Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
vindir
Plankton

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: vindir »

A czy ktoś zauważył ze na okładce nowego booka pisze "Beastmen" a nie "Beast of Chaos"? Jak dla mnie znaczy to całkowite oderwanie od demonów i warriors wiec chyba trza będzie powiedzieć papa markom chaosu i zacząć tacha herdstona na stół, cos w roli kociołka.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo prawdopodobne ze bestie będą mialy jakiś oltarz do tachania.
Nowe armie dostają od jakiegoś czasu nowego dużego Rara, podobnie jest z oltarzami które boostują jednostki; kociol w DE, wóz w VC, engin w Liz, altar w WoCH, furnance w Skavach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

i zacząć tacha herdstona na stół, cos w roli kociołka.
Ciekawym pomysłem (który akurat przyszedł mi do głowy), byłoby coś w stylu zasady takiej jak mają wood elfy - na swojej połowie stołu stawiasz jeden las do 6 cali średnicy - tyle, że dla bestii byłoby to ustawienie na swojej połowie stołu herdstone'a, który w określonym od niego zasięgu daje jakieś buffy jednostkom bestii (no tu już inwencja dla doświadczonych gracz w tej armii) i jakieś debuffy armii przeciwnika...

Tak impulsywnie, rzuciłem pomysł :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Moim zdaniem dużym rarem będzie głaz zborny, nie ruchomy o dużym zasięgu wzmagał by rzadzę krwii i chroni zwierzaki od wrogich magów.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Herdstone-rare?

Poza tym, jak do jasnej ciasne przytaszczyli go na pole bitwy? 8)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

tak samo jak Egipcjanie te wielkie bloki na budowę piramid

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Z tą różnicą ze Besie są silniejsze od tych niedożywionych zacharowanych slavów :mrgreen: :twisted:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

jest jeszcze jeden sposób, oglądałeś lub czytałeś Asterixa

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

A może zajebały Steam Tanka albo doomwella i go przytachały?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Herdstone na polu bitwy byłby dość dziwacznym pomysłem. Bestie mogą go co najwyżej bronić, i to chyba jedyna konfiguracja która umożliwiałaby wystąpienie kamulca przeciwko wrogim siłom - bo jest on przecież punktem zbornym wielu plemion bestii, miejscem mocy, zbrojownią i czym tam jeszcze, ale z pewnością nie quasi-mobilną jednostką buffującą, ciąganą tu i ówdzie przez minotaury...

Ale GW miewa różne ciekawe olśnienia.
Uerph.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Zwierzaki(lub szaman go przetelepotuje) mogły go dotaszczyć, byłby nieruchomą maszyną jak kaszkiet TK.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

GarG pisze:Z tą różnicą ze Besie są silniejsze od tych niedożywionych zacharowanych slavów :mrgreen: :twisted:
Piarmidy budowali głównie wolni, dobrze opłacani robotnicy ;) do pilnowania slejvów nie opylało sie opłacać wojska bo taniej i skuteczniej pracowali wolni ;)

Koncepcja stania i rzucania bonusów przez herdstona jest fajna :D
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Nie chodzi o to, że nie potrafię sobie wyobrazić taszczenia herdstona, bo nasza armia ma przecież giganty na usługach. Chodzi o to, że to będzie kop w krocze dla fluffu - beastmeni mają swoje kamulce pochowane w głębokich ostępach dziwnych lasów czy cokolwiek posiada jakiekolwiek ostępy. A nie targają je ze sobą na polankę. Czczą je i służą im jako zbiorowiska wszystkich okolicznych band, żeby wybrać przewodzącego banebeasta, a nie pykają z niego buffami :< Dla mnie osobiście się to w ogóle nie widzi.
Uerph.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

No w sumie racja, to może jakiś śmieszny Totem

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

z całym szacunkiem, wole grywalną armię z kopem w jaja fluffu, niż kolejnego nudnego, monotonnego i jednostajnego potworka jak woch.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Mhm, możliwe, że jeśli rzeczywiście idea Herdstone'a jako integralnej części armii Beastmenów zaistnieje, to ciekawi mnie, czy Gw zrobiło by z nim tak samo, jak z Effigy of Gork( SoC), albo jako oddzielny "Enchanted/Arcane?" item do kupienia, który wystawia się na równi z bohaterem. Mógłby generować dodatkowe PD lub też mieć moce zależne od Marku postaci, która go kupiła.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Mogło by być coś takiego jak kocioł w DE, tylko z lepszymi mocami+ jakiś bonus od bóstwa bohatera siedzącego przy nim np bohater slaanesha to daje np ASF w 20" jednemu wybranemu oddziałowi albo worda jak tęczowy, możliwości jest dużo ale może też wyjść z tego jakiś nie grywalny bubel w stylu warshira.
Autor doda jakieś ogry minotaury i zero jużytecznych przedmiotów doda jakąś tabele "oko bogów" tłumacząc w wywiadach że armia posiada potwory więc magia jest nie potrzebna

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

z całym szacunkiem, wole grywalną armię z kopem w jaja fluffu, niż kolejnego nudnego, monotonnego i jednostajnego potworka jak woch.
Z całym szacunkiem, ale WoCH to akurat ma swojego własnego kloca, którego sobie można o kant dupy potłuc ;).
Więc z 4 opcji - dobry book bez kamulca, dobry book z kamulcem, słaby book bez kamulca i słaby book ze słabym kamulcem optowałbym za pierwszą :P

Szczególnie że idea niemobilnego buffa na jednostki wokół w bestiach raczej nijak się nie da wprowadzić, bo nasza armia ma generalną tendencję do naporu, tak jakoś zauważyłem. :D
Uerph.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Ja wybieram opcje dobrego booka, na kamulec mam wyjebane, jesli będzie miał fajne zasady ale przez to ucierpli fluff to i tak chce kamulec :P

A naporowo czy nie - nie musi mieć zasięgu, może tłuc jak kowadło; może tez byc wystawiany np. na swojej połowie i mieć 24 cale zasięgu; może tez być mobilny w jakiś sposób (np. niosą go krówki etc.). Każda dodatkowa fajność w armii jest na wagę złota!

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Fajne fajne te pomysły z kamulcem .. a że skąd by miał sie wziąśc kamulec na polu bitwy ... Qrde a WE skąd biorą las ?? Treeman robi kupe w strefie rozstawinia ? A kowadło a kaszket ... nikt nie pyta jakie krasnoludy przytachały to coś i po kiego grzyba poprostu jest i już . No to kamulec też poprostu by był ... albo przychodzi shaman przed bitwą wzywa moce ziemi srata tata czary rzuca i BUCH !! Ziemia sie trzęsie z ziemi wyrasta kamulec :twisted:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ