzie miał fajne zasady ale przez to ucierpli fluff to i tak chce kamulec
A naporowo czy nie - nie musi mieć zasięgu, może tłuc jak kowadło; może tez byc wystawiany np. na swojej połowie i mieć 24 cale zasięgu; może tez być mobilny w jakiś sposób (np. niosą go krówki etc.). Każda dodatkowa fajność w armii jest na wagę złota!
A naporowo czy nie - nie musi mieć zasięgu, może tłuc jak kowadło; może tez byc wystawiany np. na swojej połowie i mieć 24 cale zasięgu; może tez być mobilny w jakiś sposób (np. niosą go krówki etc.). Każda dodatkowa fajność w armii jest na wagę złota!
Fajne fajne te pomysły z kamulcem .. a że skąd by miał sie wziąśc kamulec na polu bitwy ... Qrde a WE skąd biorą las ?? Treeman robi kupe w strefie rozstawinia ? A kowadło a kaszket ... nikt nie pyta jakie krasnoludy przytachały to coś i po kiego grzyba poprostu jest i już . No to kamulec też poprostu by był ... albo przychodzi shaman przed bitwą wzywa moce ziemi srata tata czary rzuca i BUCH !! Ziemia sie trzęsie z ziemi wyrasta kamulec
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !