Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Re: Rozpiski WE

Post autor: Gremlin »

1350
cos ala caddy + alter 3x 10 łuczników, 8 driad 2x6WR ( bez szmat, osobiescie wole grac bez nich, 6 WD 6 WW to 1318 pts, zamiast altera mozesz wrzucić go w wersji nobla weja z hoda - to chyba ostatnio popularne + sztandar, i WB na 6tke wildów. Jezeli nie grasz na drzewku nie opłaca sie grac z bsbkiem.

1700
tak w wersji socm+słomka jest przezywalny, i czasami niezle pokąsi :P, aby go przenieśc z pieszej wersji potrzebujesz 58 pts LA mu nie potrzebny. Zawsze można jednego WR sciac

2250
ok masz 7 kości z rerollem i powiedzmy wchodzi czar na 14+ i despeluj to na 3ech kościach, wole scrolla dlatego zamiast tego smiesznego spirita z maga wrzucił bym 3ciego scrolla, kazdy gra jak lubi i co mu sie sprawdza ale wg mnie 3 to takie minimum. Zreszta lepiej miec i nie wykorzystac, niz nie miec a późneij żałować. elfiki sa bardzo delikatne.

Tak na marginesie, ja nie lubie miec w tej armi zadnych sztandarów poza Bsb`kiem najlepiej w wersji na orle, poprostu łatwo je stracić bo WR to nie ciężka kawa a raczej taki lepszy fast bez mozliwości flee... cięzko tym szarżować w coś od przodu, chyba ze szarza kombinowana :p polecam z alterem ^^ :P

Jeśli juz koniecznie chc877esz tych chempionów na łucznikach to ich sobie miej, dla mnie strata punktów

Powodzenia

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

O rany, dawno tu takiego ruchu nie było.
Imho bsb na orle to taki se pomysł, dlaczego? Ano, jeśli cokolwiek szarżujesz to liczysz na zadane rany. Jeśli ktoś Ci odda to znając życie ward pójdzie szybko.

Ba, o strzelaniu nie wspominam. Jedna salwa i nie masz warda / nawet orła.
Także co kto lubi, koleś na orle dla mnie to dużo pkt, choć nie powiem, ma też swoje zalety jak 20" i fly.

Pozdro

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

No tak lepszy dziad pieszo w WD, gdzie wystrzeli hode i schowa sie smiesznym oddzialikiem do lasu. Jesli jest na środku stołu to moze byc ok bo da przerzut jak ktos tego bedzie potrzebował... ale przy 3ech oddziałach wildów i drzewie? A przy okazji może wbic sie gdzies od boku, przeleciec na tyły wroga na maszynki. a luczników sie nie boje zawsze jest go gdzie schowac, nawet za drzewem, jeśli nie ma miliona balist i dział.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nie rozumiesz o czym pisze Gremlin. Nie powiedzialem, że to jest 100% plew. Napisalem IMHO. Poza tym, tak naprawdę to jest postać "jednego rzutu". Bo on jest fajny, jak ma warda. Jak spada, to zazwyczaj szybko kończy swój żywot.

Pan w tancerkach? To jest heros, który mi najrzadziej ginie. No, ale każdy gra jak lubi.
Btw. A co Ci da, że masz 3 x wildów i drzewo, skoro drzewiec powłóczy nogami tak samo jak nobel na piecho? hhe.

pozdro

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Mi tez cieżko rozgryśc Twego posta, przynajmniej pierwsze zdanie :P Ja nie lubie Bsbka na piechote, i nie bede Ci przekonowyał że orzełkowa wersja jest lepsza do offensu chociazby dlatego ze wilda często przydaja sie przerzuty, a masz ich 3 oddziały, i napewno nie wszystkie beda na tej samej flance... WR ze sztandarami

Pozdrawiam mejk pis end lof

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Przypominam że rospiski robione pod te armie są

2x krasie, 2x Woch, DL, TK, DE, HE, 2x Lizaki, VC i DoW. Mecz-rewanż z każdym , zawsze rozgrywane są 2 bitwy

zasady bitew są następujące, przeciwnik wybiera jeden format ja wybieram drugi w rewanżu. na 1700 rozstawiamy 6 terenów z puli, czyli mogę mieć 2 lasy, domek 2 poziomowy ewentualnie obelisk, jest gdzie schować orła a reszta mało strzelania ma.

co do tego 2250, to nie wejdzie mi w kombinacji 7 kości 3ci scroll. wtedy muszę driadę brać bez 1 lvl magi co się w sumie, da przemyśleć 6 kości 3 scrolle nie brzmi źle, na pewno tą rozpiską pójdę na vampiry 2250 bo sporo magi blokuję im.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, o 21:24 przez Urban, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

ale jak ci się mieści 6 dd i 6 ds ? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

mati.pl pisze:ale jak ci się mieści 6 dd i 6 ds ? :shock:
ograniczenie do 12 kostek jest
2 z bazy, 2 za dużego noba, 2 za driadkę z kostką, 1 za caddiego 1 za wanda 1 za pierwszego scrolla i 2 za drugiego, razem 11 DD

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

ale nie zrozumiałeś mnie :)
bo ja się dziwię, że napisałeś 6 dispel kości i 6 scrolli, to mnie zdziwiło ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

literówka :oops:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

A coś jest niezrozumiałe w moim poście? całkiem możliwe bo mam dziś ciężki dzień :P

Co do bsbka - spierać się nie będę, po prostu mi koleś w oddziale wd się bardzo dobrze sprawdza. I rzadko zdaje brejka wildami...

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Piotras pisze:A coś jest niezrozumiałe w moim poście? całkiem możliwe bo mam dziś ciężki dzień :P

Co do bsbka - spierać się nie będę, po prostu mi koleś w oddziale wd się bardzo dobrze sprawdza. I rzadko zdaje brejka wildami...
U mnie nie ma gdzie być jak 3 specjale to wildzi... dawać wardancerów raczej nie chcę, bo wtedy mam 2 oddziały, hm... jeszcze do przemyślenia bo wtedy mam 6 z wb, 6 i 5 gołą, ta piątka to trochę do niczego a w zamian mam ładną 7demkę wd

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ja gram na gołych 5tkach wildów. 2 x 5 czyli 260 pkt które imho najwiecej robi. Sztandary to czasami +100 VP dla przeciwnika (szacun dla Pasiaka, który gra z szmatami na wr i daje rade, ja nie umiem tak dlatego wole golasów).

I wtedy masz pkt na 7 WD + muz + champ i coś chyba ci nawet zostanie.
Z resztą jak chcesz bsb na orle to moze byc, a 8 tancerzy czesto sie przydaje, w końcu oni też pasują do offensa.

Ale całość co pisze to ihmo, proszę się nie sugerować itd. ;) To ja mam może jakieś skrzywienia :P

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Dobra, wcześniejsze już są jakoś pozmieniane, przemyśleć muszę to na 2250 czy 7+2 czy 6+3, przy drugiej mam dodatkowe 50 pkt za poziom driady, ewentualnie wrzucam czarkę samą golutką i mam punkty na wildów więcej. Co do 1700, 2 wersje mam

Unnamed1700 Pts - Wood Elves Army

1 Noble @ 177 Pts
Light Armour
Sword of Might [20]
Stone of the Crystal Mere [30]

1 Great Eagle @ [50] Pts

1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

6 Wild Riders @ 199 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
War Banner [25]

6 Wild Riders @ 156 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Wild Riders @ 130 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 59
Total Army Cost: 1677 (+15 bsb na orle, AB nie pozwala kupić? wtf?)

Unnamed1700 Pts - Wood Elves Army

1 Noble @ 142 Pts
Light Armour; Battle Standard
Sword of Might [20]
Stone of the Crystal Mere [30]

1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

9 Dryads @ 108 Pts
1 Treeman @ 285 Pts

6 Wild Riders @ 199 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
War Banner [25]

6 Wild Riders @ 156 Pts

8 Wardancers @ 151 Pts
Wardancer Weapons; Musician

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1699

Zmian za bardzo się już nie da, obie są koncepcje konkretne , co prawda opcja 2 zamiast łuczników może mieć fasta, nawet z muzykiem kosztem driady co też rozważam

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

no to proszę taką rozpiską mimo wszystko pojadę do białego.

wood elf highborn

oaken armor
stone of crystal mere
helm of the hunt

gw,sh,la

green dragon

2x caddy

2x 10 glade guards

5 glade riders
musician

3x 8 dryads

3x 5 wardncer troups

5 wild riders of kurnous

9 waywatchers

5 waywatchers

jako że pewnie wezmę laptopa do białego to postaram dawać wam jakieś relacje bo z tego co bless zauważył tylko jedne WE będą na turnieju. straszna szkoda bo nie będę miał z kim narzekać czemu to znowu przegrałem

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Mam nadzieje ze i mi sie uda, rozpiske wysąlłem juz ok 16 xD

i nawet jestem...

74. Tomasz Kanclerski Wood Elves ID: 2570

... tyle ze nei lubie narzekac :P - wole pic xD

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

a myślałem że jedno wynika z drugiego ^^

no to fajnie że bless zle policzył to se pogadamy jak to inni grają jakimiś samograjami czy cuś ^^

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Mam mały dylemat co wybrać na sobotni turniej na 2350

Alter Highborn
Bow of Loren, Arcane Bodkins, Enchanted Shield, SoCM, GW, LA

Alter Noble
GW,LA,Sh Helm I Hoda

2xCaddy

8 Tancerzy, muzyk

5 Wildów
Sztandar

5 Wildów
WB

Tego jestem w miarę pewien, kwestia corów i rarów teraz

Opcja I:

4x10 GG z muzykiem

2x8 Driad

5 Skautów

Cannon

5 Leadbelczerów z muzykiem

Opcja II:

4x10 GG z muzykiem

3x8Driad

5 Skautów

6 Skautów

2x Cannon

Co lepsze, co zmienić, any advice?:)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ja to bym zmienił prawie wszystko. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wiem :D ale nie chodzi mi o jedyną słuszną koncepcję WE na dużym magu tylko taką full strzelającą wersję

Trochę mi skauci nie pasują, nie wiem co za nich wsadzić - może jeszcze tancerzy?

Zablokowany